Agresif Sarı Prenses


oscarfishÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Mugla
Mesaj: 14
oscarfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 16:19

110 cm lik tankımda iki olan sp lerin yanına 2 tane daha aldım. Eskilerden bir tanesi öyle baskındı ki tankta, henüz küçük olan 2 adet oscarım ve diğer sp gezemez durumdalardı. Sp sayısını artırmanın işe yarayacağı düşüncesi ile iki tane daha aldım. Tahminen dişiler ama bilemem tabi. Son durum şu bütün akvaryumu esir almış bir sp her köşede saklanan balıklar. Üstelik oscarlar dahil. Oscarların ileride sorun olacağını biliyorum ve ayıracağım ama bi süre daha beraber kalmaları gerek. Zaten küçük ve zararsızlar ama bu baskın sp ile başım dertte. Akvaryuma bakmak huzur değil stres verir oldu. Ne önerirsiniz?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 19:15
Selamlar.Emrah bey bu konuyla ilgili daha önce foruma yazmışsınız ve arkadaşlarımız tavsiye vermişler:
http://www.akvaryum.com/forum/sari_prenses_cildirdi_k261850.asp
Neden tekrar konu açtığınızı pek anlayamadım açıkçası,cevapları okuyamadınız diyeceğim en son siz yazmışsınız gibi görünüyor.Siz böyle devam ederseniz ya oscarlarınız biraz boylanınca sarı prenseslerinizi öldürürler,ya da o agresif baskın sarı prenses oscarlarınızı.Forumda da defalarca anlatılmıştır "amerikan cichlidi malawi cichlidiyle beslenemez."1hafta daha beraber kalmamalılar,çünkü her an ölüm riskiyle karşı karşıyalar.Ya oscarlarınıza yeni bir tank yapmalı,ya da sarı prensesleri onların yanından almalısınız.Sarı prenses 1erkeğe 4dişi şeklinde beslenmesi gereken bir tür.Eğer dişi oranınız yetersizse veya baskın olan büyük diğerleri küçükse(yani üremeye hazır değillerse)terör estirmesi gayet normal.Unutmayın her balık doğal ortamına en uygun şekilde beslenmelidir,elimize gelen her balığı akvaryumlarımıza atamayız.
Saygılar sunarım


baytar12009-03-23 19:17:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarfishÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Mugla
Mesaj: 14
oscarfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2009 22:19
Uyarınıza teşekkürler. Yarın sp leri geri götürceğim. Umarım geri alırlar. Parasında bile değilim. Akvaryumda huzur olmalı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir