A grade B grade


OrdiBukoÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[B]8845,1[/B]
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 7742
OrdiBukoÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2010 14:58
[QUOTE=Cmshn]B grade yavrudan A grade çıkamaz mı?Bence çıkması lazım.Tebessüm[/QUOTE]

Çıkar çünkü anladığım kadarıyla eskiden A grade karidesim yoktu şuan ise B grade yok. Yemlenme beslendiği ortam vs sanırım B'ye A yapabiliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

suplilumasÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2010
Mesaj: 19
suplilumasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2010 15:10
B gradeden A gradeden SS çıkma ihtimali her zaman vardır. ilk kırmızı karides siyah karidesten türediği için bunun aksini söylemek doğru olmaz. Ama B grade alıp A grade üretmek çok uzun zaman ve uğraş ister. Zaten bu aşamlar daha önceden geçildiği için eğer ss üretilecekse direk ss alıp onlardan başlamak en mantıklı ve kısa yoldur. Ama sss karideslerden sadece sss çıkacak diye bir kural da yoktur. Yüksek grade karidesten en düşükten en yükseğe kadar yavru alınır. Bunlar içinde düşük olanlar elden çıkarılıp yükseklerin en iyileri tekrar üretime alınır. Düşük gradelerin fiyatlarının düşük yükseklerin yüksek olmasının nedeni budur. Her yüksek kalitede düşük kaliteli yavru almak ne kadar kolaysa düşük kalitelilerden yüksek kaliteli yavru almak da o kadar zordur. Yemleme beslendiği ortam B'yi A A'yı SS yapmaz. Sadece karidesleriniz akvaryumculardakinden daha sağlıklı ve güzel görünümde olurlar. Elinizdekilerin en iyilerini alıp seçmeli üretim yaparsanız üretiminiz daha eğlenceli hale gelecektir. Hatta gelir bile sağlayabilirsiniz. Su canlılarında  Seçmeli üretim anlayışı ülkemize ne yazık ki yeni yeni yerleşmeye başlıyor. Bu konuda forumda daha ayrıntılı bilgileri lepistesler ile ilgili konularda bulabilirsiniz. Onlara uygulanan üretim teknikleri temel olarak bütün canılılar için geçerlidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NadirTurLepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 114
NadirTurLepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 03:24
Benim gezdiğim sitelerde kiraz karides için A ve B grade gibi bir sınıflamadan ziyade Red Cherry (Kiraz Karides) ve Red Fire Sakura diye bir ayrım var. Aşağıda bu sakuraların resimleri var. Dişi ve erkeğe dikkat edin. Erkek daha kırmızı olabiliyor!
 
 
C, B, A, S, S+, SS, SSS gibi sınıflama ise kristallerde var. Dün fiyat sordum SSS için 170tl istiyorlar, SS 90tl civarı, A kalite ise 10 tl.
 
Ayrıca bir bilgi daha vereyim. Muşlu Tolga'dan karışık karides almıştım, mavi, yeşil, sırtı beyaz... O da şu siteden almış sanırım: http://www.canlipetshop.com/product_info.php/cPath/22/products_id/63?osCsid=65002e82ae4b4f73538676ba7264726b
 
Bunları kirazların yanına koydum ve bir sene sonra renk dağılımı (vucüt formu değil) şu şekilde kirazlar oluştu:
 
 
Yani sırtı şeritli kiraz karidesler. Bunun belki başka sebebi de olabilir, çünkü sırtı beyaz karides benim bildiğim bir tür caridina ve neocaridina olan kiraz ile çiftleşmez.
 
Bu arada bu canlipetshop'takiler Hatay'da gölde ya da dereden mi çıkıyor acaba? Yurtdışında pahalı diye biliyorum bunları. Sulawesi'de bile yeni keşfedildi diye biliyorum. Bir ara vaktim olursa Hatay civarından gidip karides toplamak isterdim.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bitkici1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 956
bitkici1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2010 21:42
Barış sen hani makale hazırlayacaktın ne oldu. O kadar araştırdın, yavrular aldın, grade sınıflandırması ile ilgili baya bir şeyler öğrenmiştin. Bir makale yaz artık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NadirTurLepistesÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 114
NadirTurLepistesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2010 09:52
Evde sana kristal karidesler için uygun bir çok kaynaktan edindiğim su değerlerini yazdığım ve ortalamasını aldığım bir excel tablosu göstermiştim. İşte bunu biraz daha geliştirip yayınlayacaktım ama bilgisayara format atınca uçtu gitti. Bir de Türkçe'de de aslında bayağı bir çeviri yapılmış. Biraz araştırınca bu kaynaklara ulaşılıyor. Bir de makaleler aslında genelde birbirinin tekrarı niteliğinde, neredeyse sadece farklı su değerleri öneriyorlar. Kristal için mesela 26 derece üstü ölümcül diye öğrenmiştik ama bu yaz bazı arkadaşlar deneyimlemiş ki, bende de 6 gündür bir şey olmadı, aslında çok da ölümcül değilmiş, ama uzun vadede sonuçları ne olur bilemiyorum. Bir kaç konuda risk alıp deneme de yapıyorum. Biraz daha deneyim kazanıp bir makale yazmak isterim.
 
Bu arada sırtı beyaz veya pembe kirazdan dün Maltepepet'te de gördüm. Demek ki piyasada olan bir varyate. Google'da "cherry shrimp" diye arayınca kiminin sırtında boylamasına bir şerit olduğunu görürsünüz, fakat çoğunda bu yok. Bence şeritli olanlar daha güzel oluyor. Akvaryumda üretim sonucu elde edilen kiraz karideslerden sadece şeritli olanları tutarak belki yeni bir varyete bile elde edebilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir