Astronotlarım Yem Yemiyor Hareketsizler


welscatfishÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2024
Mesaj: 12
welscatfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2024 21:28
Öncelikle forumda acemiyim ve tamamen dürüst olucağım3 ay önce bi arkadaşın gazıyla monster türlerini araştırmaya başladım ve daha sonra dev bi akvaryum kurmaya karar verdim ekipmanlardan 2 adet oscar iç filtre dış filtre ve ısıtıcıyı farklı bir yerden akvaryum ve diğer balıkları başka bi yerden alacaktım oscarlar filtreler ve ısıtıcı geldi ama diğer arkadaşı biraz oyalamıştım ailemi ikna etmeye çalışırken ve akvaryum satılmış hemen bi tanıdıktan 40-50 litre akvaryum aldım ücretsiz verdi ısıtıcıyı ve akvaryum için dev gibi olan iç filtreyi koydum en başta 2 oscarımı sadece canlı yem japonla besledim oscarlar 20 cm civarı bu arada ama 1 tanesi turuncu 1 tanesi beyaz beyaz olan biraz daha küçük ve canlı yem yemiyor her neyse daha sonra gittim ikisinden de biraz daha büyük bi oscar daha aldım doğaçlama gelişti daha sonra ordan tropical carnivore aldım fiyatı oldukça tuzlu ve piyasanın en iyisidir üçüde kuru yeme tepki vermiyor yem dibe çöküyor ve kalıyor ve sanırım akvaryum camı çift taraflı balıklar içerden kendilerini görüp saldırıyor bunun yanında filtre ve motoru akvaryum için çok büyük bu yüzden çok dalga yapıyo ve tüm akvaryumu sürüklüyo büyük olduğu için filtre yani pisliği emen kısmı dışarda bu balıklar 1 hafta daha böyle kalmak zorunda kendime özel 650 litre akvaryum yaptırmaya başladım 1 hafta sonra bana ulaşıcak ama her gün canlı yem de vermem nası kuru yem yedirebilirim benim fikrim stresten böyleler canlı yemi turuncu olan ve yeni aldığım affetmiyor ama diğerlerine nazaran küçük olan yemiyor canlı yem napabilirim benim fikrim stresten ve dışkıları sanırım bi garip filtreden çıkan beyaz ip gibi normalde öyle mi bilmiyorum o da garibime gitti yardım istiyorum oscarlarımı canavar gibi hırçınlaştırmak istiyorum nası yapabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilhannnn01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2015
İl: Adana
Mesaj: 1006
ilhannnn01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: Dün 15:44
Öncelikle 1 hafta yem yemeseler de hiçbir şey olmaz hatta bu durumda su değerlerinin sabit kalması açısıdan daha iyi bile olabilir. Akvaryumda %50 su değişimi yap 1 yemek kaşığı tuz at, ertesi gün aynı şeyi tekrar yap. İç filtreyi kapat dış filtreyi bağla, sonuçta iç filtreden daha az dalga yapacaktır ve yeni akvaryumun geldiğinde içinde bakteri birikmiş olur.
2 günde 1 yem vermeyi dene yemezlerse zorlama yeni akvaryuma geçtikten 1 2 gün sonra yerler. Asla ama asla japon balığı yedirme o balığın içimde hangi hastalık hangi bakteri var bilmiyorsun oscarların bu sebepten parazit kapıp ölebilir. Balık 1 hafta aç kalsa ölmez ama iç parazitten ölür, küçücük akvaryumda oluşan amonyaktan ölür.
Oscarlar yem konusunda çok seçici ve inatçı olabilir hele hele canlı yeme alışan oscar bir daha asla kuru yem yemeyebilir.
Sen ne yaparsan yap balıklar kendi doğaları kadar hırçın olurlar ve çok hırçın olmaları da iyi bir şey değildir çünkü akvaryumda ilk saldıracakları şey yine diğer oscarlar olacaktır. Balıklarının birbirlerini öldürmesini mi izlemek istiyorsun ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

welscatfishÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2024
Mesaj: 12
welscatfishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Saat 27 Dakika önce
Değerli yorumun için teşekkür ederim bu balıkların aylarca aç kalabildiğini biliyorum ama japon verme sebebim onları agresifleştirmek özellikle aldığım petshopta adam elini akvaryumun üstüne götürdüğü an balıklar coşuyordu benimkilerde tepki yok bu akvaryumun çok alçak olmasından da olabilir normal sofra tuzu atacağım değil mi dediğinizi yapacağım ama japonda hastalık olabilceğini bilmeme rağmen canlı yem yedirmeyi seven biriyim her canlı yemi karantinaya mı almam lazım o iş kötüymüş bugün forumu kontrol etmeden 3 oscarıma 3 japon attım allah seni inandırsın 10 saniye geçmeden 3 üde japonları ağzına aldı bunun yanında akvaryum camı da dediğim gibi çift taraflı sanırım ya da o tarz bi şey buna bi çözüm yok tabiki ama balık camdan kendini görüp kendine yani cama saldırıyor bunla da alakalı olabilir mi ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bilentungulÇevrim Dışı

Yönetici
[B]11883,3[/B]
Kayıt: 04/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1407
bilentungulÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 7 Saat 26 Dakika önce
Merhaba,

Yeni hobinizde basarilar. Baliklariniz "aylarca" ac kalamaz. Onlari agresiflestirmeye calistirmak yerine oncelikle onlarin stresini azaltacak ortami olusturmak daha iyi olacaktir.
Baliklarinizi koydugunuz akvaryumun resmini cekip paylasirsaniz size daha ayrintili yardimci olmaya calisiriz ancak simdiye kadar anladigim onlar icin uygun olmayan bir ortamda/akvaryumda bulunuyorlar. Oncelikle onlar icin gerekli ortami saglamaniz ve bu surec icerisinde filtre akintisini en yakin cama vurmaniz(tahminim daha buyuk bir akvaryum icin alinmis filtreyi kucuk akvaryumda kullaniyorsunuz), japon baliklarini vermeyi kesmenizi tavsiye ederim.

Keyifli hobiler


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir