Akvaryum Kurulumunda Su Nasıl Olmalı


PabolaÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2024
İl: Balikesir
Mesaj: 10
PabolaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 4 Saat 25 Dakika önce
Merhaba bakteri kültürünü nasıl oturtabilirim? Suyu 3-5 gün dinlendirip koysam ve ardından balığı koysam sorun olur mu? Akvaryumda sadece tek balık olacak bitki kum vs şimdilik yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dexter85321Çevrim Dışı

Kayıt: 09/09/2024
İl: Konya
Mesaj: 26
Dexter85321Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 37 Dakika önce
Allah aşkına bu cevap vereceğim üçüncü konunuz aşama aşama sormadan önce lütfen iyi bir araştırma yapın sonra aklınıza takılan soruları sorun. Forumda sizin açtığınız konular yıllar öncesinde açılmıştır elbette, onları okuyarak başlayabilirsiniz.

Bakteri kültürü için, https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp okuyun.

Size herhangi bir youtube videosunda bulabileceğiniz bir akvaryum tarifi bırakıyorum merak ettiğiniz detayları makaleyi okuduktan sonra sorabilirsiniz.
Akvaryuma filtreyi takın, önce kumu dökün, sonra dekor, sonra aydınlatma ile bitki ve dinlenmiş su, son malzeme ise sabır, en az 2 hafta bekleyin. Bakteri kültürünüz hazır.[:iyi:]
Bakteri kültürünün oturmasını beklerken salyangoz, karides, temizlikçileri unutun. balık koymaktan kaçının su değerleri değişken olabilir. Bakteri kültürü atabilirseniz iyi olur, betta besleyecekseniz suyu yumuşatmak için yaprak ve kök ekleyin, güzel olur, bu süre zarfında araştırma yapın süper olur.

İlla ki önce balık koymak istiyorsanız su değişimini sık ve temizliği iyi yapmalısınız, ardından bitkiyi, dekoru ve ışığı ekleyin. bu bakterilerde dahil olmak üzere akvaryumdaki tüm canlılar için daha sağlıksız, nedenleri makalede var. İyi geceler.[EDIT]Dexter85321,2024-09-24 01:24:33[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir