2 Ay su değişimi yapamıyacağım
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2012 19:11
2 Ay yurt dışına gidiyorum su değişimi yapamıyacağım 950lt/h dış filtre kendi yapımım 500lt/h iç flitre var..
Üzerine ne eklersem 2 ay su değişimi yapmadan balıklarım sağlıklı kalır..
Yemleme Otomatik
Isıtıcı cift biri 24 derece biri 21 derecede..
Vermiş Olduğunuz Bilgiler İçin Şimdiden Teşekkürler..
Akvaryum 135*45*50h Ölcülerinde net 250 litre su..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2012 19:45
Eksilen su kaçınılmaz olabilir,önleminizi alın.(Akraba yada komşu)
M.Tuna 2012-09-03 19:47:28
Otomatik yemlemeden en kaliteli pili edinin.
Balık yükünüzü bilmiyorum çok önemli.
Dış filtreyi bakteri ortamını bozmadan hortumları falan temizleyin(elyaf varsa yenileyin.)
Su miktarı azalacağından oda ısısıyla idare etmesi daha uygun olabilir.(Isıtıcı çıkarılabilir oda sıcaksa)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2012 21:47
Balıkları elden çıkarın gelince tekrar kurarsın güzel bir akvaryum, çok kasmaya gerek yok evde 2 ay boyunca ben yokken elekktirkle aletlerin çalışmasını arzu etmem bence buzdolabınızıda boşaltın çekin fişini.
AhmetDemirci 2012-09-03 21:48:58
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2012 23:03
En iyisi bir tanıdığa emanet etmek.Çünkü Ankara gibi kuru bir yerde 2 ayda su yarıya iner hatta belki 3/2 si bile gidebilir suyun.Balık ölür mölür o zaman tüm balıkları telef eder o ölü balık.Halbuki siz akvaryumun başındayken ölü balığı çıkartabiliyorsunuz öyle değil mi?Bu nedenle insansız olmaz.İnsan mutlaka olmalı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 10:56
Evde birileri varsa sorun yok zaten, su da eklerler, yem de verirler. Ama olur da olmazsa diye su için bir çözüm önerim var ama iyi ayarlamak lazım. Akvaryumun yanına su dolu tabanı geniş bir leğen gibi bir şey koyacaksınız ama bu leğenin içindeki suyun üst seviyesi akvaryumdaki su seviyesi ile aynı olacak şekilde yüksekliği ayarlayacaksınız. Sonra araya içi tamamen su dolu bir hortum ekleyerek hortumun uçlarının birisi leğende birisi de tankta olacak şekilde bırakın.Bu çok büyük bir hortum olmasına gerek yok, hava hortumu olsa yeter, hatta daha iyi bile olur.hortum yerinden düşmeyecek şekilde sabitleyin ki bir ucu çıkıp su akıtmasın. Bu sistem ne işe yarayacak onu söyleyeyim. Doğada değişmeyen fizik kanunlarından birisi de eşit kaplar prensibidir. Yan yana ve birbirine bağlı bütün kaplardaki su seviyesi, kapların hacimleri, şekilleri vs. ne olursa olsun aynı olur. Yani tanktaki su seviyesi azalmaya başladığı an leğenin su seviyesi yüksekte kalacağı için bu fizik kanunu gereğince su bidondan tanka akar eşit olana kadar. Geniş tabanlı yüzeyli bir kap olmalı çünkü tanka çok az bir su akışı olduğunda kabın seviyesi hemen düşmemeli.Bu çok ekstrem bir şey gibi görünüyor ama işe yarayan bir sistemdir.Unutmadan tank ve leğenin üstünü bir şeyle kapatmanız buharlaşmayı engelleme açısından önemli.Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 14:39
2 Ayda balıklarınıza birşey olmaz kolay kolay siz filtrenizi temizleyin, akvaryumun suyunu değiştirin ve evdekilere de eksilen suyu tamamlamalarını söylersiniz olur biter, yemi de az verirseniz günde birkez hiçbirşey olmaz. çok yem yiyen balık daha çabuk suyu kirletir. Çok anormal önlemler almaya gerek yok bence.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 15:04
[QUOTE=ramses77]Evde birileri varsa sorun yok zaten, su da eklerler, yem de verirler. Ama olur da olmazsa diye su için bir çözüm önerim var ama iyi ayarlamak lazım. Akvaryumun yanına su dolu tabanı geniş bir leğen gibi bir şey koyacaksınız ama bu leğenin içindeki suyun üst seviyesi akvaryumdaki su seviyesi ile aynı olacak şekilde yüksekliği ayarlayacaksınız. Sonra araya içi tamamen su dolu bir hortum ekleyerek hortumun uçlarının birisi leğende birisi de tankta olacak şekilde bırakın.Bu çok büyük bir hortum olmasına gerek yok, hava hortumu olsa yeter, hatta daha iyi bile olur.hortum yerinden düşmeyecek şekilde sabitleyin ki bir ucu çıkıp su akıtmasın. Bu sistem ne işe yarayacak onu söyleyeyim. Doğada değişmeyen fizik kanunlarından birisi de eşit kaplar prensibidir. Yan yana ve birbirine bağlı bütün kaplardaki su seviyesi, kapların hacimleri, şekilleri vs. ne olursa olsun aynı olur. Yani tanktaki su seviyesi azalmaya başladığı an leğenin su seviyesi yüksekte kalacağı için bu fizik kanunu gereğince su bidondan tanka akar eşit olana kadar. Geniş tabanlı yüzeyli bir kap olmalı çünkü tanka çok az bir su akışı olduğunda kabın seviyesi hemen düşmemeli.Bu çok ekstrem bir şey gibi görünüyor ama işe yarayan bir sistemdir.Unutmadan tank ve leğenin üstünü bir şeyle kapatmanız buharlaşmayı engelleme açısından önemli.Saygılar[/QUOTE]
Bence bu yöntem çuvallar.Çünkü kaplar eşit olacağından buharlaşma da eşit olur.Üstünü kapatırsanız bile hortumun araya sıkıştığı boşluktan su buharı kaçar.Yani buharlaşma dediğim gibi eşit olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir