400 litre Kurulum Bitti( Resimler Eklendi)
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 17:29
Daha önceki kurma aşamasındaki konum
125*50*65h akvaryumumu en sonunda kurdum. Nasıl olmuş sizce? Yorumlarınıza açığım.
Silis kum var 20 kg.
Taşları da doğadan topladım.Gereken dezenfekte işlemlerini yaptım.
Daha balık koymadım. Suyun oturmasını bekliyorum.
İç filtre:Aquapro 1800
Isıtıcı:300 Watt Atman
Tek çıkışlı hava motoru
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 17:33
Gayet güzel olmuş Doğan bey.Tebrikler.Tavsiyem su değişimi için 40x40x40 gibi veya sehpa içinin ölçüsüne uygun (50-60 lt) bir akvaryum yaptırın,Atman 104 gibi bir kafa motoruylada suyu yukarı basarsınız,ağrısız başınız olur.
GÖKHAN ÖZDEMİR 2012-10-03 18:03:26
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 17:41
Güzel bir akvaryum olmuş.
Aynı hacimde bende yeni bir akvaryum kurdum. Sizinki gibi boş bekliyor.
Akvaryuma nitrivec kattınız mı? Sizin suyunuz da biraz bulanık gibi?
Yoksa bu bulanıklık kumdan mı kaynaklı?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 17:45
Bencede güzel bir akvaryum kurmuşsunuz tebrik ederim bende böyle bir akvaryum kuracagım. Merak ettım de bu akvaryuma tamamen kaç tl harcadınız ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 19:17
Öncelikle Selamün Aleyküm akvaryumunuz hayırlı olsun şık olmuş benimde sizinkine yakın 120x50x60 akvaryumum var ben size bişey danışmak istiyorum bende akvaryumuma beyaz kum eklemek istıyorum ama kaç kg gider bilmiyorum acaba sizin akvaryuma 20 kg yeterli geldimi kum kalınlığı kaç cm oldu ?ceylan78 2012-10-03 19:19:58
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 08:29
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR] Gayet güzel olmuş Doğan bey.Tebrikler.Tavsiyem su değişimi için 40x40x40 gibi veya sehpa içinin ölçüsüne uygun (50-60 lt) bir akvaryum yaptırın,Atman 104 gibi bir kafa motoruylada suyu yukarı basarsınız,ağrısız başınız olur. [/QUOTE]
Elimde 45 litre bir akvaryum var. Onu kullanabilirim. Çok güzel bir düşünce . Teşekkür ederim.
[QUOTE=alemadam] Güzel bir akvaryum olmuş.
Aynı hacimde bende yeni bir akvaryum kurdum. Sizinki gibi boş bekliyor.
Akvaryuma nitrivec kattınız mı? Sizin suyunuz da biraz bulanık gibi?
Yoksa bu bulanıklık kumdan mı kaynaklı?
Bilgilendirirseniz sevinirim.
[/QUOTE]
AKvaryuma sadece su düzenleyici kattımç Bulanıklık yandan belli oluyor. Sanırım daha su oturmadı. Kumdan değil yani.
[QUOTE=tanerkaya1418]Bencede güzel bir akvaryum kurmuşsunuz tebrik ederim bende böyle bir akvaryum kuracagım. Merak ettım de bu akvaryuma tamamen kaç tl harcadınız ?[/QUOTE]
Teşekkür ederim dostum. Akvaryum 370 tl.
Filtre 225 tl. Kum 60 Tl
Taşlar :Bedava.
Arka Plan:BEdava. Hava motorum vardı zaten.
Dolap:tam bir bilgi varemeyeceğim. Çünkü bunula birlikte başka da yaptırdım. Tam fiyatını bilmiyorum. Sanırım 300 tl civarı.
Demir profile para vermedim. Arkadaşım demirci.
[QUOTE=ceylan78]Öncelikle Selamün Aleyküm akvaryumunuz hayırlı olsun şık olmuş benimde sizinkine yakın 120x50x60 akvaryumum var ben size bişey danışmak istiyorum bende akvaryumuma beyaz kum eklemek istıyorum ama kaç kg gider bilmiyorum acaba sizin akvaryuma 20 kg yeterli geldimi kum kalınlığı kaç cm oldu ?[/QUOTE]
Kalınlığını bilmiyorum ama yeterli gibi geldi bana. 20 kg kullandım.
[QUOTE=aeakkus]Çok güzel olmuş.elinize saglık.Arka fon ve kum çok uyumlu olmuş.görsel olarak harika duruyor.[/QUOTE]
Teşekkür ederim dostum.
Lambayı yazmayı unutmuşum. Sera 45 watt. 45 tl
Dip çekim aleti:20 tl (Büyük boy.)
Cam silmek için bir alet. 20 TL.
Yani toplamda 790 TL tuttu. Dolap hariç tabiki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 09:37
Aynı ölçülerde kurulumu 1 ay kadar önce ben de yaptım doğan bey, öncelikle hayırlı olsun. suyunuz henüz yeni. epey araştırdıktan ve kısmen kendi tecrübelerimden sonra şöyle bir deneme yaptım. ilk kurulum olması nedeniyle filtrenin suyu basmadan önceki son sepetine karbon ve zeolit ekledim. sudaki ağır metallerin emilimi, amonyak ve nitratın emilimi açısından epey faydalı oluyorlar. balıkları eklemeden önce 8 gün kadar dinlendirip döndürdüm bu şekilde ve inanın bulanıklık çok erken kayboldu. ilk 4 günden sonra aquatan, ertesi gün de nitrivec ekledim ölçüye göre. bir yandan da bir çay kaşığı yem ekledim bakteri oluşumu için 3 gün daha bekleyip frontoza yavrularımı bıraktım suya. strese fazla girmediler ve şu an mutlu mesut takılıyorlar. inanın uygun koşulları sağlarsanız ilaçlar bile olmadan dinlenmiş suda bakteri oluşturabiliyorsunuz sadece bir çay kaşığı yem ile. tabi ki kullanmanın da hiçbri eksisi yok ölçü dahilinde olduğu sürece. sağlıklı güzel balıklar beslemeniz dileğiyle..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 10:14
Benim sepette en altta seramik halkalar. Onun üstünde karbon. En üstte de iki değişik sünger ve elyaf var. Yetersiz mi acaba. Miktarları da çok değil. İÇinden çıkanlar işte. Ben de iki iç güne bir biraz yem atıyorum. Su kokmaya başladı artık. Sanırım yavaş yavaş döngü başladı.
7-8 gündür çalışıyor böyle. Yandan bakınca berraklaşmasını bekliyorum ama bu hafta sonu yunusları ekleyeyim diye düşünüyorum. Ne dersiniz. Sonrada mavi ve sarı prenses eklemeyi düşünüyorum. erkek dişi oranı ne olmalı sizce.
bslemeyi sitediğim balıklar: yunus sarı ve mavi prenses .
Bu türler de sorun yaşar mıyım ve en önemlisi yavru alabilir miyim. Elektrik paralarını bari çıkarsınlar istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 10:20
Tebrik ederim güzel olmuş bence arka fon hoş değil ben tek renk özellikle de koyu renkleri beğenirim tabi zevkler ve renkler tartışılmaz. Hangi tür beslemeyi düşünüyorsunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 10:28
Doğan bey hacminiz 400 litre. bu az bir hacim değil.bu suyun günde ortalama 60/70 kereden fazla sayıda filtrenizde dönmesi gerekir. Seramik halkalar fiziki temizlik için işlevseldir, yani kaba pislikleri tutarlar. karbon ise sudaki ağır metalleri alır. ve biyolojik temizlik için etkindir ancak bir süre sonra filtrenizden çıkarmanız ya da yenilemeniz gerekecek karbonu. eğer balıkları atmadan önce yaparım diyorsanız. seramik halkalardan sonraki sepete substrat malzemesi koyun. eheim substrat ya da sera siporax adlarıyla piyasada satılan bu malzemeler kaba pislikler atıldıktan sonra suda sürekli olması gereken bakterilerin emilimini ve filtreye yerleşmesini sağlar.
cuneyt43 2012-10-04 10:39:11
tertemiz, bakterisiz akvaryum sağlıklı olmayacağından, önce kaba pislik ve dışkılar temizlendikten sonra yararlı bakterileri tutmamız gerekir.
bahsettiğiniz balıkları ben de baktım zamanında.Bu bir hobi,tabi ki yaşayabilir substratsız suda. Ancak biz hayvanlara önce minik hapisler kuruyoruz evimizde ve onların doğasını taklit etmeye çalışıyoruz. en azından varolan su değerlerini en uyguna çekmek adına yapacaklarınız da elbette ki sınırlı. Ben sadece başlıca filtreleme alternatifini anlattım.dışkıları tutmak bence suyu optimal değerlere taşımaya yetmez. 400 litre gibi bir hacim epey ciddi, bendeki hacim hemen hemen aynı ve substrat kullanıyorum.
erkek dişi oranına gelince balıklarınız ne kadar büyükse bu oran o kadar önemli.çünkü cinsiyetler artık belli olmuş oluyor ve kur dönemleri başlıyor. genel de cichclid bakan arkadaşlar 1e-3d oranından 1e-6d oranına kadar tartışırlar. işin aslı ben ne kadar etçil ya da saldırgan türdeler ise dişinin o kadar çok, erkeğin o kadar az olmasından yanayım. çünkü akvaryumda dişilere sahip olma savaşı artıyor saldırganlığa göre.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 10:38
[QUOTE=pleco-keeper]Tebrik ederim güzel olmuş bence arka fon hoş değil ben tek renk özellikle de koyu renkleri beğenirim tabi zevkler ve renkler tartışılmaz. Hangi tür beslemeyi düşünüyorsunuz? [/QUOTE]
Teşekkür ederim. Daha önceden düz arka plan kullandım 45 litre akvaryumum da. Ama bu fonu oldum olası beğenmişimdir. Okyanus havasında . Balıkların ön plana çıkmasını sağlıyor. O yüzden bunu seçtim.
Tür konusuna daha karar vermedim. Ustalarımıza soracağız bakalım.
Cüneyt bey karbonları ne kadar tutayım peki filtre içinde? Bir de bu karbonları çıkarmak istesem filtre de nasıl bir işlem uygulamalıyım? Yani önce kapatmak mı gerekir.? İçindeki suyu boşaltmk gerekir mi? Eğer evet ise filtre içindeki suyu nasıl boşaltacağım? Bir de bakterilerin ölmemesi için yeni filtre koyup yeniden çalıştırmak için en kadar vaktim var?
Substrat ya da siporax dediğin malzemlerin fiyatları ne civarlar da ? Bilmek isterim çünkü, kazıklanmak istemem.
Dediğin gibi benim de amacım balıklara eziyet etmemek. Ölmelerini hiç mi hiç istemem. Sonuçta onlar da birer canlı.
Balıkları büyük boy almak istemiyorum. Yavruluktan çıkmış 3-4 cm civarındayken almak ve kendim büyütmek istiyorum. Bu doğrultuda; yunus, sarı prenses ve mavi prenses için oran -hepsi için- 1e3d yeterli olur mu? Yani 9 balık fazla gelir mi ya da az gelir mi? Eğer 9 balık sayısı fazla gelmez ise başka hangi türleri besleyebilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 11:23
Tekrardan selamlar.
Bence bu büyük hacmi o balıklar için harcamayın. Büyük balık seviyorsanız güney afrika chichlidlerinden Astronot'u tavsiye ederim. Sizinle aynı hacimdeki akvaryumumda bu balıklardan 5 adet besleyeceğim.
Kısaca astronotu size özetleyeyim.
- 4-5 cm olarak aldığınız bir astronot 2-3 ayda inanılmaz boyutlara ulaşıyor. Aldığınız boyun 2-3 katına çıkması muhtemel.
- Bu balık ortalama 25-35 cm'e kadar büyüyor. Sizin bu hacimde de yeterince büyüyeceğini sanıyorum.
- Sahibini sahiplenen balık türüdür. Sizi diğer insanlardan ayırt eder. Sizi görünce hareketlenip, siz yokken durgunlaşabilir.
- Duygusaldır. Beğenmediği bir durum oluştuğunda size küsebilir. Size küstüğü için yem yemeyip, siz o ortamdan ayrıldığınız an yemi yiyebilir.
- Yemini beğenmeyince, akvaryum zemininde yan yatarak, hasta rolü oynayabilir. Israrla yeminizi reddedebilir.
- Size çok bağlıdır. Bahsettiğim gibi sizi tanır. Elinizden yem yedirip, kendisini okşayabilirsiniz.
Astronot besleyen çoğu kişi evde köpek beslemekle astronot beslemenin aynı olduğunu söylerler.
Bu ve benzeri sebeplerden dolayı astronot beslemeye karar verdim.
Kısmetse bugün yavru astrolarımı alıp, akvaryumuma ekleyeceğim.
Size de, şiddetle tavsiye ederim.
Sağlıklı hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir