Akvaryumlarda cok kararsiz kaldim


hsyn-5353Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
hsyn-5353Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 08:23
Merhaba arkadaslar oncelikle deniz akvaryumu hakkinda hic bir fikrim olmadigi icin buraya yaziyorum evet arastirmalarim sonucu kendi akvaryumunu yapmak daha manyikli ama ben hazir bir sistem dusunuyorum sizin tavsiye edeceginiz bir sistem varmi acaba bide soyle markalar buldum sizce bunlar nasil boyu tl 550 - boyu hs60-t-5 - lighthause l60 sizce hangisini almaliyim yada sizin tavsiye edeceginiz bi urun varmi acaba

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

matabanÇevrim Dışı

Kayıt: 26/06/2012
İl: Ankara
Mesaj: 402
matabanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 22:15
Merhaba arkadaşım. Kararın hayırlı olsun.

Herkese söylüyorum, size de belirteyim. Hazır sistem akvaryumlar başlangıçta uygunmuş gibi görünen ama insanın parasını çarçur eden şeylerdir. Ben bunların en kötüsü olan Boyu tl 450 yi de kullandım en iyisi de olan RedSea max 250 yi de kullandım. 

Özelliklerini yazayım:

Protein skimmer'ı vardır ancak bir işe yaramaz.
Aydınlatması vardır, hem değişimi zordur, hem işe yaramaz.
Akıntısı vardır. Suyu devir daim eder ama akıntı olarak işe yaramaz.
Isıtıcısı vardır, çoğu bir süre sonra işe yaramaz olur.

Özetle siz işe yaramayan ekipmanların bir ara gelmesinden oluşan ama toplamda ucuz göründüğü için yöneldiğiniz bir şey almayı düşünüyorsunuz şu anda. Akvaryumculara sorsanız satanlar iyi derler ama genelde deniz hobisini bilen akvaryumcular bunu satmaz bile.

Siz en iyisi sistemi kendiniz kurun. Ben size nereden ne alacağınız konusunda tecrübem dahilinde yardımcı olurum. Belki az daha fazla harcarsınız ama o hazır sistemden çok daha kaliteli bir sisteme sahip olursunuz. Karar sizin. Ben burada bir sürü kişiyi dilim döndüğünce uyardım ve genelde hazır sistem alanların çoğunu 2 ay sonra akvaryumlarını yarısına satmaya çalışırken gördüm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hsyn-5353Çevrim Dışı

Kayıt: 15/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 2
hsyn-5353Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2014 23:21
Cok saolun isterseniz mailleselim cunki benim bu konu hakkinda hic birgim yok ne almaliyim ne etmeliyim nasil yaptirmaliyim isterseniz bana bi mail atin size zahmet vercem kusura bakmayin bu arada cok tesekkur ederim mail: huseyin-aydogan@hotmail.com

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir