Astranot ve green teror


mahmuttunerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 37
mahmuttunerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 03:12
Merhaba arkadaşlar green terror almaya karar verdim 1 çift fakat daha önce amerıkan beslemedıgım ıcın bır kac sorum olacak bılgılı arkadaslardan ve tecrubelı cevaplamalarını beklıyorum 

1-gt çiftini beslerken yavruları kendilerimi besler yoksa özel birşey yapmamız gerekir mi ?
2-alırken çift tutmuş olarak mı almamız gerek yoksa 1 d 1 e alsak %100 eş tutarlar mı?
3-netten gordugum kadarı ile yavrular cok ufak dış filitre çekme ihtimali varmı ne yapmak gerekir ?
4- 1d 1 e gt nin yanına 1 adet oscar alsam bir sıkıntı olur mu ? yavru alabilirmiyim yoksa yavrular hayal mi olur ?
5-gt fıyatları nedir ortalama kazıklanmak istemem 
6-Olurda sağlıklı yavrular alıp büyütürsem elden çıkartmak sorun olurmu sonuçta hepsi aynı yerde çin devleti gibi olur :)

Şimdilik aklımdakiler bunlar iyice bilgilendikten sonra harekete geçiceğim mahmuttuner2014-08-06 03:19:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ELPRESACANARİOÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 3290
ELPRESACANARİOÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2014 12:33
1- Kendileri bakar ancak bir süre sonra yavruları ayırmanız gerekir. Tabi bakar dediğim, siz yavruların yiyebileceği boydaki yemlerden vermelisiniz. Yoksa kuş gibi annesi babası yem bulup vermez 

2- Çİft olarak almanız ya da 10 adet yavru alıp büyütürsünüz ve eş tutanı ayırıp diğerlerini elden çıkarabilirsiniz. İllaki bir şekilde ürerler ama ilk başta kavgalar olabilir, sonrasında da sorunlar devam edebilir. Yani üreyebilirler ama tam manasıyla eş tutmama ihtimalleri var. Misal ben 1 erkek 1 dişi melek aldığımda ürüyorlardı ama erkek dişiyi yumurtalara yaklaştırmıyordu ve üreme dönermi dışında dişiyi hırpalıyordu. 

3- Yavrular için pipo filtre kullanmanız daha mantıklı. Ya da emiş borusuna sünger takabilirsiniz.

4- Akvaryum hacminize bağlı bir durum. Normalde karma akvaryumlarda yavru kayıpları illaki oluyor. Çift de koruyacağım diye çok yoruluyor. Bundan dolayı 1 çift bakmanız daha mantıklı ama tabi akvaryumunuza bağlı olarak başka balıklar ekleyebilirsiniz. Akvaryum ebatlarınızı öğrenmek lazım net cevap vermek için. 

5- Bilmiyorum.

6- Elden çıkarma sorunu yaşayabilirsiniz tabi. Sonuçta yıllardır ülkemizde olan bir balık ve bir çok kişi besliyor. Her istediğiniz zaman satamayabilirsiniz. 
ELPRESACANARİO2014-08-06 12:35:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emrahsaylanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 821
emrahsaylanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 01:39
Teker teker cevap vermeyeyim... genel olarak gt beslenmesi aslında amerikanların beslenmesinden çok farklı değil. Yavrudan 10 civarı alınıp büyütüldüğünde doğal olarak ergenlik zamanına gelmiş erkekler ve dişiler arasından baskın olanlar birbiri ile eş tutacaklardır.Bu şekilde 1 den fazla eş Green Terror'ünüz olabilir veya içlerinden baskın dişi ile eş tutmuş olan baskın erkek diğerlerini öldüreceklerdir. Bu anda eşleri ayırmanız diğer balıkların selameti için daha hayırlıdır. Diğer bir seçenek ise hazır eş tutmuş bir çift GT almaktır. Nu daha zahmetsizdir. Fiyatlarını bilemiyorum ama diğer türlerden (Flower Horn, Severum, Temporalis, Discus vs) daha uygun fiyatlıdır. Amaç GTlerden yavru alıp büyütmek ise karma tank yapmanızı önermem. Yüzen yavruları diğer balıklar canlı yem niyetine yiyeceklerdir. Anne yavruları ölümüne korumak istese bile yavruların çokluğundan dolayı 1-2 gün içinde hepsi canlı yem olacaklardır. Dişi yavru bakarken çiftleşmez. Baba dişiyi tekrar çiftleşmeye zorlamak için yavruların hepsini yer ve dişinin erkeğe gücü yetmez. Yavrular çıkar çıkmaz erkeği tanktan ayırmak gerekir. Bir Amerikan Cichlid'in en güzel tarafı dişinin yavru gezdirmesidir. Hepsi annenin etrafında bir kum tanesi gibi yüzerler. İlk zamanlar dişi atılan yemleri ufalayarak yavrulara yedirir. Daha sonra yavrular artık artemia yiyecek kıvama geldiklerinde kendileri yem ararlar. Bir müddet artemia verildikten sonra ince toz halinde satılan yemlerden verilebilir (ben yavrulara kabuksuz artemia veririm). Sık su değişimi ile yavrular kısa zamanda boylanır ve daha iri taneli yemlerden yiyebilirler. Ben çok ince mikronlu sarımsaklı yem veriyorum. Bu zamanda NLS'nin growth yemini verebilirsiniz. Yavrular kendi yemlerini yiyebildiklerinde anneyi ayırabilirsiniz. Babanın yanına tekrar attığınızda anne ilk zamanlar strese girebilir. Bu zamanda erkeğin tekrar çiftleşme isteği olacağından dişiyi fena halde hırpalar. 2-3 gün camla ayırabilirseniz dişinin kendine gelmesi daha kolaylaşır. Bu zamanda tanka B vitamini kompleksi (Bemiks Kompoze) eklemeniz dişiyi kendine gelmesi açısından daha rahatlatacaktır. Dişi daha kolay güç kazanacaktır. Amerikan yavrularının olduğu tankta pipo filtreden başkası olmaz. İç filtre de, dış filtre de, tepe filtre de, şelale filtre de yavruları çeker. Amerikanlar çok üreyen canlılardır. Bir batımda 1000e kadar yavru verirler ve her ay yavru alırsınız. Bu kadar balığı teker teker elden çıkartmak imkansız. Ya bir pet shop ile anlaşma yapıp balıkları topluca verirsiniz ya da bir toptancı arkadaşınız varsa ona toptan verirsiniz.Sonuçta 1 çift balıktan yılda en az 6000 yavru alırsınız. Bu kadar çok yavruyu nasıl besleyeceğinizi de düşünün derim.
Selamlar
Not: Bazı konularda benimle çelişse bile genel olarak çok iyi hazırlanmış bir makale...
http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=12&alt_kat=4866
emrahsaylan2014-08-08 01:58:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mahmuttunerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 37
mahmuttunerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 03:23
Yorumlarınız için çok sağolun, biraz daha düşününce yavru almak tabiki güzel fakat gerçekten bu kadar yavruyu ilerde ne yaparım onu bilmiyorum. O yüzden kafamda 1 green veya red teror, 1 adet oscar, 1 adet jack var, sanırım yavru eşten vazgectım. :) Cenk Bildir2014-08-08 08:23:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

paoniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 433
paoniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2014 19:29
Merhaba
Red terror ülkemizde sadece bir kaç akvaristte bulunan çok özel bir tür. Akvaryumculardan red terror diye alacağınız balıklar %99 mayan çıkacaktır. Gerçekten okunması gereken roman tadında bir konusuda mevcut sitemizde.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir