Artemia canlandırma
SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Valla birazdan söyleyeceğim şeyleri ben yaptım biliyorum inanması zor.İlk gördüğümde bende inanamadım.Sera Artemia Mix alıp 1 litrelik pet şişeye bir kısmını boşaltım ve o andan itibaren hiç durmadan gece saat ikiye kadar çalkaladım,yuvarladım...vb..Saat 16:30'da koydum ve bu sabah saat 9'da ilk 5 yavru çıktı.Hiç ışık veya hava vermedim.Şans eserimi oldu bilmem ama bence bu işte en önemlisi yumurtaların sürekli hareket halinde olması.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Herkese merhabalar;
Artemia düzeneği çok önemlidir.Işık+ısı ideal olabilir ama eğer düzenekte yumurtaların devamlı hareket etmesini sağlayan havalandırma yoksa sonuç alınamaz.(Ağzında yumurta taşıyan balığı düşünün yumurtaları hareket ettirir ağzında.)Düzeneklerin huni şeklinde olmasın nedeni budur.En alttan hava veriliyor ve yumurtaların hiçbiri sabit kalmıyor.Bence bunu göz önünde bulundurarak tekrar deneyin.Başarılı olacağınızı umuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Artemia gelisimi ve üretimi
Artemia lar tabiiki üretilebilir. Bunu basarmak üzere olan biriyim. Ihtiyacin en az 10 litrelik kumu olmayan bos bir akvaryum. Ilkönce küçük bir kaba 18 gr (sera artemia olabilir 1 poseti 18 gr balikçilarda bulabilirsin) artemia yumurtasini koy daha sonra güçlü bir hava motoru ile kabin içerisine hava ver ve kabi günes gören bir yere yada isik alan bir yere koy. 18 saat sonra ilk çikan yavru artemiali görebilirsin. 36 saat sonra 10 litrelik akvaryuma 10 kasik kaya tuzu ama mutlaka kaya tuzu(tursuluk tuz) koy ve akvaryuma bir hava motoru bagla.filtre baglama ama sünger filtre dahi baglama sadece hava. Daha sonra kaptaki tüm artemia ve açilmamis artemia yumurtalarini akvaryuma bosalt. 48. saatten itibaren artemia lari besleyebilirsin. Suyun sicakligi 25 ila 30 derece arasinda olursa iyi olur.Bunun için ben sera micron kullaniyorum ama sart oldugunu zannetmiyorum. Her gün 5 damla yumurta sarisi da yeterli olacaktir.Günde 1 veya 2 kere besleyebilirsin. Unutmaman geren birde isik var akvaryum isigi 24 saat açik olmali. 2 hafta sonra artemialarin 1 cm e ulasmis olacaktir. Bir yerde okuduguma görede artemialar 2. haftadan sonra çiftlesmeye baslarlar. Her disi her 4 günde 300 yumurta birakir.
Su kirli olmamali. Bunun için kesinlikle fazla yemleme yapilmamali ve 2. haftadan sonra akvaryuma bir sünger filtre yardimiyla hava verileli.su kirlendigi zamanlar dipten pislikleri çek ve eksilen suyun yerine yeni taze tuzsuz su ekle. Artemialari yumurtadan çikarmak için fazla tuzlu su gereksede (1 litreye 1 çorba kasigi) ikinci haftadan sonra bu tuz orani onlarin üremesini engeller. Dolayisiyla tuz oranini tahmini 1 litreye 0.5 çorba kasigi seviyede tut. Artemialar canli artemia yada yumurta üretebilir. Yumurta üretmisse o yumurtalari sudan ince bir boru yardimiyla toplayabilirsin. Birde sunu söyleyim yeni çikmis artemia dansa kesinlikle eriskin artemia baliklar için çok daha fazla protein içerir. Dolayisiyla yavru baliklarina istedigin zaman ve evrede artemialarindan verebilirsin. Erkeklerini seçersen daha iyi olur. Artemialar üremek için illada erkek artemia ya gerek yok. Altinda kirmizi kesei bulunanlar disi artemia dir. Bununla ilgili internette bir sürü sayfa bulabilirsiniz(http://www.captain.at/artemia/).Artemilarin saglikli olup olmadiklarini renklerinden anlayabilirsiniz. beyaz iseler saglikli demektir. Eger renkleri yesil ise çok yem veriyorsunuzdur, eger kirmizi ise acilen su degisimi yapin ve oksijen miktarini artirin.
Daha fazla bilgi için bana
oral@isikun.edu.tr adresinden ulasabilirsiniz.
Oral Gökgöl, Istanbul, 5 Temmuz 2005
Kaynak : http://www.bilyap.com.tr/forum/monitor.php
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=3514&P N=21
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir