Arka Fon İle ilgili öğrenmek istediklerim


oguzkrhnÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 76
oguzkrhnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 20:32
Merhaba arkadaşlar arka fon  ile bir kaç bişeyler öğrenmek istiyorum... arka fon strafordan baska hangı  malzemelerle yapılabilinir ... birde dış  filtrede suyu  ceken yere sıkıntı  olmazmı taktıgımızda arkada kalıcak o yuzden temizleme oranı dusmezmı  şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

websteronurÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Içel
Mesaj: 78
websteronurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 20:50
Strafordan başka malzeme olarak ytong taşını kullanan arkadaşlarımız da var. Fonu yaparken Dış filtrenin geleceği yeri, ısıtının gizleneceği yeri hava hortumlarının arkadan geçeceği engellenmeden görevini yapacak şekilde yerini tasarlayarak yapıyoruz. O zaman bir sıkıntı yaratmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

frezyaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 115
frezyaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2011 00:03
Fiberden de yapabilirsiniz. Bunların dışında Suyla tepkimeye girmeyen çeşitli hammaddeler kullanılabilir. Mesela killi topraktan testi yapıyorlar neden arka fonda yapılmasın. Birbirine uyumlu bloklar yapıp parça parça fırınlanabilir. Bazı küçük imalathanelerde seramikten el işçiliğiyle ufak hediyelik eşyalar ve küllük gibi şeyler üretiyorlar. Biz bu seramik maddesini arka fon yapımında kullanabiliriz. Montaj köpüğü dedikleri sprey köpükler oluyor kapı pervazlarında vs sabitlemede kullanılır bu madde de işimize yarayabilir. Son olarak biraz ekstrem bir fikir olacak biliyorum ama gerçek kayaları kullanarak hatta ve hatta gerçek kayanın arkada kalan kısmını-içini oydurarak 1-2 cm et kalınlığı kalacak şekilde kayanın dış yüzeyini kullanabiliriz.
Ayrıca çeşitli sitelerde gerçek kayaların kullanıldığı arka fonlar yer almakta bunlardan en çok kayrak taşı olan modeller hoşuma gider.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir