Akvaryumda ki salyangoz vb canlıları besleme
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 23:39
Akvaryumda ki salyangoz vb canlıları beslemek için ne tür sebze vs koyabilirim,haşlama vs yapmadan direk akvaryuma koyabilceğim türlerden,acaba akvaryuma salınım yapıp diğer canlılara,balık ve karideslerede zararı dokunur mu ?
Kırmızı biber düz bi şekilde kesip attım elma salyangozları sabahtan beri üzerindeler mesela,
ama yinede fazla yerlerse zararı olurmu diye merak ediyorum !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2013 23:59
Salatalık koyabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi bir süre kaynamış su da durmuş marulu koyabilirsiniz benim salyangozlarım zevkle yiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:14
marulu hiç kaynatmadan koydum 2 günde onuda yediler :) ama sanki fazla kalınca suyu bulanıklaştırdı marul,bende çıkarttım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:17
[QUOTE=yılmazbaş]Salatalık koyabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi bir süre kaynamış su da durmuş marulu koyabilirsiniz benim salyangozlarım zevkle yiyorlar.[/QUOTE]
Marulu kaynatmadaki amaç;
Kaynayan marulun öz suyu çekilecektir, bu da bir nevi çürümeyi sağlamaktır. Salyangozlar çürümüş bitkileri severek tüketirler. Yani marulu hafif haslamanız sanyangozlara ''aaa bu çürümüş bitki ve çok leziz görünüyor'' dedirtecektir :)
Neden kaynattığını açıklamak istedim sadece Deniz can :) Yine doğru bildiklerin ile yol gösteriyorsun hobici arkadaşlarımıza lafı gelmişken seni de tebrik ederim. Yaşın genç bilgin büyük...
Ek olarak bitkisel ağırlıklı yemleri de salyangozlar yerler. Bu arada suya attığınız sebzeleri çok uzun süre suda unutmamak su şartlarınızın bozulmaması için atlanmaması gereken bir faktördür. Ben birseferinde yarım salatalığı ufak akvaryumumda unutup uyumuştum. Sabah kalktığımda akvaryum suyu rakı gibi görünüyordu :)) Hoş değil :)Umut Başar 2013-10-14 00:19:01
Marulu kaynatmadaki amaç;
Kaynayan marulun öz suyu çekilecektir, bu da bir nevi çürümeyi sağlamaktır. Salyangozlar çürümüş bitkileri severek tüketirler. Yani marulu hafif haslamanız sanyangozlara ''aaa bu çürümüş bitki ve çok leziz görünüyor'' dedirtecektir :)
Neden kaynattığını açıklamak istedim sadece Deniz can :) Yine doğru bildiklerin ile yol gösteriyorsun hobici arkadaşlarımıza lafı gelmişken seni de tebrik ederim. Yaşın genç bilgin büyük...
Ek olarak bitkisel ağırlıklı yemleri de salyangozlar yerler. Bu arada suya attığınız sebzeleri çok uzun süre suda unutmamak su şartlarınızın bozulmaması için atlanmaması gereken bir faktördür. Ben birseferinde yarım salatalığı ufak akvaryumumda unutup uyumuştum. Sabah kalktığımda akvaryum suyu rakı gibi görünüyordu :)) Hoş değil :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:18
Attığın sebzeleri en fazla 3 saat sonra çıkarmalısın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:21
Peki belki garip olacak ama yinede sormak istedim :)
salyangozların renklerini daha iyi almalarını sağlayabilecek sebze öneriniz varmı,örneğin kırmızı yada mavi ramshornu daha kırmızı ve mavi yapabilecek :)
hatta karidesler içinde bu tarz bi şey olsa süper olurdu !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 00:24
Salyangozları bilmem ama kırmızı karideslerin renkleri canlı olsun diye kırmızı salcalık biber verildigini duydum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 02:43
[QUOTE=Umut Başar][QUOTE=yılmazbaş]Salatalık koyabilirsiniz ya da benim yaptığım gibi bir süre kaynamış su da durmuş marulu koyabilirsiniz benim salyangozlarım zevkle yiyorlar.[/QUOTE]
Marulu kaynatmadaki amaç;
Kaynayan marulun öz suyu çekilecektir, bu da bir nevi çürümeyi sağlamaktır. Salyangozlar çürümüş bitkileri severek tüketirler. Yani marulu hafif haslamanız sanyangozlara ''aaa bu çürümüş bitki ve çok leziz görünüyor'' dedirtecektir :)
Neden kaynattığını açıklamak istedim sadece Deniz can :) Yine doğru bildiklerin ile yol gösteriyorsun hobici arkadaşlarımıza lafı gelmişken seni de tebrik ederim. Yaşın genç bilgin büyük...
Ek olarak bitkisel ağırlıklı yemleri de salyangozlar yerler. Bu arada suya attığınız sebzeleri çok uzun süre suda unutmamak su şartlarınızın bozulmaması için atlanmaması gereken bir faktördür. Ben birseferinde yarım salatalığı ufak akvaryumumda unutup uyumuştum. Sabah kalktığımda akvaryum suyu rakı gibi görünüyordu :)) Hoş değil :) [/QUOTE]
Marulu kaynatmadaki amaç;
Kaynayan marulun öz suyu çekilecektir, bu da bir nevi çürümeyi sağlamaktır. Salyangozlar çürümüş bitkileri severek tüketirler. Yani marulu hafif haslamanız sanyangozlara ''aaa bu çürümüş bitki ve çok leziz görünüyor'' dedirtecektir :)
Neden kaynattığını açıklamak istedim sadece Deniz can :) Yine doğru bildiklerin ile yol gösteriyorsun hobici arkadaşlarımıza lafı gelmişken seni de tebrik ederim. Yaşın genç bilgin büyük...
Ek olarak bitkisel ağırlıklı yemleri de salyangozlar yerler. Bu arada suya attığınız sebzeleri çok uzun süre suda unutmamak su şartlarınızın bozulmaması için atlanmaması gereken bir faktördür. Ben birseferinde yarım salatalığı ufak akvaryumumda unutup uyumuştum. Sabah kalktığımda akvaryum suyu rakı gibi görünüyordu :)) Hoş değil :) [/QUOTE]
Dediklerin için çok sağol abi bu forumda idolüm kesinlikle sensin senden bunu duymak benim için çok önemli.
Renklenme konusunda tam bir bilgim yok ama düz mantıkla renklenecek kısım kabuğu ve kabuğu ne kadar sağlıklı olursa rengi o kadar net olur bu durumda kalsiyum desteği iş görebilir belki ama dediğim gibi sadece mantık yürüttüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 04:39
[QUOTE=murattural]Peki belki garip olacak ama yinede sormak istedim :)
Kanatli sektöründe tavuk yumurta sarilarinin da koyulasmasi icin pul biber(yani salcalik biberin kuru formu) verilir. Kirmizi renk icin evet faydasi vardir. Hatta sari renginde tavuk yumurtasinda oldugu gibi daha göz alici ve canli hale gelmesini saglar. Anca mavi renk konusunda fikir yürütmek zor olacaktir o renge en yakin sebze kara lahana olarak aklima geliyor. Hayvanlara etkisi ne olur bilemiyorum. Deneme yanilma ile ögrenilebilir.
Saglikli hobiler.
salyangozların renklerini daha iyi almalarını sağlayabilecek sebze öneriniz varmı,örneğin kırmızı yada mavi ramshornu daha kırmızı ve mavi yapabilecek :)
hatta karidesler içinde bu tarz bi şey olsa süper olurdu !
[/QUOTE]
Kanatli sektöründe tavuk yumurta sarilarinin da koyulasmasi icin pul biber(yani salcalik biberin kuru formu) verilir. Kirmizi renk icin evet faydasi vardir. Hatta sari renginde tavuk yumurtasinda oldugu gibi daha göz alici ve canli hale gelmesini saglar. Anca mavi renk konusunda fikir yürütmek zor olacaktir o renge en yakin sebze kara lahana olarak aklima geliyor. Hayvanlara etkisi ne olur bilemiyorum. Deneme yanilma ile ögrenilebilir.
Saglikli hobiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 14:54
FOSFOR TAKVİYESİ NASIL YAPILIR ?
ÖZEL OLARAK SATILIYOR MU VE BİTKİ,BALIK VS İÇİN ZARARI OLUR MU ACABA ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 14:55
[QUOTE=efekrgz]Fosfor takviyesi yapmanın faydalı olduğunu düşünüyorum aslında. Renk pigmentlerine ve genetik aktarımda çok önemli rolü vardır. [/QUOTE]
Kahverengi yosun sorununu da beraberinde getirir direk suya katmak :) Ama suya degil de fosforlu bilesiklerle yeme katkisi denemeye deger.
Kahverengi yosun sorununu da beraberinde getirir direk suya katmak :) Ama suya degil de fosforlu bilesiklerle yeme katkisi denemeye deger.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2013 15:00
Aklıma gelmişken salyangozların kabuklarının sağlam ve canlı olması için kalsiyum gerekli bunu en güzel doğal kalamar kemiği ile sağlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir