2.Fon Çalışmam Kökler ve Kayalar


vedatyyÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2012
İl: Bursa
Mesaj: 500
vedatyyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2012 16:22
Çalışmanız çok güzel olmuş örnek alıcağım bir arka fon olucak eğer başlarsam arka fona , fakat ağaç vernik atılmış gibi duruyor ve falçatayla derinlikler katılıp biraz daha koyu renklerle derinliklerin boyanması daha gerçekçi bir ağaç yapısı oluşturabilirdi sadece bir öneri ;)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mandıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2011
İl: Zonguldak
Mesaj: 92
mandıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2012 11:08
Öneri ve yorumunuz için çok teşekkür ederim Vedat Bey. Fon da vernik kullanmadım ancak ağaçın rengi kayalardan daha canlı dursun diye belli bölgeleri koyu bir şekilde oksit kahverengi boyadım. Fotoğrafta size vernik izlenimini o verdi sanırım . Dal yönünde ince çizgiler ile ağaç dokusu yaratmayı başta ben de istedim ancak derz bu tür detayların hepsini kapatıyor. Derz kuruduktan sonra bu ince çizgileri atmak hem çok zor hemde bu çizgilerin çentik etkisi yaratarak derzi çatlatmasından çekindiğim için yapmadım. Koyu derz ve fırça ile bu çizgiler oluşturmaya çaıştım ancak bu çizgiler çok ince, cep telefonu çekimi fotoğraflarda görülmüyor haliyle .Umarım siz de kısa zamanda fonunuza başlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MURAT ARSLANÇevrim Dışı

Kayıt: 11/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 199
MURAT ARSLANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2012 17:28
[QUOTE=mandı]

Fonu en sonunda bugün tonlamasını yaparak bitirdim. Sitedeki bir sıkıntı sebebi ile resimler silinmiş fonun en son halinin resimlerini ekliyorum (yapım aşamalarını gösteren resimleri isteyen olursa eklerim) 

 
Daha önce yaptığım ilk fonun resimleri de silinmiş. Forumda nekadar çok resim olursa yeni fon yapacak arkadaşlar için okadar çok model ve fikir olur diyerek ilk fonumunda resmini aşağıya ekliyorum
 
[/QUOTE]

Dostum harıka bır çalısma elıne emeğıne sağlık... yanlıs şunu soracağım sen bu arka planı sılıkonlayınca  nasıl .ıkaracaksın  yanı yarın obursu gun canın sıkıldığında ne yapacaksın ??
Benım soyle bır fıkrım war daha doğrusu sorum olacak
50 krş  buyukluğunde çok kuvvetlı mıknatıslar  var  15-20 tane alsak   bır bolumunu akvaryumun arka camının dısına   mıknatısın diğer karsılığınıda  straforun arkasına yapıstırsak  suyun basıncıylada bırlıkte  arka fon ıstenılen sekılde durmazmı  en azından canımız sıkıldığında çok kolay çıkarma  ımkanımız olur hatta buyuk akvaryumu olanlar ıcın daha ıyı olur suyu bosaltma derdı olmaz sılıkon bıraz kısıtlıyro sankı...
Fikir belırtırsenız sevınırım...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mandıÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2011
İl: Zonguldak
Mesaj: 92
mandıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2012 13:55
İlk yaptığım fonu silikonla yapıştırmıştım .Silikon ile yapıştırılmış bir fonu parçalamadan çıkarmak imkansız.İlerde sıkılırsam , sıkıldığım bir fonu parçalamakta da bir mahsur görmemiştim. Ama mıknatıs iyi fikir. Benim aklıma gelmemişti. Belki ilerde denerim .Siz deneyecekseniz bir iki tavsiyem olacak.
1. Mıknatısların şekline ve kalınlığına göre fonun arkasında oyuklar hazırlanıp mıknatıs yüzeyleri fonun arka yüzeyi ile bir olacak şekilde mıknatıslar fona silikonla yapıştırılabilir. Bundaki amacım şudur: Arka fon emme ve basma hortumlarının bulunduğu bölümleri birbirinden ayırmalıdır.Böylelikle emme ve basma akışı fonun ön tarafından gerçekleşir. Eğer fonun arkasında mıknatıs gibi çıkıntılar olursa emme ve basma bölümleri arasında kısa devre oluşacak ve su devir daimi fonun arka kısmında kalacaktır.
2. Fonun sökülüp takılabilir olmasını istiyorsanız akvaryumun arka camına koyacağınız mıknatısları sabitlemeyin (yapıştırmayın). Şayet sabitlerseniz fonu çıkarırken , fonu çekme esnasında fondaki  mıknatıs fondan parça kopararak çamda kalabilir. Ama arka camın dışındaki mıknatıs sabit olmaz ise bu mıknatısları kolayca alıp fonu serbest bırakabilirsiniz.
3. Mıknatıslar fonu akvaryumun yatay düzleminde tutacaktır ,kullandığınız fonun hacmine göre mıknatıs sayısını arttırın .Emniyetli olsun diye fazla mıknatıs kullanın bence. Ancak mıknatıslar dikey düzlemde fonu tutamayacaktır .Özellikle arka camın dışına koyacağınız mıknatısları yukarıda belirttiğim sebepten sabitlemezseniz dikey düzlemde fon tutunamayacaktır.Bu sebeple fonu yaparken fonun dikey ölçüsünü , fon akvaryumun üst kuşağına dayanacak şekilde hesaplayın .Bu şekilde akvaryumun üst kuşağını dikey yöndeki tahtit olarak kulanabilirsiniz. Fonun alt kısmında mıknatıs sayısını fazla tutarak tutunma gücü arttırılabilir .Bahsettiğiniz mıknatısların gücünü bilmiyorum ama fona gelen kaldırma kuvveti baya fazla buda dikkate alınmalı bence.
 
Nacizane tavsiyelerim bunlardır. Umarım denersiniz ve başarılı olursunuz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir