ANA TANKTA İLAÇ KULLANIMI
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 15:22
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
volkanfiliz 2008-07-06 15:39:44
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Herkes ana tankta akvaryumun döngüsünü bozduğu için ilaç kullanılmaması gerektiğini söylemekte. ( mantar - kuyruk çürümesi ve parazit ilaçları ) Bu ilaçların bundan başka bir zararı varmıdır. Ve eğer ana tankta ilaç kullanırsak mutlaka dış filtreyi temizlememiz gerekiyor mu. Belirli bir süre sonra yeterli miktarda dip çekimi yaptıktan sonra veya iç filtrenin içine aktif karbon koyarak belirli bir süre filtreleme yaptıktan sonra tekrar döngüyü başlatacak olan bakteriler çoğalabilirmi? Yoksa dış filtre malzemelerini muhakkak temizlemelimiyiz?
Saygılar
Not : Şu anda balıklarımda kuyruk çürümesi var ve dış filtreyi daha yeni temizleyip takmıştım. Mikofish kullanmak istiyorum. Ama inanın bana dış filtreyi yerinden çıkarmak ( hortumlar vs. ) akvaryumun konumundan dolayı inanılmaz zahmetli bir iş. Bu yüzden ana tankta ilaç kullanmak istiyorum. Bu konuda bilgili arkadaşların tavsiyesine ihtiyacım var. Yada kuyruk çürümesi hastalığında hasta balıkları karantina tankında tedavi etmek yeterli olurmu? Yoksa bu hastalıkta filtreyi çıkarıp ana tankta tedavimi gereklidir? .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2008 17:22
Volkan Bey,
Warheart 2008-07-06 17:25:46
Filtrenizi ne kadar sık aralıklarla temizliyorsunuz? Eğer bu işlemi çok sık yapıyorsanız, temizliklerden birinin bitiminde su değerleriniz bozulmuş olabilir.
Size tavsiyem; dış filtre temizleme işlemini uzun aralıklarla yapmanız. Bu sayede su parametrelerini daha uzun süre muhafaza edersiniz. Parazit vb. hastalıkların ilerlemesini durdurmak için eczaneden alacağınız Flagyl ilacını ayrı bir tankta 50 litreye 1 tablet şeklinde kullanarak gözlemleyebilirsiniz.
Daha etkili olan Dünyaca ünlü Sera Bactopur'un prospektüsünde; 100 litre için günaşırı 22 damla kullanılması önerilmektedir. Ama bu bile büyük bir risktir, ilaç görevini yerine getirir ve zararlı bakterileri yok eder ama bunun yanında tüm yararlı bakterileride öldürür. İyi bakılan ve kondisyonu, vücut formu güçlü balıklar dirençle karşılık verip su parametrelerinin eski halini almasını beklerler. Ama büyümekte olan canlılarınız varsa hepsini tepe taklak bulma riskinizde var.
Naçizane tavsiyem mutlaka her uygulamayı bir karantina tankında yapın ve çok sık aralıklarla dış filtrenizi temizlemeyin. Ben anatankımda 1,5 senedir Dolphin C-700 Dış filtre kullanıyorum ve her 100 günde bir dış filtremin temizliğini yapıyorum. Hortumlarınıda şimdiye kadar sadece 1 kez temizledim. Hortumları şeffafsa içindeki tortu ve yosun kalıntılarının yoğunluğunun ne düzeyde olduğunu görürsünüz. Onların temizliğini her zaman yapmayın, çünkü onların bulunması, tankınızdaki biyolojik döngü için yararlıdır.
Saygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir