Arkadaşlar yüz yılın icadı!
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 01:51
Merhaba akvaryum forum ailesi balıklarımı izlerken aklıma birden bire bir fikir geldi ve bunu size danışmak istedim böyle bir cihaz varmı hiç bir bilgim yok ama tutarsa gerçekden çok işe yarayacak harika bir fikir ben dip çekimi için düşündüm ama kurgulayınca resmen filtre :) Ama amacımız burda dip temizliği olduğunu farz edelim elimizdeki dip pompasını akvaryumun içine yerleştiriyoruz,Suyu dışarı aktaran bölüme bir pet şişe sıkıştırıyoruz yada yapıştırıyoruz pet şişenin içine sünger elyaf filtre süngeri yada sizin önerileriniz paylaşırsanız sevinirim suyun pisliğini alıcak cisimlerle dolduruyoruz pet şişenin altına bir delik açıp hortum ya da herhangi bir su cıkış yeri yapıp akvaryumun içine koyuyoruz ve dip çekim hortumumuzun üstünde bulunan pompayı pompalıyoruz haliyle pislikler pompanın içine ordan pet şişeye burda koydugumuz süngerin içine sıkışıp pislikden arınmış suda akvaryuma geri dönüyor. Bu sistem çalışırmı eksiği varmı pet şişede sizce ne olmalı önerileriniz fikirleriniz nelerdir hadi herkezin işine yarıyacak bu sistemi el birliğiyle geliştirelim arkadaşlar....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 02:11
[QUOTE=subwoofer]Sen iç filtreyi tekrar yapmışsın :))[/QUOTE] Öncelikle şunu söliyim iç filtrem yeterli temizliği sağlamıyor ve iç filtre kullanan herkezde bu sorunu yaşıyordur diye düsünüyorum.Dipde kalan yemleri pislikleri kumu karıştırarak suya çıkarıp bu sistem ile de imha edebiliriz diye düsündüm yanlışmı düşünmüşüm :) hemde su değişimini azaltmış oluruz çünkü dip çekiminde suyu dışarı aktarıyor ve döküyoruz bunda ise su temizlenip akvaryuma geri dönüyor aslında dediğiniz gibi bir filtre ama maliyeti 15 tl :)
pento666 dostum dediğin sistemle aynı sayılır ama maliyeti çook düşük demek ki 12den sonrada kafam çalışıyor :D :D
ozcan34 2012-02-20 02:13:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 02:42
Dip çekimi yapıp katı pislikleri aldıktan sonra tekrar akvaryuma vermek yeterli değildir.Ne olursa olsun suda zararlı bileşikler zamanla artmaya başlayacaktır.Su değiştirmemizdeki asıl amaç bu zararlı bileşikleri stabil durumda tutma çalışmasıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 03:03
[QUOTE=Fake God]Dip çekimi yapıp katı pislikleri aldıktan sonra tekrar akvaryuma vermek yeterli değildir.Ne olursa olsun suda zararlı bileşikler zamanla artmaya başlayacaktır.Su değiştirmemizdeki asıl amaç bu zararlı bileşikleri stabil durumda tutma çalışmasıdır.
[/QUOTE] İlker bey bu sistem sadece kaba pisliği temizlemek için temizledikden sonra suyunuzuda istediğiniz gibi değiştire bilirsiniz problem mi?
unotim123 2012-02-20 06:10:09
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 03:12
Peki o zaman su değişimi yapacağımız suyla beraber neden atmıyoruz katı pisliği 2 aşamalı daha uzun yolu seçiyoruz?Yüzde 15 gibi bir oranla tüm akvaryumun dip çekimi çok rahatlıkla yapılabiliyor ;)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 03:35
40-60 litrelik akvaryumlar %15 gibi bir oranla tüm pisliği temizleyebilme yeteneğine sahipseniz ne mutlu size ;) bu hacimdeki akvaryumlarda gerekli temizlik sağlanamadığından bence bir çok kişinin işine yarayacakdır. Ek olarak su değişimi süresini azaltıcağını düşünüyorum. Tabi ki iyi yada kötü yorumları bekliyordum yorumlarınız için teşekkürlerimi sunarım fake bey :)
ozcan34 2012-02-20 03:36:43
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 04:05
Elektirik ve motor kullanılmadan yapılacak birşey olarak düşünmüşsünüz sanırım deneyip resimleri atmanız daha güzel olur.
saeros 2012-02-20 04:08:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 06:14
Akvaryumun kirlilik yaratan bileşikleri katı değildir. Homojen şekilde suda çözünmüş durumdadır. Siz suyu değiştirmedikçe yaptığınız hareket işlevsiz olacaktır. Hatta bazı durumlarda katı pisliği almadan da suyu değiştirmek kafi gelir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 06:20
Öncelikle mesajınız için teşekkür ederim. Sistemi kurdum ve başarılı bir şekilde çalıştı dipte kalan artık yemleri ve dışkılar temizledi, ayrıca o pis görüntüde gitti daha önce pento666 nicli arkadaşımızın benzettiğ eheim pilli dip süpürgesiyle aynı işlevi görmeyide başardı 200 tllik bir ürünün görevini 15 tl maliyetli bir tasarım ile başara bildim düşük ebatlı akvaryumlarının dip çekiminde zorlanan arkadaşların rahatlıkla kullana bileceği ve yapımıda basit bir ....... ismini siz koyun bizde dip süpürgesi diyelim ayrıca arada bir pompalayarak sabit filtre olarakda kullana bilirsiniz motor v.s olmadan çalışan bir sistem benden bukadar gerisi sizin :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 06:45
Dediğimi tam olarak ifade edemedim sanırım. Sudan uzaklaştırmaya çalıştığımız kirlilik katı pislikler değildir. Amonyak, nitrit , nitrat, fosfat vs. daha birçok bileşen suda homojen olarak çözünür. Yani siz suyu uzaklaştırıp yerine yenisini koymadıkça yaptığınız işlemin adı akvaryumu kirlilikten arındırmak olmuyor. Keza balığın artık ürünleri %95 oranında böbrek ve solungaçlardan suya çözünmüş halde verilmektedir. Yani sizin göremeyeceğiniz şekillerde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 08:35
Beyfendi bu sistem sadece dip temizliği için üstüne basa basa söylüyorum tırnak içinde 'dip temizliği'. filtre ve dip çekimi yeterli temizliği sağlamadığından en azından benim malzemelerim. Bu sistemi yaptım ve işe yaradı. Akvaryumda su değişimi şarttır zaten bir yöneticinin bu konuda bizdende bilgili birinin dip temizliği sisteminin temizliğini değilde su temizliğine çekmesi beni şaşırttı burdaki tek amac dipteki pisliklerin temizlenmesi ve kötü görüntünün yok edilmesi. Çalışma mantığı su pompayla çekilir pet şişedeki sünger ve elyaf sudaki yem artıklarını ve çeşitli kirleri kıl tüğ balık dışkılarını süzer ve bu tür pisliklerden arınmış suyu akvaryuma geri koyar.
Amonyak, nitrit , nitrat, fosfat vs. diye tabir ettiğiniz diğer homojen maddeleride belirli oranda su değişikleriyle azaltıyoruz zaten. Ben kullanıyorum şu anda memnunum ama yazdıgıma pişman oldum bir ton atışma cıkdı ben sadece bilgi paylaşmak ve geliştirmek istemişdim bir iddam yokdu isterseniz silersiniz...ozcan34 2012-02-20 08:40:31
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 10:16
Güzel düşünmüşsün lakin biraz araştırınca daha güzellerini hatta benzerlerini sitede bulabilirsin
ama gelişmeye açık bir sistem bence herkezin yapabilmesi gerekir bu sistemin gelişmesi için
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir