2.el ve Balıklardadaki bu fahiş fiyatlar


FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 00:42
[QUOTE=madstorm]Arkadaşlar birde şöyle bir durum var fiyatı ucuz yazıyorsun kimseler yok, yüksek yada forum ortalamasında yazıyorsun nerdeyse ö.m kutusu doluyor. [/QUOTE]

Çok haklısın.. Ucuza verdiğin zaman da bu sefer acaba balıkta bir kusur var da o yüzden mi ucuza veriliyor izlenimi doğuyor ve rağbet görmüyor.. Ben zamanında ilan açıp 2 liradan Daffodil satamadım. 1 ay sonra aynı balıkları 4 liradan sattım.. Akvaryumcu ile yakın fiyatlara sattığınızda talep oluyor ama biraz ucuza kaçınca insanlar pek güvenemiyor..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaos402Çevrim Dışı

Kayıt: 16/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 386
kaos402Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2009 00:43
[QUOTE=onurdemirbala]Bence tartışmalar yersiz boş yere bellek işgal ediyor,alan alır gerisi satana kalır herkezde istediği fiyatı verebilir.Saygılar.[/QUOTE]
 
 
Ufak bir noktayı atlıyorsunuz,burası bir hobi formu ve hobi ile alakalı konuları ,sorunları ,gelişmeleri...vs tartışmak ve paylaşmak için var.Fiyat konusunda haklısınız sonuçta bireylerin kendine ayit öğeler tamamen kişiye bağlı. Gönül isterdiki hobici arkadaşları bir şekilde bu ticaretini yapanlardan ayırmak mümkün olsa ve birşeylerin fiyatlarını sabitlenebilse. Hobici olmayan arkadaşların dışarda bu işten ekmek kazanmak için onca kira,vergi.....vs veren  akvaryumculardan ne artısı var. Dükkan açan insan balığı alırken toptancıdan fatura almak zorunda buda vergi verdiğini gösterir,satarkenden fiş kesmek zorunda o zamanda sattığının vergisini verir. Bir dükkancı hem alırken hem satarken vergisini veriyor ise ve forumda da bulunan kişiler aynı fiyata yada daha pahalı veriyorsa neden bu işten vergisini vermeden rant sağlayan kişilerden alış veriş yapılsınki.
 
Bu benim düşüncem, kendi ürettiğini ;yem parası çıksın,elektirik su parsı çıksın diye ucuza veren arkadaşlardan bahsetmiyorum.Yada öğrenci ,parası çıkmıyor diye indirim yapan arkadaşlardan bahsetmiyorum.
 
Beni rahatsız eden konu aslında forumun paylaşımdan çok ticarete dönmesi.İlanları sık sık inceliyorum,alacağımdan yada satacağımdan değil.Merak ediyorum ne var ne yok,piyasada hangi türler yaygınlaşmı,forumdaki arkadaşlar hangi türlerle ilgileniyor diye.Genelde ilan verenlerin msj saylarına yada paylaştıkları ve açtıkları konularıda inceliyorum.Ne yazıkki çoğu arkadaşımızın 2 yada 3 konuya katıldığını bunlarında 1-2 tanesinin ilan olduğunu görüyorum.
 
Olay paylaşımsa ve burası bir hobici forumu ise neden bazı kısım sadece ilan vermek  yada aramak için  giriş yapıyor.Neden ilanlara sınırlamalar getirilmiyor.Mesela ilan verilince yayınlanmadan bir gözden geçirilip kullanıcının forumdaki aktivliği kontrol edilip onay verilmiyor? yada ilan konusunda msj sayısı olarak sınır konmuyor. Boş zamanlarımda akvaryumcuları geziyorum ve çevremde az çok var.Bazen çok uygun fiyata canlılara raslıyorum ve tanıdıgım,aradığını bildiğim insanları yönlendiriyorum.Forumda tanımadıgım halde ilanını gördüğüm ve canlı arayan arkadaşlara,gezerken uygun fiyata buldugum yerlerin adını yada telefon numaralarını aktardım ve denk geldikçede yapıyorum.O zaman benden uygun oldugu zaman canlıları alayım elimde muhafaza edeyim yada dükkana ayırttıyım üstüne kar koyup ben satayım.Sizce ne kadar dürüstlük yada hobicilik olur ? 
 
 
Bunlar benim gözlemlerim ve düşüncem,katılanlarda olacaktır tepki gösterenlerde herkese saygı duyarım.Burda şahsa özel bir yazı yazmadım.Harmanlayıp kendimce ortaya koydum isteyen istediği yerden bir dilim alır.Yazdıklarımda sınırı aşan bir kısım olduysa şimdiden özür dilerim.İyi geceler    Göz%20Kirpma

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir