160*70*60 (boy*en*yuk.) Akvaryum Yapımı
1. İlk önce camcıdan siparişini verdiğim 160*70*60 ölçülerindeki camları teslim aldım. Camlar full rodajlıdır. Resimde görüldüğü üzere sadece düz rodaj değil, köşelerde üçgen olacak şekilde rodajlanmıştır.
2.
Akvaryumun sehpasını önceden yaptırmıştım. Sehpanın
demir profili 40*40 ölçülerinde ve 2mm. Kalınlığındadır. Profilleri kendim
satın aldım ve demircide istediğim şekilde olacak şekilde kaynattırdım. Malzeme
olarak 3 boy Profil ( 1 boy
3. Sehpa ile akvaryum arasında mukavemetin sağlaması için, profilin cam ile temas eden kısımlarını strafor ile kapladım.
4. İlk önce alt camı sehpanın üzerine yerleştirdik ve iç kenarlarına silikon taşmasını önlemek için kâğıt bant ile kapladık.
5. Alt camın tüm kenarlarına kâğıt bant çekildikten sonra kenarlara silikon sıktık. Arka cam ile yan camları taban camına yapıştırdık.
6. Arka ve camları yapıştırdıktan sonra, taban kuşaklarını yapıştırdık. Kuşaklardan sonrada ön camı, taban camına ve yan camlara yapıştırdık.
7. Tüm camları yapıştırdıktan sonra, üst atkı ve kuşakları yapıştırdık. Destek için ince çıtalar kullandık. Bu şekilde akvaryumu tamamladık.
Mustafa Abi poz verdi.
Ve ben. (düdük gibi çıkmışsım. Resimde görülenden daha yakışıklıyımdır aslında JJJJ)
8. Akvaryumu 1 hafta kadar kurumaya bıraktım. Silikonlar tamamen kuruduktan sonra ilk suyu doldurup deneme işlemini yaptım. Çok şükür akvaryumda hiç bir sorun çıkmadı. Tek bir damla bile sızdırma sorununa rastlamadım.
9. Akvaryumu tam doldurduktan sonra, akvaryuma 10 kilo kadar kaya tuzu ekledim ve iç filtre takarak 3 gün bu şekilde çalışmasını sağladım. Buradaki amacım silikonun zararlı etkilerini ve camlarda olabilecek zararlı materyalleri ortadan kaldırmaktı.
10. Akvaryumun
tamamen temiz olduğuna emin olduktan sonra tuzlu suyu akvaryumdan boşalttım. 50
kilo 0,5-
11. Kum ekleme işleminden sonra akvaryuma hazır halde bulunan küçük akvaryumlarımdaki suları ekledim. 120 kilo kadarda tamburlanmış irili ufaklı beyaz kayaları akvaryuma ekledim.Tekrar deneme amaçlı 3-4 balığı akvaryuma attım. Bu şekilde de 1 hafta gözlem yaptım.
12. 1 hafta sonra her şeyden tam emin olduktan sonra akvaryumu tamamen doldurup, tüm balıklarımı akvaryuma ekledim.
13. Akvaryumun
kapağını da kendim yaptım. Keresteciden istediğim boyutlarda tahtaları aldım.
Aldığım tahtaların boyu
14. Aydınlatma olarak 4 adet T5 flüoresanı kapağa monte ettim. Yalnız aşırı yosunlanmaya sebep olduğu için devamlı yakmıyorum. Bunun yerine Silikonlu şeffaf ledler kullanarak aydınlatmayı sağlıyorum.
15. Akvaryumunda buhar camı olarak duşa kabin yapımında kullanılan şeffaf plastik malzemeyi 2 parça halinde keserek kullandım.
16. Mevsimin kış olmasından dolayı akvaryumun ısı kaybetmemesi için ön camın dışında kalan tüm kısımlarını strafor ile yalıtım yaptım. Gerekli ölçülerde straforları kesip, kahverengiye boyadıktan sonra akvaryumun 3 tarafına yapıştırdım.
17. Akvaryuma tüm balıkları yerleştirmemden yaklaşık 1,5 hafta sonra dişiler yumurta almaya başladı. Balıklarımdan birkaç kare resim.
Ve Son….
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir