Akvaryum kurulumu ile ilgili sorular
Öncelikle iyi günler arkadaşlar,
80*60*45 ölçülerinde yeni bir kavaryum yaptırdım. Fakat bazı konularda tereddütte kaldım. Öncelikle su konusunda. Benim 70lt bir akvaryumumu halen faal olarak kullanmaktayım. Ancak bundaki tüm balıkları yeni akvaryuma alıcam. Fakat yeni akvaryuma konacak su konusunda kararsızım. 70ltlik akvaryuma su koyarken damacana suları kullanıyodum. Fakat bu akvaryumun boyutu lt olarak oldukça fazla ve çok masraflı olacak. bunedenle çeşme suyu kullanmayı düşünüyorum. Bunu kullanırken aynı zamanda sera'nın su hazırlayıcısından da kullanacağım. Sizce bu koşullar altında balıkları ne kadar zamanda yen akvaryuma aktarayım. ( Bir alternatif olarak eski akvaryumdaki suyu yeni akvaryumda kullanayım diyorum fakat bu da su tazeliği açısında sakınca doğurur diye düşünüyorum.)
Ayrıca 70 lt lik eski akvaryumda kullandığım dış filtremi yeni akvaryumda kullanacağım. muhtemele bu filtrede oluşan bakteriler yeni akvaryuma adapte olabilecekler ve suyun hazırlanmasına katkı sağlayacaklar.
Sizin fikirlerinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eski akvaryumdaki suyun 3/2 sini kullanın, kalanınnıda 2 gün dinlenmiş çeşme suyuyla tamamlayın. Böylece balıklarınız daha çabuk adapte olur yeni akvaryuma. Kolay gelsin...
Saygılar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eski suya alışık oldukları için bence hemen koya bilirsiniz. Tabiki aktarma sırasındaki ısı değişikliğini kontrol ederek. Dinlenmiş suyuda eklerken ısı değişikliğine dikkat ederek yavaş yavaş ekleyin.
Saygılar....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bildiğimiz musluk suyunu ekleyip 2-3 gün bekleyin. Klor uçacaktır.
Eski akvaryumdan 20 litre kadar suyu yeni akvaryuma ekleyin.
Eski akvaryumun filtre süngerini alın, ne kadar kirli olduğu önemli değil, yeni akvaryumun içine sıkın. Bu arada yeni akvaryumun filtresi çalışır durumda olursa iyi olur. Yalnız bu işlemi yapmadan önce klorun uçması için mutlaka beklemiş olun. Böylece eski filtre süngerinizdeki bakterilerin bir kısmı akvaryumunuza katılmış olacak ve biyolojik döngünün oluşması hızlanacaktır.
Bu akvaryumu 3-4 gün boyunca içinde balık varmış gibi çalışır durumda tutun. Filtreden ısıtıcıya, eğer varsa hava motoruna kadar.
Bu bekleme süresince her gün bir tutam yem atın.
Tüm bunların ardından eğer dezenfektan gibi kimyasallar kullanmadıysanız ve suyun klorunun uçmasını önceden beklediyseniz biyolojik döngünüz oturnuş olacaktır. Şimdi balıklarınızı ekleyebilirsiniz. Fakat balık eklerken bunu azar azar yapın. Mesela küçük gruplar halinde balıkları 2'şer 3'er gün ara ile ekleyin. Böylece amonyak patlaması yaşamazsınız.
not: Mesajınızın altındak kısmı yeni okudum. Eğer eski filtrenizi bu akvaryumda kullanacaksanız, sudaki klor uçana kadar filtrenizi bu tankta kullanmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şimdi konuyu toparlamak amacıyla yapacaklarımı sıra ile sizlere yazıyorum; sıralama ve yapılacak işlemlerle ilgili bir problem varsa lütfen bana bildirin.
Öncelikle eski akvaryumdan en az 20 litre suyu yeni akvaryuma koyucam. kalanı yani yaklaşık 160 lt çeşme suyu ilave edicem. gereken miktarda sera aqatan koyarak suyu 3 saat dinlendiricem. sonra filtre (eski akvaryumda çalışan) ısıtıcıyı yeni akvaryuma takarak bi 2-3 saat çalıştırıcam ayrıca suyun önceki akvaryum suyu ile aynı sıacaklığa erişmesini sağlıcam. sonra balıkları alıştırarak balıkları 2-3 saat aralıklarla yeni akvaryuma 3'erli gruplar halinde koyacağım.
fikirlerinizi bekliyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Filtreyi taktıktan sonra siz yine de her ihtimali göz önünde bulundurup birkaç gün bu şekilde akvaryumu boş bir şekilde tutun. Biyolojik döngünüzü garantiye almış olursunuz. Bundan sonra balıkları koyma işine başlayabilirsiniz.
Balıkları koyma işinde 2-3 gün aralık bırakın. Birden tüm balıklar kısa sürede eklenince amonyak patlaması olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir