200Litre Yavru Tankı Hk


lvlustafadoganÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 39
lvlustafadoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 16:50
Litre :200
Canlı Sayısı: 50   45tanesi 2 -3 cm 5tanesi 4 - 5 cm

Türler: sarı mavi prenses , frontoza

akvaryumu 20 gün önce kurdum 1 hafta kadar iç dış filitre ısıtıcı hava motoru canlısız çalıştı 1 hafta sonra balıkları ekledım anca 10 gündür sürekli ölümler oluyor bunun sepeplerı nelerdır acaba

amonyak fazlalıgı düşündüm 2 gün yemi kestim 2 gün boyunca %10 su değişimi yaptım bir faydası olmadı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BaranAkkayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/07/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1281
BaranAkkayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 17:09
Balık seçimini eğer yavrudan büyütmek istiyorsanız uygun bir rakam ancak bu balıkların doğal ortamları aynı değil prensesler mbuna yani malawi frontosa ise tanganyka cikletidir.Frontosa 20-25 cm kadar büyüyebilir yavru almak için en az 1,5 yaşına gelmesi beklenir etçil ağırlıklı yem vverilmesi gerekir.Prensesler ise 12-13 cm kadar büyüyebilen omnivor(hem etçil hem otçul) beslenebilen 6-7 ayda damızlık hale gelebilen bir canlıdır.Tank hacminize bağlı olarak frontosaları çıkarmanız gerekmektedir en az 400 lt akvaryum gerekir.Balık yükünü frontosaları çıkarıp sarı ve mavi prensesden uygun bir şekilde koloni çıkarabilirsiniz.Ölümlerin sebebi ise oksijensizlik, nitrit artması,fazla yemleme, gibi nedenleri olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2013 17:25
Akvaryumu sıfır mı aldınız ya da işi bilen birine mi yaptırdınız? Ve de acaba temizliği nasıl yaptınız akvaryumun? 20 gün önce kurmuşsunuz 1 hafta boş çalıştırdığınıza göre balıklar 2-3 günden sonra ölmeye başlamış. Filtre debileriniz neler? Biraz bu konularda yaptıklarınız hakkında bilgi verirseniz? Daha iyi yardımcı olunabilir. 100x40x50 sanırım akvaryumunuzun ebatları. Ölümler hep aynı türde mi oluyor? Geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lvlustafadoganÇevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 39
lvlustafadoganÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2013 03:05
Akvaryumu Sıfır Aldım Sıcak su ve sünger ile yıkadım kimyasal kullanılmadı kum çok iyi derecede yıkanmamış onu farkettim hafif derecede tortu var gibi Dış filitre debisi saatte 600 litre çeviren piyasa malı ucuz filitrelerden mevcut  hava taşı ve mevcut oksijen durumu iyi akvaryumun başlangışda yavru yunuslardan kayıp veriyordum bu ara frotozalardan kayıp vermeye başladım 2 -3 cm boyları 7 - 8 cm geldikleri zaman ayırmayı düşünüyorum fronyozaları zaten hafta %20 su değişimini yapıyorum sabahları sera yavru yemi akşamları artemia ile besliyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZaferixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1038
ZaferixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2013 11:29
  Artemiayı siz mi çıkarıyorsunuz yoksa hazır açılmış olanlarından bir bardakta 10 dakika bekletilip balıklara verilen türden mi kullanıyorsunuz? Bir de şunu söylemek isterim arkadaşım.
     Sizin balıklarınızdan şuan için beslemedim ancak, forumdaki konulardan okuduğumu sizinle paylaşmak isterim: Frontozalar yapıları itibarıyla yeme atılganlık açısından daha yavaş oldukları söyleniyor. Yunusların yanında gelişimini olağan şekilde sürdüremeyebilirler. Bu açıdan da yeni  bir konu açabilirsiniz ve de elbette bilgili arkadaşlar sizden yardımı esirgemezler. 

Dış filtre debiniz akvaryumdaki suyu en az 3-4 defa çevirmelidir ki suyunuz cam gibi olsun. Ben de piyasada ucuz olarak satılan dış filtrelerden kullanıyorum ancak üstünde yazanla gerçekleşen bire bir örtüşmüyor. İç filtreniz de varmış sanırım, onun debisi de önemli. Bence 200 litre bir akvaryum için iç ve dış toplam 1000-1200 L\h'ı bulmanız gerekir.(Bu yazdığım piyasa malı ucuz filtreler için)

Yeni kurulumda 1 hafta, filtre ve ısıtıcı çalıştırmanız güzel. Ben ilk kurulumda bakteri kültürünün hızlı kolonileşmesi için nitrivec kullanmıştım.  Bazı akvarist bilgili arkadaşlar yeni kurulumlarda mesela 3 tane dayanıklı balık atıyorlarakvaryumlarına. Azar azar yemleyip kültürün oturmasını sağladıktan sonra o balıkları çıkarıp bakmayı düşündüğü balıkları ekliyorlar akvaryuma.
 Ancak balık ekleme yapıldıktan sonra da azar azar yemleme yapılmalı ilk bir kaç hafta. Normal yemleme yaparsanız akvaryumdaki mevcut oturmamış bakteriler yetersiz kalacağından nitrat oranınız artar. Az yem, az nitrat oluşumu ve de tabiki düzenli haftalık dip çekimi.


NOT: Size bir tecrübemi paylaşayım. Yumurtadan çıkıp yem yeme çağına gelen yavruları 120 litreye alıyordum boylandırmak için. Tabiki artemia ile besleyince balık daha bir iyi gelişim gösteriyor. Ama sorun burada. Artemiaları toplayıp 120 litrelik tanka attığımda yavrular bunları bulmakta zorluk çekiyorlardı. Bu yüzden size de uyguladığım nasihatı önereyim. İlk bir ay yavrularınızı en fazla 25 -35 litrelik bir akvaryumda besleyin.
Geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda bu hadiseyi atlatırsınız. Saygılar ve Sağlıklı Hobiler.

 
Zaferix2013-01-11 14:23:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir