Arka Fon Çalışmam (Bu kez Fotoğraflı:)


ugurermsÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ugurermsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 20:15
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır hobiciyim fakat foruma yeni katıldım. Ve uzun zamandır da bu arkafon meselesine kafayı takmış bulunmaktaydım:) Ve en sonunda havaların da soğumasıyla vakit bulabileceğimden bu işe başlamaya karar verdim. Ve bi çok aksilik sonrası sonunda bitirdim. Şimdi sizinle malzeme ve yapım bilgilerimi paylaşıcam.
Malzemeler;
-6 cm xps (yüksek yoğunluklu)
-Henkel akvaryum silikonu
-Filli Boya su bazlı pigment
-Kalekim Fugaflex2300 (silikonlu derz dolgu malzemesi)
-Kestirme fırçası
-Maket bıçağı
-Havya
-Cetvel
Yukarıdaki malzemelerden en zor bulunacak olanı derz dolguydu ve bi çok hobici gibi ben de Fugapool2900 ya da 2300 bulamadım. Fakat şişli koçtaş'da ararken reyon görevlilerinden bi arkadaş benım kullandıgım fugaflex2300'le arkafon yapmıs ve uzun zaman da sorunsuz arkafonunu kullanmış. Bi süre sohbet ettıkten sonra bi sorun olmayacagı konusunda benı ıkna ettı:)
Neyseki en sonunda malzemeleri toparladım ve oyuntuları xps'e oluşturmaya başladım. Balıklar için kayalık ve geçiş noktaları oluşturmaya gayret gösterdim. Daha sonra derz dolguyu 1 gün aralıklarla üzerine sürdüm. İlk kat renksizdi, ikinci kat ana kaya rengi, diğer katlar da gölgelendirme, yosunlaşma ve dekoratif görüntü amaçlı geçişlerdi. yarıkların ince olduğu kısımları derzle boyamak zor oldu fakat sonunda resımlerdekı gıbı bişey ortaya çıktı.
He tabi unutmadan bu yapım sırasında akvaryumun yan camı nasıl oldu bilmıyorum ama durup dururken çatladı. Arkafonu yapıstırmıs oldugum ıcın yeni camı sızdırmaz şekilde sabıtlemek oldukca zor oldu. Nihayetinde akvaryuma suyu doldurdum ve ıcındekı balıklarımı (6 yavru frantosa, 1 elma salyangoz, 1 cüce vatoz) başka kucuk akvaryuma aldım. Ama nasıl bir kısmetsizlikse yem kutusunun akvaryuma düşmesi ve balıkların o yemleri yiyerek ölmesi oldukça canımı sıktı.
Bu süreçte en çok dikkat ettiğim konu akvaryum arkafonuna (her ne kadar kullanan birinin garanti vermiş olmasına rağmen) Fugaflex2300 kullanmamdan dolayı akvaryuma 3 kere doldur boşalt yaptım, ve her doldur boşaltta akvaryumda sular 2 gün durdu. Salınımı yaptığına inandıktan sonra elimde canlı kalan Elma Salyangoz ve Vatozumu akvaryuma bıraktım. 2 gün sonra da <kızmayın ama> denek olarak bi sarı prenses attım. Acaba kimyasal kalıntı var mı, balıklarım ölür mü diye. Çünkü bizim buralarda bulamadığım ve bulmaya zorlanacağımı düşündüğüm bemba ve ilangi beslemek istiyorum.
Son olarak bu yazıyı Sarıprensesi koyduktan 1 gün sonra yazıyorum. Şuan hala yaşıyor. Fugapool bulamayan arkadaşlar Fugflex2300 de kullanabilirler bence. Fotoğraflarda ki mavi arka fon akvaryumumun eski hali. Fotolar bombe cam oldugu ıcın biraz bulanık cıkmıs olabilir. İdare edin artık:) Yorumlarınızı bekliyorum:)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvarist_33Çevrim Dışı

Kayıt: 21/12/2013
İl: Içel
Mesaj: 381
akvarist_33Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2014 21:27
Güzel bir çalışma ellerinize sağlık hocam

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir