Acemiyim kucuk projem uygun mu?Japon Akvaryumu


nightmannÇevrim Dışı

Kayıt: 16/06/2012
İl: Antalya
Mesaj: 58
nightmannÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 12:17
Merhaba yaklaşık 2 haftadır.Forumun altını üstüne getirdim cok ilginc projeler var ve herkezi tebrik ediyorum.

İster istemez bende yapmak istedim size özendim :)
Benim akvaryumum başlangıc düzeyde bir akvaryum 40 cm*28 cm*20 cm
İcindede 4 japon 2 çöpçü 1 vatuz var.

tabanına beyaz ince taslardan aldım japonlar buna bayılıyor aydınlatma olarakta kapagına mavi led şerit aldım 12 voltluk adaptorle calıştırıyorum ve biraz renkli taşım var.Genel görünüşü biraz zayıf tabi şimdilik.

Benim en büyük zevkim işten gelince 1-2 saat oturup onları izlemek.Forumdan haftada bir dip değişimi yapmam gerektiğini öğrendim. ve yemleme konusundada tecrübe edindim ama bu sump olayı nedir onu çözmeye calışıyorum.Bir nevi akvaryum temizliği içinde Aquarium pump diye bir motor aldım üzerinde 360 l/h yazandan ama akşam mavi ledi acınca akvaryumun dibindeki pislik cok parlıyor.Japonların atıklarını temizlemek için aklıma bir yöntem geldi sorayım dedim.

Hazır kapaklı saklama kapları var ben bu motoru su emmek göreviyle oraya su pompalatsam saklama kabının içinede sünger koysam ve tabanını delsem su tekrar akvaryuma geri dönmesi icin acaba bu pislikleri temizlermi? su devir daymını bu şekilde yapsam nasıl olur? 

Birde dedik ya yeniyiz bu Aquarımun Pump altında bir filtre var ama sadece suyu filtreliyor pislik suda kalıyor filtreyi cıkarsam kutuda süzgec gibi birşey var onu taksam oraya fark ne olur?

Umarım ileride daha büyük bir akvaryumum olurda o zaman burada hazır olan projeleri denerim ama dediğim gibi cok kücük bir akvaryumum var o yüzden cok basit bir filtre sistemi olsun göze falza carpmasın ama akvaryumun icindeki pisliği temizlesin istiyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

METALLAQUAÇevrim Dışı

Kayıt: 26/04/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 471
METALLAQUAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 20:22
Dip çekiminde dip süpürgesi kullanabilirsiniz ama eldeki imkanlar sizi tatmin ediyorsa hayırlı olsun demekten fazlasını bu hobiye fanuslarla başlayan biri olarak borç bilirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir