120*50*55
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 02:43
Seyir zevki yuksek ve devamli ilgi isteyen birsey ariyorsaniz bitkili karma bir canli doguran akvaryumu tavsiye ederim. Bunun yaninda salyangoz ve karides cesitleride besleyebilirsiniz.. Maddi imkanlariniz yeterliyse o hacimde bir akvaryumda bitkili cok guzel olacaktir...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 12:31
[QUOTE=st0ned]Seyir zevki yuksek ve devamli ilgi isteyen birsey ariyorsaniz bitkili karma bir canli doguran akvaryumu tavsiye ederim. Bunun yaninda salyangoz ve karides cesitleride besleyebilirsiniz.. Maddi imkanlariniz yeterliyse o hacimde bir akvaryumda bitkili cok guzel olacaktir...[/QUOTE]
Ben yüksek hacimde Canli doguran beslenmesini pek uygun bulmuyorum bu akvaryum için En az 100 gibi Canlı Doguran sayisi olmasi lazim ki Zevk vermesi için Bence küçük bir Tankta 50 Lt gibi orada lepistesleri kolayca üretebilir ve 3 ay sonra kadar yavrular büyüyünce 330 litrelik akvaryuma geçebilir düşüncesindeyim Çünkü 330 litre akvaryumda Lepistesler Rahat edemez sayilari az oldugu için 100 tane almaya kalkarsada masrafı çok olur :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 15:22
[QUOTE=Guardsie]Ben yüksek hacimde Canli doguran beslenmesini pek uygun bulmuyorum bu akvaryum için En az 100 gibi Canlı Doguran sayisi olmasi lazim ki Zevk vermesi için Bence küçük bir Tankta 50 Lt gibi orada lepistesleri kolayca üretebilir ve 3 ay sonra kadar yavrular büyüyünce 330 litrelik akvaryuma geçebilir düşüncesindeyim Çünkü 330 litre akvaryumda Lepistesler Rahat edemez sayilari az oldugu için 100 tane almaya kalkarsada masrafı çok olur :)
[/QUOTE]
st0ned 2013-10-21 15:23:08
[/QUOTE]
Her canli doguran cinsinden 4 disi 1 erkek seklinde alinirsa sorun olacagini sanmiyorum.. Bunlarin yanina vatoz, copcu ve salyangoz turlerinide eklersek akvaryum o kadarda bos gorunmez. Hatta bir kac ay iceresinde kendini toparlar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 15:34
Merhabalar hocam.Belki bana kızabilirsiniz ama benim düşüncem ciklete hiç girmeyin derim bende bazı hobiciler gibi ilk olarak cikletten başladım.Ama çok çabuk sıklıdım.Şu anda ise bitkili akvaryumum var.Size önerim o ölçülerde bir akvaryuma bitkili çok güzel olur.Yükseklik fazla ancak florasan sayısını arttırarak o aradaki mesafeyi kapata bilirsiniz.Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 20:31
Evet kafama bitkili akvaryum da girdi, dur bakalım daha neler çıkacak :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 20:49
Frontoza videolardan izlediğim kadarıyla asil bir hayvan. Yeme direk saldırmaz tok gözlüdür. Ve de eliyle çiğ et yedirilen videolar izledim. Şimdi sizin nasıl bir heyecan yaşamak istediğiniz önemli. Yavruya doyayım derseniz malawi prenseslerle başlayabilirsiniz ki eğer tecrübesizseniz hem sitedeki bilgilerle hem de yaşadıklarınızla tecrübe edinmiş olursunuz. Bence en sağlıklısı tecrübeniz yoksa bu yönde olacaktır. Bitkili tank izlemişseniz çok hoş seyir zevki vardır ama bir o kadar da zahmetlidir. Bitki eklersiniz ışık yeterli gelmezse ölürler. Benim tecrübem yok. Karbondioksit tüpleri falanlar filanlar okuyorum ilanlarda. Baya bir meşakkatli gibi geliyor bana. Ben tankıma yemi atıyorum benim malawiler kapış kapış götürüyor. Düzenli su çekiyorum ve yavruya doyuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 21:35
Bakın Bitkili akvaryum çok güzeldir Fakat 1e 4 d 330 litre tankta rahat edemez.. Alan büyük baliklar yemi bile zor yer . Ama söyle olabilir arkadas derse ki ben paraya kirar alirim yaparım bişeler önerim şudur bol bitki Hem sunni hem canli . + 2e 6 d Kılıckuyruk 2e 6 d plati 3e 10 d lepistes 1 e 4 d moli 1e 4 d veliferya ile Bence renkli bir akvaryum yapabilirsiniz Bu balikların fiyatı da En kötü ihtimalle 39 balik 120 tl civari gelicek size
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2013 22:45
Bitkili akvaryumlarla alakalı yazılanları, makaleleri okudum bu akşam. Benim gibi hobiye yeni başlayanların yapabileceği bir şey değil bence. Bitkili akvaryumlarla alakalı ortak görüş küçük hacimli akvaryumlar zaten. Hobide ileri seviyelere gelince bitkili akvaryumla uğraşmak en mantıklısı sanırım. Diğer görüşleri de değerlendirelim, onların makalelerini, konularını da okuyalım bakalım :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2013 00:53
Cuneyt kardesim canli doguran küçük akvaryum için uygundur demiştim belirttim yani ama tabi 100 150 tane oluncada senin akvaryumun uygun olur . :)
2. Bir konu ise Acemi olabilirsin bu normaldir. Fakat ben hobiye ilk başladigimda besledigim balik lepistesti bunuda bil istedim. sen istedikten sonra yapamayacagin iş Bakamayacagin balik yoktur diyorum. :) bence senin akvaryumuna 2e 8 d Çok güzel bir yunus kolonisi yaninada 1 e 4 d sarı prenses yapabiliriz die düşünüyorum Gayet güzel bir akvaryum olur :)
http://www.youtube.com/watch?v=nsnqOA3aTMU şu linke girmeni tavsiye ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 00:35
Fotoğraftan belki çok net anlaşılmayabilir ama bu mercan kumu mu sizce? Eğer öyleyse yunuslar için ideal bir kum olduğunu düşünüyorum, tekrar kum almama gerek yok.
Su terazisiyle de ölçtüm akvaryumu, gayet düz görünüyor. Yine de altına strafor yerleştirmeli miyim ısı yalıtımı için?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2013 04:08
Öncelikle akvarymunuz hayırlı olsun. Bahsettiğniz türlerin tamamını beslemiş biri olarak eğer akvaryumunuz hareketli olsun isterseniz frontoza önermem çünkü oldukça yavaş yüzerler ben 125x60x55h ölçülerindeki tankımda frontoza besledim bazı arkadaşlara göre hacim küçük fakat ben bizzat tecrübelerime dayanarak yeterli diyorum yavrudan büyütülen uyumlu bir koloni sizin akvaryhmunuzda da yaşayabilir. Başlangıç için frontoza zor değildir en az malawiler kadar dayanıklıdır fakat çok sabır ister yavru almaları ve o ihtişamlı boylara gelmeleri için uzun zaman gereklidir bildiğniz üzre frontoza türleri 1.5 2 yaşlarında damızlık altı hale gelmektedirler.Yunus içeren karma bir malawi tankı hem hareketlilik hem de gelişim açısından sizin için biçilmiş kaftan ben yanına beğendiğiniz bir ya da iki malawi türünü eklemenizi tavsiye ederim fakat demasoni gibi tamamen bitkisel beslenen türler eklemeyiniz zira yunuslara etçil yemler de yedirmek kondisyonlarını ve gelişimlerini hızlandırır ben sp öneririm hemen hemen her malawi türüyle uyumlu yaşar. Yunus başka türlerle çaprazlanabilen bir balık o yüzden güvenilir biryerden araştırarak, anaçlarını görerek almanızo aldığnız balığın en az 5-6cm olmasını tavsiye ederim. Üçüncü bir alternatif de tropheus ben şu an duboisi besliyorum ve şimdiye kadar bealediğim hiçbir tür bu denli haz vermemişti insana verdikleri tepki ve hiperaktif denilebilecek kadar hareketli yapısıyla harika bir tür fakat yeni başlayanlar için bakımı biraz ağır olabilir. Ben tecrübelerimle elimden geldiğince görüşlerimi açıkladım umarım yardımı olur türler hakkında sormak istedikleriniz olursa mesaj atabilirsiniz. Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2013 00:05
Cüneyt kardesim akvaryumun hayırlı olsun.. acemiyim yapamam diye düşünme insanlar baligi anne karnında beslemeyi ögrenmedi. Sizde herkes gibi yaşayarak ögreneceksiniz :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 02:12
Akvaryumun son halini paylaşıyorum sizlerle. 2 gündür uğraşıyorum, bugün tam "oh be bitti" diyecekken dış filtre akıntı yapmaya başladı. Çözümüyle alakalı bir sürü yazı okudum forumda. Yarın onları deneyeceğim, umarım çözülür sorun. Yoksa parçalayacağım filtreyi :)
Şimdi sizlere bir sorum var. İceman beslemek istiyorum. Ama tek tür olsun da istemiyorum. Yunus ve iceman karışık olur mu sizce? Hatta yanlarına bir tür daha ekleyebilir miyim 1 erkek 2-3 dişi gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2013 03:09
Öncelikle mango kökü uygun bir dekor değil suyu yumuşattığı için malawilere de rahatsızlık verecektir. Allah muhafaza balıkların en hassas olduğu konu su değerleri biliyorsunuz. benim size tavsiyem ıceman white tail, sarı, demasoni ve malawi türü bir iki tane daha ekleyebiliriz. fakat yunus beslemek isyitorum derseniz sadece yunus ve sarı prenses besleyin.Iceman otçul yunus ise karma beslenen bir tür fakat genelde protein ağırlıklı yemler vermek daha sağlıklı olacaktır.Ayrıca yunuslar mavi renkli balıklara karsı daha agresif davranıslar sergilerler. Ne serden geçerim ne yardan diyorsanız ben zamanında bu dediğniz ikiliyi aynı tankta yaşattım dikkatli bir bakımla olmayacak şey değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir