Akvaryumum İçin Gerekenler


umut250Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 39
umut250Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 21:16
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=9FZumeFzOaA[/VID]

Beyler 6-7 ay önce bir akvaryum aldık, boyutundan, litresinden, falan anlamıyorum. Dış filtre ve hava motoru var ısıtıcı vardı çalıştırdığımda bom dedi patladı ve chiclidlerimden biri ileriki zamanlarda ağzında yavru olduğunu farkettim ve kusturdum. 7 adet çıktı bunları bir kovaya koydum 3-4 saat sonra hepsi öldüler hava motorunun 1 hortumunu içine koymuştum ve yemlerini ezerek vermiştim..!

Sonra suyunun çok pis olduğunu fark ettim. Akvaryumun suyunu tamamen değiştirdim, balıkların hepsi öldü, yeni balıklar aldım şuan yaşıyorlar. 2 sarı prenses 2 mavi prenses 1 beyaz zebra 1 de çöpçüm var.

 

Akvaryumuma kum aldım adı ne bilmiyorum 10 tllik aldım ve içinde gördüğünüz bazı süsler bitki almaya ve kum almaya gerek var mı? Beyler ne yapmalıyım hiç bir bilgim yok balıklarım durmadan saklanıyorlar hiç gözükmüyorlar kaçıyorlar artık çiftleşmiyorlar..!

 

Birde akvaryumumda bazı küçük taşlar vardı kaya taşları durmadan pisleniyorlardı, yıkayamıyordum ve bazı renkli taşlar vardı deniz kabuğu vs bunları çıkardım şuan akvaryumum bu halde. Neler gerekli bir bilgi istiyorum. 

 Teşekkürler..!
omardaing2014-06-06 22:31:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AkvaryumElazığÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/05/2013
İl: Elazig
Mesaj: 1083
AkvaryumElazığÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 00:25
                Foruma hoşgeldiniz.İçinizi karartmak istemiyorum fakat akvaryumunuz ısıtıcınızla benzer bir kaderi paylaşarak bom diye patlayabilir.Açıklık ortasında kesme kuvveti sıfırdır ve bu noktada moment maksimumdur.Akvaryumun orta kısmı alttan desteklenmemiş daha doğrusu akvaryum düzgün ve sağlam bir yüzeye yerleştirilmemiş.Bu durumu çözmeniz daha sağlıklı olacaktır.
               Akvaryuma yeni eklediğiniz ciklet balıkları bir süre saklanmaya devam edecektir.Ayrıca sp balıkları kayalıklarda yüzmeyi tercih ettiğinden dolayı size saklanıyor gibi gelebilir.Bu durum normal karşılanır.Akvaryum dekorunu sık sık değiştirmeyiniz ve dişi erkek oranını düzenlemenizde faydalı olacaktır.1e 3d Sp şeklinde bakabilirsiniz.Bu sayede koloni düzgün ve sağlıklı yavrular verecektir.Tek dişi olduğu zaman bu dişi aşırı yorulur ve strese girer.İlerki dönemlerde balığı kaybedebilirsiniz.
               Tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra düzenli su değişimi ve yemleme ile tekrardan yavru alımlarına başlayabilirsiniz.Keyifli hobiler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir