Akvaryum Tavsiye


MeryemmmÇevrimiçi

Kayıt: 22/09/2024
İl: Mardin
Mesaj: 2
MeryemmmÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 2 Saat 34 Dakika önce
Arkadaşlar merhaba.Ben çocuklarım için ıki tane japon balığı aldım fakat sonrasında işi ilerletmek istedim.akvaryum olayının çok hoşuma gittiğini farkettim.10 litrelik akvaryum verdi petshopçu ama araştırdım çok azmış hacmi bilemedim malesef.şimdi büyük bi akvaryum almak istiyorum.çocuklardan dolayı gidip alamıyorum.internet sitesi var mı bıldiğiniz bana sağlam yollayabılecekleri ya da aranızda uygun fiyatlı satan varsa da alabılirim.hava motoru almak istiyorum araştırdım sunsun 603b sessiz çalışıyormuş sanırım.bir de bıtkili yapasım var.bana adım adım yazabılir misiniz neler almam lazım a'dan z' ye.gerçekten bu hobiyi yapmak istiyorum.öğretmenim ve bulunduğum yer küçük bi ilçe.çok sosyal değilim.o yüzden ben de vakit geçiririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hidro DinamikÇevrimiçi

Özel Üye
Kayıt: 20/10/2023
İl: Sakarya
Mesaj: 844
Hidro DinamikÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 45 dakika önce
Akvaryumlarımı hep camcıya yaptırdım da f/p olarak dikkatimi çeken Alsancak petshoptaki akvaryumlar var. Kargoyla kırılma riski yüksek olduğundan otobüsle yolluyorlar.
Akvaryumunuz 80-100 lt'den aşağı olmayacağı ve japonlar fazla dışkıladığı için sunsun 603b yeterli olmaz. Kova hacmi ve debisi daha yüksek bir model gerekir.

Bitki olarak anubias, Java fern öneririm. Sanırım amazon hançeride koyulabilir.
Silis kum tercih edilebilir, ağızlarına alıp tükürmeyi severler. Birbirlerinin üzerine tükürdükleride oluyor. 😅
Yalnız bu ürünler konulduğunda bile akvaryum bir tık boş görünüyor 2 balıkla. Dekor olarak kaya veya daha fazla bitki ekleyebilirsiniz.

Sitenin ansiklopedi ve forum kısmından gerekli bilgilere ulaşmak mümkün.
[URL]https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp[/URL]
[URL]https://www.akvaryum.com/akvaryum_seruvenine_ilk_adim_makaler_21_197.asp[/URL]

Asıl amaç bitkilerle haşır neşir olmaksa tür değişikliğine gidilebilir. Canlı doğuran, tetra veya beta çok daha iyi olur.
[EDIT]Hidro Dinamik,2024-09-22 11:35:49[/EDIT]

Teşekkür Edenler: [T]250675,Meryemmm[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MeryemmmÇevrimiçi

Kayıt: 22/09/2024
İl: Mardin
Mesaj: 2
MeryemmmÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 15 dakika önce
Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.o zaman en yakın akvaryum satan bi yerden almalıyım mecburen.peki sessiz çalışan 100 litre akvaryum için bi dış filtre tavsiyeniz nedir bu zamana kadarki tecrübelerinize dayanarak?parası önemli değil kaliteli bişeyler alayım uzun süre kullanayım.sürekli değişim yapcak zamanım yok malesef küçük çocuklarımdan dolayı😁

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir