Akvaryumdaki Toz Partikülleri


FurkanBaykalÇevrim Dışı

Kayıt: 07/07/2024
İl: Istanbul
Mesaj: 1
FurkanBaykalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2024 01:23
Merhabalar, benim 40 litrelik bir akvaryumum var yaklaşık 17 tane lepistesim var yavru yetişkin karışık hepsi yetişkin değil. Benim sorum şu aslında aquaclear 30 marka bir şelale filtre kullanıyorum bu şelale filtrenin malzeme dizilimi şu şekilde ilk önce emiş borusuna yavrular kaçmasın diye sünger takılı ardından filtrenin içindeki dizilimde önce sera crystal clear sonra seachem matrix ardından da seachem purigen kullanıyorum akvaryumu daha yeni kurdum bu arada ama 2 hafta kadar geçti bakteri kültürü de kullandım fakat akvaryumda çözemediğim bir toz problemi var veya partikülde diyebilirim hiç berraklık kazandıramadım akvaryuma uçuşan toz görüyorum ve üzülüyorum ve tabii yüzeyimdede böyle yağlı bir tabaka gibi bir şey var bu sorunuda anlayamadım acaba filtrem mi yetersiz geliyor ne yapabilir yardımcı olursanız sevinirim iyi günler dilerim şimdidem teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LaterthanbeforeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/07/2023
İl: Afyon
Mesaj: 829
LaterthanbeforeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2024 04:32
Filtrenin çıkış kısmına elyaf eklemeyi deneyin, elyaf çok ince gözenekli bir filtrasyon ürünüdür partikülleri tutacaktır.

Yağlı görünüm aslında bir tür bakteridir, bu bakterinin çok bir zararı yok ama görüntüyü bozduğunu düşünüyorsanız su yüzeyini hareketlendirmeniz gerekmekte.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir