40 Litre Neon Tetra Bitkili Akvaryum


Priapos35Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 14
Priapos35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mayıs 2014 19:15
Arkadaşlar merhaba. Şu an sadece kaplumbağa tankım var. İçinde 2 adet kaplumbağa var falan. Fakat bizim bu obur tosbağalar bitki bırakmadığı için bitkili akvaryum içimde ukte kaldı.

Kafamda 35-40 litrelik bir akvaryum var. İçinde 5-6 adet neon tetra. Şelale filtre kullanacağım. Ancak forumlarda bilgiler o kadar dağınık ve farklı ki ne yapsam bilemedim.
En çok beni sıkan nokta taban malzemesi meselesi oldu. Birisi hagen siyah kum kullanın diyor. Diğeri o o kadar iyi değil falan filan. Niyetim bu konunun benim işimi gördüğü kadar başkalarının da işini görsün.

Işıklandırma için led olmazmış onu anladım. Neon tetralar yumuşak ve asidik sular severmiş. Yumuşak olması için mangrow kökü bulundurmam gerekiyormuş. Peki ya asidik olması için ne yapmak gerek?

Neon tetra'ların bulunduğu bir tankta hangi bitkiler önerilir. Mayalı sistem CO2 kullanabilirim. Ancak o sıvı gübre işlerine pek bütçe ayırabileceğim söylenemez. Zaten bu tankı kurarken mecbur sabredicem çünkü para geçtikçe kurulucak. Öğrenciyim abi 

Neon tetraların içeride tehdit olmadığı sürece sürüce gezmedikleri söyleniyor. Bu yüzden akvaryumda betta bulunursa sıkıntı yaratır mı? Tetraları kaç erkek kaç dişi olarak bölmeliyim? Bir de tekrar hatırlatayım taban malzemesini nasıl yapmalıyım? 

Ayrıca suyun içinde bulunan CO2'nin gitmemesi için hava motoru kullanmayın diyorlar e o zaman bu tetralar nasıl solunum yapacak

Priapos352014-05-23 21:03:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PhraseÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
PhraseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 02:46
Kardeşim hem bütçeni zorlamaması adına, hem de tecrübe edinmen için ilk olarak daha düşük destekli bi tank kurmanı öneririm. Eğer imkanın varsa nano yapma, normal boyutlarda bir tank yap çünkü nanolarda suyun dengesini oturtmak ve devamlılığı sağlamak zor oluyor. Sen hele bir başla da devamı gelir. Hagen de olur dere kumu da lav kırığı da. Ben inşaat kumu, midye kırığı, aquaclay ve lav kırığı karışımda büyütüp çoğaltıyorum bitki şuan. Ben de senin gibi öğrenciyim imkanlar neye elveriyorsa o :) 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Priapos35Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 14
Priapos35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 03:52
Hacmen daha geniş bir akvaryum kurup bir sürü oluşturacak neon ve bir sürü de kırmızı burun neonun olduğu bir sistem kuracağım o zaman. CO2 gibi riskli işlere girmek istemiyorum. Önümüz yaz olduğundan bitkilerin erimesinden korkuyorum İzmir'deyim.  

Midye kırığı bana göre değil diye biliyorum. Asidik ve yumuşak bir su sağlamam gerekiyormuş. 

Bitki olarak anubias tilki kuyruğu ve java moss düşünüyorum. Moss'u kök parçasına bağlamayı düşünüyorum.

Suyun şartlarını istediğim gibi ayarlayabilecek bir taban söylerseniz sevinirim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PhraseÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
PhraseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 04:11
Benim daha ziyade demek istediğim şu şudur şu olmazsa olmaz falan gibi kalıplara takılıp kalmaman. Düşündüğün bitkiler gayet azami ihtiyaçlara sahip bitkiler. Hagen veya dere kumu yeterlidir senin için. Su yumuşaklığını kumdan ziyade mango köküyle sağlayabilirsin. Sıcaklık konusunda da 2 fanla hallolur. Demek istediğim esas konu kalıplara takılırsan yaratıcığılını köreltirsin, sen başla elbet devamı gelicek ve güzel sonuçlar alıcaksın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir