Akvaryumum Terk Edilmiş Kasaba Gibi :(
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2013 23:13
Bu probleme çözüm olması için İceman olabilir,fakat icemanler de korkup saklanabilir,benim iş yerindeki 80 litrede oldu bu olay.Size yunus yavrusu tavsiye ederim,4-5 cm yunus yavrusu ( 3-4 tane) akvaryumunuza yeterli gelir,büyünce elden çıkarırsınız,yunuslar mbuna olmadığı için korkunca kaçar,ama saklanmazlar ve sarı prensesleri de cesaretlendiriler.Ayrıca arka fonunuz bence çok koyu,değiştirmenizi tavsiye ederim.
KULTIGIN 2013-07-12 23:14:48
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 09:36
Dostum o elindeki balıkları akvaryumcuya ver yerine Saulosi al 5-6 tane. 90 litre için yavru alırsan sıkıntı olmaz büyütene kadar çokta keyif alırsın. Asla saklanmazlar izlemeside çok keyiflidir. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2013 14:57
KORKAN VE SAKLANAN BALIK İÇİN
Çoğumuz çeşitli nedenlerden dolayı balıklarımızın ürkekliğinden şikayetçi olmuştur. Tecrübesiz arkadaşlar için aşağıda ürkekliği gidermenin yollarını göreceksiniz;
1-) Işık : Bazı balıklar ışık açılır açılmaz kaçacak delik arar. Bu balığınızın ışığı sevmediğini göstermez. Sadece alışık değillerdir. Bunu yok etmenin en iyi yolu yemlemeyi ışık açılır açılmaz yapmak ve bir süre beklemektir. Böylece zaman içerisinde balık psikolojik olarak yem verildiğini sanacak ve ortaya çıkacaktır.
2-) Yem : Hiçbir balık ne kadar korkarsa korksun yem yemeden yaşayamayacağına göre yem sizin için büyük bir silah olacaktır. Seçenekleriniz;
- Bir-iki gün aç bırakmak, daha sonra azar azar yem vermek
- Günde bir öğün vermek, azar azar çoğaltmak
- Yemi toz haline getirmek, filtrenin önüne bırakmak. Balıklar suyun her yerine yem karışınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar. özellikle New Life Spectrum tavsiyemizdir.
- Artemia vermek. Hiçbir balık hayır diyemez.
3-) Ek Balık : Bazen yeni balık eklediğinizde, son gelende diğerlerine benzemezse, diğerlerinin ortaya çıkmasına vesile oluyorlar. Akvaryumda, cam kenarında bir aşağı bir yukarı hareket ettikleri için diğerleride etkileniyor. İşte o an toz yem ve artemia takviyesi yapılabilir.
4-) Boş Akvaryum : Akvaryumdaki tüm dekorları boşaltabilir ve yukarıdaki yöntemlerle destekleyebilirsiniz. Saklanacak yer kalmaması bazen işe yarayabiliyor.Yöntemlerin biri veya birden fazlası aynı anda uygulanabilir. Her hobici kendi balığının psikolojisini gözlemle öğrenmelidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 21:32
Düzelmezse Fatih M. arkadaşımızın dediği gibi saulosi alın bence de,,saklanırlarmı saklanmazlar mı bilemiyorum ama en azından yeni bir ümit olur sizin için.Bir de fazla kaya dekoru koyarsanız balığın saklanmayacağı varsa da saklanır,,karpuz kabuğu olayı diyelim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2013 23:38
Bendede iceman ve sarı var ice ler yetişkin sp ler 5 cm ama iceman harika bir balık hem utangaç değil hemde çok oyunbazlar ana balık olarak ice besliyorum yavruda alıyorum ama zevk meselesi tabiki unutmadan ice ler otoburdur eğer beslerswn yemini ona göre al
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2013 01:34
Aynı sorunu bende yasadım herkese tavsiye ediyorum bu konuda iceman ;) mavi,beyaz,ahli hepsini denedim ama iceman biraz saftirik meraklı oldu için öncülük ediyo ;) her hafta düzenli salatalık veriyorum elimi akvaryuma soktum zaman parmaklarıma vuruyo :) ama sarı prensesler izliyo :) tek cagre iceman :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir