Akvaryum Tavsiyesi 30-45 L


isodemÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 2
isodemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2024 12:06
Herkese Selamlar,
Kızım balık beslemeye çok heveslendi ben de küçük akvaryum arıyorum 30-45 L arası model arıyorum. Nasıl bir set almalıyım sessiz otomatik temizliği kendi yapacak bir ürün tavsiyeniz var mı ? Desteklerinizi rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CarcharodonÇevrim Dışı

Kayıt: 02/07/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 138
CarcharodonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2024 12:44
Otomatik temizlik yapacak ürün yoktur, ancak istediğiniz akvaryum için temizlik on dakikanızı alacak hızlı bir iş. Mesela bitkili bir akvaryumda sadece beta beslerseniz ve yemlemeyi az yaparsanız iki haftada bir dip pompasıyla süpürüp hafif bir su değişimi yapmak yeterli olacaktır. Yani ürün olarak akvaryumu hızlı büyüyen bitki türleriyle doldurabilirsiniz.

Set akvaryumlar çoğunlukla ithal geliyor ve epey pahalı (Aquael Leddy Mini 30 litre seti şu an 1500 TL civarı mesela), kendiniz toplama olarak sistem kurarsanız daha ucuza geliyor. İhtiyacınız olan akvaryum, filtre, ısıtıcı, ışıklandırma, substrat (kum, bitki toprağı vb.), yem, temizlik için pompa ve kova, isteğe göre dekorasyon, bitkiler. Biraz sıvı gübre veya kapsül gübre de iyi olur, suyu bekletmek istemiyorsanız su düzenleyici de alabilirsiniz (çeşme sularımız klorlu, yani balıkların solungaçlarını yakıyor, arıtmak için ya havadar bir yerde bekletmek ya da kimyasal kullanmak gerek). Böyle bir sistemde ses çıkaran sadece filtre var, iç filtre de pek gürültü yapmaz.

Ayrıca akvaryumu kurduktan sonra en az 1-2 hafta oraya yem atıp çürümesini bekleyerek filtre malzemeleri üzerinde azot döngüsü bakterilerinin gelişmesi gerekiyor. Hızlandırmak için akvaryumcudan kullanılmış filtre malzemesi isteyebilirsiniz. Ancak ne yazık ki balığı hemen almak sağlıklı bir iş değil. [EDIT]Carcharodon,2024-07-26 12:45:24[/EDIT]

Beğenenler: [T]240275,Laterthanbefore[/T][T]246728,KAAN BULUNUR. [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

battalllÇevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 18
battalllÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2024 09:50
[QUOTE=isodem]Herkese Selamlar,
Kızım balık beslemeye çok heveslendi ben de küçük akvaryum arıyorum 30-45 L arası model arıyorum. Nasıl bir set almalıyım sessiz otomatik temizliği kendi yapacak bir ürün tavsiyeniz var mı ? Desteklerinizi rica ediyorum. Teşekkürler şimdiden[/QUOTE]
Küp şeklinde akvaryum bulursanız görünüş olarak daha güzel durur, öneririm.

Taban: Tabana siyah hagen denilen bitki kumundan koyabilirsiniz.Ortalama 8 litre size yetebilir.

Bitki: Anladığım kadarıyla hobide yenisiniz. Eledoa, Tilki Kuyruğu, Çınar bitkileri hem hızlı gelişir hem görsellik açısından iyidir. Ayrıca bitkiyi fazla tutmanızı öneririm.

Filtre: Sunsun Hw 602b veya 603b. Dış filtre hem en kaliteli yol hem de sessiz çalışıyor. Ayrıca şelale filtre de olabilir.

Aydınlatma olarak bütçeniz varsa özel nano akvaryumda için armatürlerden alabilirsiniz, yoksa da Philips'in tasarruflu ampulleri var 23 watt'lık. Öneririm.

Canlı olarak nerite salyangozu, karides ve lepistes olabilir. Nerite salyangozu ve karidesler bitkiler üzerindeki yosunları yiyecektir. Bu arada lepistesler karides yavrularını yiyebilir güzel bir tetra sürüsü de koyabilirsiniz.


+1: [T]246728,KAAN BULUNUR. [/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isodemÇevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 2
isodemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2024 16:28
Çok teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir