akvaryum bitkileri kum


horon53Çevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2012
Mesaj: 1
horon53Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2012 14:10
  Akvaryum bitkileri için kum aldım. Bu kumun bitkilerin büyümesine faydalı olur diyorlardı. Yardımcı olurmusunuz ?

serkan_cetinkol2012-05-26 09:45:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eray GurdoganÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/06/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1293
Eray GurdoganÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Mayıs 2012 17:21
[QUOTE=horon53] AKVARYUM BİTKİSİ  KUM ALDIM BU KUM BİTKİLERİN BÜYÜMESİ FAYDALI DİYORLARDI YARDIMCI OLURMUSUNUZ LİNK BU http://urun.gittigidiyor.com/ev-dekorasyon-bahce/dogal-akvaryum-bitki-kumu-40-kg-kargo-dahil-57554180[/QUOTE]
Recep bey merhaba,
 
Bu kumun diğer organik özelliklerini bilmiyorum. Ben genelde akvaryumlar için özel üretilmiş kumları tercih ediyorum. Mesela ucuzdan pahalıya doğru gidecek olursak, Aquaclay, Hagen siyah kum, Sera ve Tetra marka taban malzemeleri ve Oliver Knott.
En son belirttiğim kum dünyanın en ünlü akvarist ve bitkili tank üstadlarından Oliver Knottun kendi araştırmaları sonunu tamamen doğal olarak üretilmiş organik bir kumdur.
Ben tanklarımda Hagen siyah kumu tercih ediyorum. Fakat imkanım olsa Oliver Knott kumdan başkasını kullanmazdım :) Kullanan arkadaşlardan öğrendiğime ve bu kum hakkında yurt dışı kaynaklardan okuduklarım ışığında bitkilerin çok çabuk köklenmelerini sağladığını biliyorum. Ve akvaryum zemininde doğal bir görüntü oluşturuyor.
 
Sizin aldığınız kuma gelince bence tuğla kırığı kumu veya pişirilmiş kil olabileceğini düşünüyorum. Orijinal bir paketi var ise demir içeriği dışındaki diğer muhteviyatı da bizimle paylaşırsanız sevinirim
 
Bir de bence kumu aldıktan sonra değil de almadan önce forumdan sorsaydınız daha mantıklı olmaz mıydı? :) :)
 
Umarım kumunuz bitkileriniz için uygun olur ve çok güzel tankınız olur.
 
Sevgiler saygılar
 
Eray

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir