Akvaryumum İçin Gerekenler


umut250Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 39
umut250Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 23:44
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=9FZumeFzOaA[/VID]

eyler 6-7 ay önce bir akvaryum aldık, boyutundan, litresinden, falan anlamıyorum. Dış filtre ve hava motoru var ısıtıcı vardı çalıştırdığımda bom dedi patladı ve chiclidlerimden biri ileriki zamanlarda ağzında yavru olduğunu farkettim ve kusturdum. 7 adet çıktı bunları bir kovaya koydum 3-4 saat sonra hepsi öldüler hava motorunun 1 hortumunu içine koymuştum ve yemlerini ezerek vermiştim..!

Sonra suyunun çok pis olduğunu fark ettim. Akvaryumun suyunu tamamen değiştirdim, balıkların hepsi öldü, yeni balıklar aldım şuan yaşıyorlar. 2 sarı prenses 2 mavi prenses 1 beyaz zebra 1 de çöpçüm var.

 

Akvaryumuma kum aldım adı ne bilmiyorum 10 tllik aldım ve içinde gördüğünüz bazı süsler bitki almaya ve kum almaya gerek var mı? Beyler ne yapmalıyım hiç bir bilgim yok balıklarım durmadan saklanıyorlar hiç gözükmüyorlar kaçıyorlar artık çiftleşmiyorlar..!

 

Birde akvaryumumda bazı küçük taşlar vardı kaya taşları durmadan pisleniyorlardı, yıkayamıyordum ve bazı renkli taşlar vardı deniz kabuğu vs bunları çıkardım şuan akvaryumum bu halde. Neler gerekli bir bilgi istiyorum. 

 Teşekkürler..!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 00:00
Öncelikle yavrulari akvaryum suyunun icinden cikarip filitrelenmeyen bir kovada sadece hava motoru ile yasatmak imkansiz. Yavrular ana tankin icinde ayri bir bölmede ( kücük su damacanasini delerek yapabilirsin. Yada tül yavruluk da olabilirdi. Ayrica suyun tamamini degistirirsen baliklar tabiki ölür. Muhtemelen koydugun su klorlu suydu ve dinlendirmeden akvaryuma koydun.
Neyse olan olmus, bak kardesim sana tavsiyem önce sorularini anasayfada ki arama motorundan yada forumdan arayip bu konu ile alakali acilmis binlerce konu basligini okumalisin. Hic bir sey bilmiyorum diyorsan önce bol bol okuyacaksin. Filtrenin markasini , saatteki debisini ögrenmen lazim. Isitici muhakkak sart , sicaklik 26-27 derecede olmali. Ayrica o akvaryumda sag ön taraftaki delikli kayadan en az 15 kg bulup akvaryuma koyman lazim. Mümkünse akvaryumdan bir kaba su alip akvaryumcuda az bir para karsiligi test ettirmelisin. Öyle bodoslama girersen bu ise , hem baliklara yazik olur hemde parana yazik olur. Yavas yavas 20 lira 50 lira cikacagina bir defa adamakilli bir sistem kurmalisin. Dip cekimi, su degisimi,sicaklik, yemleme, akvaryum isiklandirma. Bu basliklarin hepsini teker teker incele.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sPiRitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/09/2008
İl: Kirikkale
Mesaj: 676
sPiRitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 00:19
Akvaryumunuz yanlış görmüyorsam 2 sehbanın üstünde duruyor ve arası boş. Acilen ortayı destekleyin. İlk işiniz bu olmalı. Deneyimsizim diyorsunuz ama balığı kusturmaya girişmişsiniz. Lütfen hayvanlara eziyet etmeyin. Biraz deneyim kazanın sonra yine kusturmak istiyorsanız kusturun. Isıtıcınız patladığına göre suyun dışında çalıştırmış olabilirsiniz. Kesinlikle suyun dışında çalıştırmayın. Balıklarınızın ölmemesini istiyorsanız akvaryuma mümkün olduğu kadar müdahale etmeyeceksiniz, oynamayacaksınız. Yolun çok başındasınız. Şanslısınız ki elinizde www.akvaryum.com gibi bir kaynak var. Bizim zamanımızda internet mi vardı :) Bol bol okuyup öğrenin daha sonra uygulamaya geçin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

canlıDoğuranÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 473
canlıDoğuranÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 18:18
Öncelikle kurulum baştan yanlış olmuş sizin önceliğiniz akvaryum sehpasını düzeltmek yakında patlar eve yazık olur balıklara yazık olur paranıza yazık olur ortası boş kesinlikle olmaz ikiye bölünür birden bir anda ...Öncelikle elinizdeki balıkları akvaryumuya bir süreliğine geri verin daha sonra suyu boşaltıp altına tam oturacağı kenarlardan boşluk kalmayacağı şekilde bir masa sehpa almanız.daha sonra suyu doldurun içinin dekorunu yapın daha sonra bir araştırma yapıp balıklarınızı almanızdır bunun dışında şuan önemli birşey yok

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozcan16Çevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2013
İl: Bursa
Mesaj: 8
ozcan16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2014 17:17
Orkun Bey e katılıyorum öncelikle akvaryumun güvenliğini sağlamanız gerekir. Daha sonra dekor,filtrasyon,ısıtma olayını ayarlamanız gerekiyor. Bunlar tamam olduğunda su dengesi oturduğunda balıklarınızı almanız gerekiyor. Cigled lerde ilk ağızdan aldığınız yavrular ne kadarda iyi görünsede onları akvaryumun filtrasyonlu su ortamından ayırmanız yavrular için büyük tehlike demektir. Çunkü anne ağzında bile olsalar sonuçta o suy alışıklar. Akvaryum içine konulan özel yavruluklar var yada bunu pet şişenin üst tarafını kesip içine hava taşı koyarak sizde yapabilirsiniz. Tabi kenarlarını ufak delikler açmayı unutmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir