Artemia mı?


MustiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 18
MustiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2007 02:26
Arkadaşların artemianın besleyiciliği ile ilgili yağlandıra ballandıra anlatımları sonucunda, ben de, henüz 20 günlük yunus yavrularıma artemia vermeye karar vererek önemli bir markanın artemia-mix adlı ürününü satın aldım. (18gr).
 
Üzerindeki Türkçe tarifi okuyunca da ürünü kullanmak gerçekten basit bir işlemmiş gibi gözüküyordu. Fakat uygulama hiçte öyle değildi. Çeşitli kaynaklardan ve ürünün üzerinden okuduğum bilgiler doğrultusunda hareket etmiş olmama rağmen, ürünü kullanmanın hiçte kolay olmadığını farkettim. Karşılaşılan zorlukları artemia kullanan arkadaşlar hemen tahmin edeceklerdir. Bu yüzden ayrıntıya girmiyorum. Bu zorluklar yanında ve içinde, ürünün önemli bir miktarının ziyan olması gibi bir unsur da var tabii.
 
Bunun yanında akvaryumunuzda ürünü kullanırken de; ne kadar iyi bir yöntem kullansanızda bazı yumurta kabuğu parçacıklarının akvaryuma ilave edilmesi ve bunların balıklar tarafından tüketilmemesi gibi bir durum ve dolayısıyla da bir "kirlilik" sözkonusu.
 
Ticari kaygısı olmayan balıkseverlerin yorumlarını merak ediyorum.... Artemia kullanmak için mazoşist mi olmak gerek?
 
Musti2007-08-13 02:28:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

medmarine2Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 391
medmarine2Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2007 02:49
Mustafa bey;
Hergün 8 lt pet şiselerde artemia açıyorum.Ancak süzme konusunda sıkıntı oluyor illaki ancak besleyici olması ve yavruların bu yemi kolay  kabul etmesi yönünde buna değeceğine inanıyorum.Akvaryuma gelen kabuk konusunda suyun yüzeyinde toplandıkları için almak sorun olmuyor.Size tavsiyem pet şişenin kapağına hava hortumu takıp altını kesimek.Daha sonra artemia cıkınca canlı artemia altta kaldığı için hava verdiğiniz hortum yardımıyla artemiayı kolayca alabilirsiniz.
Saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnacondaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
AnacondaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2007 03:12

İlk başta benim de bu işle nasıl uğraşılacağını aklım almadı. Şimdi, oturduğum yerden kalkıp, yarına açılacak artemia düzeneğini kurmak toplam 1dk mı alıyor(çay bardağını mutfağa götür,içine tuz at,odaya gelip akvaryumdan su koy,hava taşını at, çalkala ve artemia at, fişi tak, 1dk. da bitti)

Akşam da fişi çekmem, artemiaları şırıngaya alıp süzgece atmam, süzgeçte biraz süzdürüp oradan çekip akvaryuma vermem en fazla 2dk. Gerçekten gerekli düzenek hazırlanıp yapılacak işler belli olunca iş çok basitleşiyor. Benim artemia çıkarmak çok hoşuma gidiyor bazen gerekmiyor ama sıkıntıdan hazırlayıp çıkarıyorum :D
 
Tüm bu düzenekleri de forumdan öğrenebilirsiniz. Yine de biraz karışık geldiyse burada kısaca anlatabilirim benim uyguladığım yöntemi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustiÇevrim Dışı

Kayıt: 09/08/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 18
MustiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 02:20
Soner bey ve Barış beye cevapları için çok teşekkürler.
 
Benim en zorlandığım şey artemiaları süzmek oldu.
 
Öncelikle artemiaların bu kadar küçük olabileceğiniz tahmin etmemiştim.
Yumurtalar ve canlıları ayırmak için hava hortumu kullanıp pet şişenin orta ve dibe yakın bölümlerini sifonlayarak artemiaları yeni bir pet şişeye aldım. Neyle süzeyim diye düşündüm ve çok hafif gözenekli, artemiaların kaçamayacağını düşündüğüm bir bezi kola şişesinin ağzına gerdim. Tabii kola şişesinin kapağının ortasını büyükçe deldim. (Komple açtım). Kapağı beze vidaladım. Pet şişeyi ters çevirdim. Vakumlama yapmasın diye pet şişenin altını deldim. (Ters çevirdiğimde üstünü yani). Allahtan suyu leğene boşaltmışım. Çünkü sonuç: artemiaların yüzde 95i leğende. Tabi gıçık oldum. Bu sefer bayağı sık dokunmuş bir kumaş aldım. Artemiaları tekrar bir pet şişeye alarak yukarıdaki işlemi tekrar uyguladım. Fakat bu sefer suyun boşalması saatler sürdü. Böylece başarıya ulaşmış olduk ama bu kadar uğraşa değdi mi doğrusu diye düşündüm. Belki ilk deneyimim olduğundan bu kadar zorlandım. Fakat anladığım bir şey varkı o da uygun aparatları önceden temin etmiş olmak. En önemlisi süzgeç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

antebiÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 19/12/2006
İl: Gaziantep
Mesaj: 295
antebiÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 07:14
Arkadaşım artemia süzmek zor değil Thumbs%20Up
Aşağıdaki linki incele ve uygula .Emin ol ben kullanıyorum ve bir tek artemia bile kaçmıyor.



http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=79311&KW=artemia

antebi2007-08-15 07:16:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AnacondaÇevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 40
AnacondaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2007 15:49

Mustafa Bey,

Tam benim takıldığım yerde takılmışsınız :)
Herşeyiyle aynı sorunu ben de yaşadım. Bir bez alıyorum geriyorum suyu süzmüyor uzun sürede, bir tane alıyorum artemialar kaçıyor, o kısımla biraz uğraşmak gerek ama ondan sonrası çok kolay.
 
Bu arada pet şişe üstten alttan delik fakat tek parça halinde mi duruyor?
Eğer öyleyse daha kolay bir yol, pet şişenin üst huni kısmını kesip altındaki kısmının üzerinde ters oturtmak.

Merak ettim, gelişme var mı şu anda artemia deneyimlerinde?
Ben de doğru bezi bulmak için uğraştığım için çok, iyi anlıyorum :)
(Sonunda, şile bezi benzeri bir bez kurtardı beni)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir