Acemi sorusu
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 23:55
Arkadaşlar öncelikle iyi günler bitkiliye yeni geçmiş birisi olarak bu işi iyi bilenlere bir kaç soru sormak istiyorum cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
1-Bitkili akvaryumu kurali 1 hafta oldu 3 kök çam,2 kök saz,2 kök anubias bitkilerim var hizli büyümelerini ve gelişmelerini istediğim için gübre olarak sıvı gübre mi kullaniyim yoksa misket gübre tarzi kullansam olurmu ?
2-Misket gübreyi ne kadar kullanmaliyim ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2011 23:58
Misket gübre kök gelişimi için önemlidir.Başta misket gübre işinizi görebilir ama sonra bitkiler geliştikçe sudan alması gereken besin miktarı artacağından sıvı gübre takviyesine ihtiyaç duyacaksınız.
Ben hem sıvı gübre takviyesi yapıyorum hemde tam tamına bi misket büyüklüğündeki gübreyi 2 ayda bir yeniliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 00:02
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. Çam, saz, anubias gibi bitkiler çok fazla gübrelemeye gerek duymazlar fakat gübre yardımı ile gelişimleri hız kazanır. Misket gübrelerin ömürleri genelde 2-3 ay civarı oluyor bildiğim kadarıyla. Kısacası misket veya sıvı gübre kullanmak size kalmış.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 00:05
Saz ve anubias a bu gibi takviyelere fazla gerek yok; ama çam bir müddetten sonra köklenmeye başlıyor.
Berkant 2011-03-05 00:06:41
Misket gübreleri siz belirleyeceksiniz ama genelde 10 cm çapında yada 10-15 cm aralığında kullanılması öneriliyor.Bitki yoğunluğuna göre değişiyor.
Benim önerim Azoo yada Tunç sönmezoğlunun misket gübreleri olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Mart 2011 00:07
Anubiasların ve sazların köklerinin hemen altına misket gübre konulabilir. Çamlar köklerinden değil gövdeden beslendikleri için misket gübre gereksizdir. Sıvı gübre iş görür.
undesirable 2011-03-05 00:07:39
Bununla birlikte, bitkili akvaryumlarda "minimum kuralı" gereğince gübreler, ışık ve Co2 miktarının izin verdiği oranda gelişirler. Bu şu demektir; bitkinin fotosentez (dolayısıyla büyümek) için ihtiyaç duyduğu tüm değişkenler aynı anda ortamda bulunmalıdır. Bu gereksinimler içerisinde ortamda en az bulunan değişken büyüme işlemini kısıtlayan faktör olacaktır. Yani ortamda bulunan Co2 ve ışık gübrelemeyi destekleyecek ölçüde değilse sonuç bitki gelişimi değil alg oluşumu olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir