Adi salyangozlara karşı kullanılabilecek kimyasal?
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2014 02:02
Merhaba arkadaşlar, akvaryumda tür değişikliği yapacağım bu sırada hazır akvaryum boşken adi salyangozlardan da kurtulmak istiyorum. Başta yararlı canlılar olduğu için hoşuma gidiyordu ama şu an sayılarından dolayı durum çirkinleşmeye başladı.
Salyangoz kapanı, salatalık gibi çözümlerle sayılarını azaltıyorum bir süredir ama yeterli bir çözüm olmadıkları gördüm. Helena, makrakanta gibi salyangoz yiyen canlıları da istemiyorum açıkçası, soylarını kurutacak kadar etkili olmadıklarını eski tankımda görmüştüm.
Daha önce kimyasalla adi salyangozlardan kurtulanlar hangi ilaç veya kimyasalı kullandıklarını söylerlerse sevinirim. Hazır satılan sıvı bakır ve çinko içeren salyangoz ilaçlarından mı kullanmalıyım, yoksa sıvı klor gibi havuz temizliğinde kullanılan kimyasallar temin etmek daha mı etkili olur?
Bitkileri de gözden çıkarıp 2 kilo billur tuzu akvaryuma dökmeyi falan düşünüyorum şu an, kısacası boş akvaryumda uygulanabilecek ve akvaryum malzemelerine kalıcı hasar vermeyecek her türlü çılgın fikre açığım.
Beğenenler: [T]187204,Bisnev99[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2014 04:07
Toplayabildiğin kadarını toplayıp bana yollarmısın? Hatta öldürmek istediğin salyangozlarına ücretde ödeyebilirim yazık günah ne zararı var hayvanların, zarardan çok faydaları var. Yolla sen bana 2 metre bitkileye salayım istedikleri kadar üresinler ben görüntülerinden hiç rahatsız olmuyorum. Görünürde salyangoz kalmadığında bakırsülfat eklersiniz ve çok uzun süre salyangoz görmezsiniz.Yollamam dersenizde 8 10 aded damızlık boy makrakanta alın. Makrakantalara kesinlikle yem vermeyin kökünü kuruturlar.
RedMap87 2014-11-09 04:10:00
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2014 14:57
Bursadaysan gel istediğin kadar vereyim. Dediğim gibi başlangıçta bende rahatsız olmuyordum ama bu kadarı fazla...anqelus 2014-11-09 14:58:08
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2014 17:21
Yazık günah hayvanlara. Akvaryumun ön camı görünmüyecek derecede salyangozda olsa ben bu canlıları öldürmem. Zaten ömürleri kısa katil salyangoz salıp kısa ömürlerini dahada kısaltmanın anlamı yok. Ortalama 5 ay yaşıyorlar. Daha sonra ölüyorlar. Yaşadıkları ekosisteme zarar vermeden ölüyorlar kabukları kendiliğinden yok oluyor. Fazla yem varsa kuma karışmadan hallediyorlar. Bol bitkili tanklarda balık ölülerini siz fark etmeden hallediyorlar. Bence bitkili akvaryumlardada salyangoz olmazsa olmazıdır. İllaki kurtulacam diyorsanız yakında göl gölet gibi yerlere çoğunu salın. En azından yaşama şanslarını denesinler. Kalanlarada yapacak bir şey malesef yok. Ölüm her yerde her zaman olabilir ama bu ölümün bizim elimizden gelmesi kadar kötü bir şey olamaz. Forumda bir çok arkadaş adi salyangoz istiyor zaten. Yakınınızda varsa bu arkadaşlarada verebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2014 22:21
Hala yeterli bir çözüm bulabilmiş değilim, Percell Anti Snail diye bir ilaç aldım ama neredeyse hiçbir işe yaramadı.
Şu an tankta salyangozlar dışında hiçbir canlı yok, kumda kalıcı etki bırakmayacak her türlü kimyasalı deneyebilirim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2014 23:28
Ben size ilaç tasviye edebilirim Microbe Lift Gram Negative Gram Pozitive ilacı bu ilacı balık hastalıklarında kullanılır ama omurgasız olan bütün hayvanları öldürüyor salyongoz türlerini hepsini öldürür ona göre katil salyongozlarınızı ayırın akvaryumdan.
Piyanist. 2014-11-15 23:29:46
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 17:44
Bakırsülfat kökten çözer bitkileri fazla etkilemez yosunlarıda öldürür. Göztaşı olarak nalburlarda ve aktarlarda satılmaktadır tavsiye veriyorum ama yinede yazık günah . Ticari akvaryum ilaçlarına para kaptırmayın o ilaç fiyatına 1 kilo göztaşı alsanız ömür boyu kullanırsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2014 21:18
Yabancı forumlarda okuduğuma göre kumda kalıntı bırakıyormuş bakir sulfat. Yarın ziraatçı bir arkadaş sıvı şekilde olanlarından getirecek çok az bir miktarla deneyecegim. Limon suyu ortalıkta olanları öldürdü fakat su an kumun altından bikac tane daha çıktığını gördüm. Bu akşam da Limon uygulayıp duruma bakacağım olmadı bakir sulfat kullanmak zorunda kalcam gibi.anqelus 2014-11-16 21:19:14
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2014 02:21
İlk kurulumda attım 20 gün kadar o şekilde bekledikten sonra %30 su değişimi yaparak balık ve bitkileri ekledim bitkilerden gelen 1 tane salyangoz sağa çıkamadı ne kendisi ne yumurtası birde dikkat ettiğim ithal balıklardan ilk defa kaybım olmadı bunu bakırsülfata bağlıyorum emin değilim ama neden derseniz isim vermeyim bir toptancıda tüm akvaryumlarda bakır plakaların olduğunu görmüştüm nedenini sormadım ama muhtemelen suyun bakır oranını yükselterek bakteriyel problemleri önlemek amaçlı yada geldikleri sularda bakır yoğunluğu daha fazla, plakalar suda tepkimeye girerek muhtemelen oksitlenerek bakır oksit salınımı yapıyor kimya bilgim fazla değil ama öyle tahmin ediyorum anlayan bilen varsa bakır plakaların neden kullanıldığını açıklayabilir.Üstünden 1 aya yakın bir süre geçti bu esnada sadece eksilen suyu doldurdum ve canlıpetshotan hediye gelen siyah salyangozlar epeydir sağlıklı şekilde yaşıyorlar. Sıvı olanı bimiyorum duymadım mavi kristal tozları kullanıyorum. 500 litreye 1 çay kaşığı tepeleme attım küflerin kökünü kuruttu o gün bu gündürde az bitkiyle başlamama rağmen yosun yapmıyor . Ama kullanımda suyu bulandırır. Lİmon sitrik asit olduğu içn bitkileride bozmuş olabilir, bakır sülfatın bitkilere zararını görmedim. Hafiften yosun belirse yarım çay kaşığı atmaya devam ediyorum. Yüksek dozda çok zehirliymiş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir