AKVARYUMLARI ISITMA SİSTEMİ
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2009 02:28
Bu ay ki elektirik faturası gelince bizi bilgilendirirsiniz yine, böle bişeye benimde ihtiyacım var.Araştırmanız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2009 17:00
Bilmiyorum yazıldımı fakat akvaryuma ortalama 26 27 derece uygun görülüyor ki sobanın üstündeki su muhtemelen kaynayacak ve akvaryuma gelen su sıcaklığı 27 derecenin kat kat üstüne ulaşacak tam 27 derece nasıl sağlanacak anlayamadım sağlandığı taktirde şöyle olabilir sabah 27 dereceyken su kombiden ısınırken gece bi kaç derece fark olacağından ısıtıcı yine takılı kalır gece biriki derece farkı kapatır...saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2009 02:30
Merhaba arkadaşlar ben bizim evde kullanılan ısıtma sisteminden bahisedeyim şimdi bizim ev 3 odalı oturma odası ile misafir odası bitişik ve babamda bole biraz akıllı birisidir ve düşündü bu iki odayı nasıl ısıtırız die ve sobayı oturma odasında yakıyoruz odada duvar boru geççek kadar deldik sonra misafir odasından boruyu duvara yanlamasına uzattık ve bu şekilde bi oda sobayla diğeri boruyla ısınmış oldu böyle bi sistem sizin eve uyarmı orasını bilemiceğim işte ama bende çok işe yarıyor fakat tankım büyük olduğundan bende askerde olduğumdan şimdilik çatıda ve ısıtıcı var içinde bilmiym askerde olduğumdan pek şikayet etmezler fakat geri geldiğimde kesin mızmızlancaklar :) teşekkürşer. terkoslu 2009-11-13 02:32:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2009 12:38
Bir elektirikci olarak söylüyorum yapımı bazı kişiler için maddi yönden göreceli olabilir! bu tip sistemle bir çok kişi bulunduğum yerde evlerini ısıtıyorlar! Ev ısınırken bizlerde akvaryumumuzu ısıtabiliriz!
Kendi yaptığım olayı size özetlersem; akvaryumu kurmuş olduğum yerin arkasına ısı transefrini hemen iletecek bir petek ilave ettirdim peteğin giriş vanasının önünne dijital termostadın kumanda ettiği selenoid küçük bir valf koydum! Valfi kumanda eden sensörü akvaryumun içine gizledim! Hesaplamaları biraz karışıktır alt değer ve üst değer olmak üzere ayarladım! Isı düşerse velf açıp petek ısınıyor ve kısa bir sürede ısıyı toparlıyor!
Ayrıca önceden sıra gelen ısıtıcım halen daha akvaryumun içinde ve bazen çko nadir deverye girdiğine şahit oluyorum, geçen ayki elk. faturam 47 tl idi!
Isıtıcının yakacağı 300W enerjiyi aya vurursak kendini kısa bir sürede amorti etmiş oluyor!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2009 15:18
benim akvaryumum yaklaşık 450 litre , bir adet dış filtre bir adet iç filtre ve ısıtıcı dahil olmak üzere aylık elektrik faturasının 30 lira fazla gelmesine neden oluyor. ısıtıcının bunda etkisini çok iyi biliyorum çünkü yazın ısıtıcı kapalıyken fatura 30 lira daha az geliyor. ev için elektrikli ısıtıcıda kullanmıyorum. burdan fark hemen ortaya çıkıyor yaklaşık 500 litre suyu kış soğuğunda 26 derecede tutmak kolay değil tabi. ama bu ekenomik şartlarda elimi büktü diyebilirim.soğuk su balıklarını araştırıyorum ama koi dışında pek tatmin edici bişey yok.onuda akvaryumda beslemek ne kadar mantıklı tartışılır.
whitesinek 2009-11-13 15:23:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2009 04:01
Akvaryumların birkaçına talibim :) Şaka bir yana inşallah istediğinizi yapabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 01:27
Bizim akşamları soba yanıyor sabaha kadarda ılık kalıyor oda o zaman çalışmıyor ısıtıcı fakat gündüz baya elektrik çektiğini biliyorum napıcaz buna nasıl bir sistem bulucaz bilmiyorum gerçekten
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2009 12:15
Bu konuda akvaryumunda buhar camı olmayan ve straforla çevrili olmayan arkadaşlara tavsiyem straforu ve buhar camını yapmalarıdır çok büyük yarar sağlıyor ısıtıcınız bir kere 26 dereceye getirsin uzun süre ısıtıcı tekrar devreye girmiyor.Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2009 08:59
Merhabalar, öncelikle yorum ve katılımınza teşekkür ederim.
Arkadaşlar malum epey bir araştırdık,soruşturduk,hesapladık ve sonunda şu kanıya vardık. Eğer amaç tüm evi ısıtmak değilde,sadece bulunduğunuz odayı ısıtmaksa klima şuan tüm ısınma yöntemlerinden yani ,doğalgaz,kömür sobası,ufo,radyatör vs. hepsinden daha ekonomik. Şuan akvaryumlarımın bulunduğu odada klima 7/24 çalışıyor ve oda sıcaklığı 30, akvaryumların ısısı 28 derecede sabit. Klima 7 / 24 çalışıyor dediğim, tabi full çalışmıyor. Oda izolasyonlu olduğundan sıcaklık kolay kolay düşmüyor ve klimanın fanı rölantide dönüyor. Ara ara hızlanıyor ve az miktarda sıcaklık üflüyor. İnverter klimaları biliyorsunuz klima hçbirzaman stop etmiyor. Yani dur kalk yapmıyor ,çok ağır devirde devamlı çalışıyor. Bu özelliği sayesindede neredeyse hiç elektirik yalmıyor diyebilirim ısıttığı ortamın sıcaklığına bakarsak. Klimayı taktıktan sonraki elektirik faturamdaki fark sadece 20 tl oldu.
Sadece akvaryumu ısıtmak için düşünmeyelim. Eğer oturduğunuz odayı ısıtmak istiyorsanız hiç durmayın ve en kısa zamanda bir a tipi inverter klima taktırın.Herkese tavsiye ederim.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2009 16:31
Balıkları ısıtmak konusunda Olcay hocama yüzde yüz katılıyorum eğer izole edilmiş bir akvaryum odanız varsa ve çok sayıda akvaryumunuz varsa herbirine tek tek ısıtıcı takmak akıl karı değil bu yüzden klima bu konuda en güzel çözüm gibi gözüküyor ama kendi odamızda klima ile ısınma durumu biraz farklı her nekadar artıları olsada eksilerinide göz önünde bulundurmak lazım Olcay hocam beni bilir geçen kışı klima ile geçirmiş biri olarak tecrübe ile sabittir ki klima çalışan odada uyumak sabah kalktığınızda hiçde hoş olmayan bir boğaz kuruluğu ve öksürük ile sonuçlana bilir tabiki bu yetişkinlerde hele benim gibi küçük çocuğu olanlarda olay biraz daha ciddi boyuta geçiyor çünkü cocuklar bizler kadar dayanıklı olamayabiliyor ve sonucunda hastanalerden çıkamıyorsunuz bronşlarda mikrobik hastalıklar vs. vs. ha çözüm olarak klimanın düzenli filitre temizliği ve odada soğuk buhar makinaları ile takviye dururumu biraz daha durumu kurtarıyor ama yinede çok dikkatli olmak lazım saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2009 16:49
Arkadaşlar 100lt lik bir akvaryuma sahibim. Evim karoliferli ve bütün gün güneş görüyor. Karolifer yanınca akvaryum derecesi 24-26 arası oluyor. Petekler sönükken bu ısı 21-23 e düşüyor. Akvaryumda beslediğim türler moli, velifeira, lepistes yani canlı doğuranlar 20 kadarda lepistes yavrum var. Sizce benim akvaryumuma ısıtıcı almam gerekiyor mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2009 17:59
21,23 derece arasında canlı doğuranlar için sorun olmaz, çok önemli değil. Ama 21-26 derece arasındaki gün içi fark çok, Sıcaklığın 1-2 derece farkla sabit kalması balıkların daha huzurlu olmasını sağlayacaktır. Daha soğuk havalar henüz gelmedi. Havalar soğuduğunda sıcaklık düşebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 00:22
Merhabalar, Benim işyerimin altında bir odayı akvaryum bölümü yaptım yaklaşık 2 ton suyum var ve kombi ile ısınıyoruz akvaryumların odasına petek koydurdum buna rağmen ısıtıcılar çok sıkça devreye giriyor bende doğalgaz borusu döşetiyorum akvaryumlarımın içine.Bir yerlerde okumuştum ama bulamadım. Sizce sorun olurmu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Aralık 2009 00:23
Plastik boru olduktan sonra hiçbir sorun olmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir