Astronot Yardım


emre.znÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 66
emre.znÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 13:02

Merhaba Arkadaşlar,

Daha önceden beslediğim sarı prenses vs karma malawi balıklarımı astronot ile değiştirdim. Tankım 200lt. Bir adet atman cf800 (940lt/h) dış filtrem var. Bunun yanında atman 882 (1200lt/h) iç filtrem var. Ama klasik iç filtre değil. Dış filtre gibi içi yanyana 3 hazneye sahip, sump gibi çalışıyor, ilk bölüme ısıtıcnınız koyuyorsunuz, su önce ordan geçip o hazne taşdıktan sonra sunger, elyaf, seramik, elyaf, bioball,elyafdan gecip yan hazneye geçiyor, ordada sıraıyla, karbon, elyaf ve tekrar seramikten geçip powerhead tarafından pompalanıyor.(yan camı boydan boya kaplıyor) Birde 80cm hava taşım ve 2 çıkışlı hızı tamamen ayarlanabilir champion hava kompresörüm var.

Sorun şu;

Geçen Pazar günü önce eski balıklarımı çıkardım, akvaryumu boşaltıp bir güzel temizledim, doldurdum sera su düzenliyicisi koydum sonra  9 adet (boyları 4-5cm) astronot koydum. İlk gün su cam gibi berrakllığını korudu. Balıklar forumlarda okuduğum gibi çok pisliyorlardı. Sonra camın üstü, su çeken borunun üzeri ve dış filtreye giden borular tortumsu bir yüzeyle kaplanmaya başladı, filtremi temizledim. Ancak sorun devam etti. Derken 2-3 gün içinde tankım sanki içine selpak atılmış gibi parça parça tabakalarla doldu. Bu arada pislikmi acaba sebep oluyor diye hafta ortasıda dip temizliği yapmıştım.

Aradan bir hafta geçti, dün gece tankımı tekrar boşalttım, balıkları 50cmlik küçük tankıma aldım, büyük tankımı duru su ile iyice yıkadım,  atman 882 iç filtremi taktım, su doldurup tekrar dzenliyici attım ve gece boyunca çalıştırdım, şu an içinde sanki hiç su yokmuş kadar berrak ama balıkları içine atmaya çekliniyorum.

Acaba dış filtre yetersiz kaldığı için mi bu kirlenme oldu bende, şu an saatte 2ton çeviren sağlam bir filtre yapısı var tankımda, balıkları atsam mı içine, yoksa sadece 2 tanesini mi koysam, kirlilik az olsun diye. Yem olarak sera kullanıyorum. Daha öncede aynısını kullanıyordum ve yemden kaynaklanan hiçbir problem yaşamamıştım.

Bu arada 50cm olan yedek tankımda bir gece aynı şekilde kirlendi, astronot besleyen diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Teşekkürler

NOT: Resimleri ekledim, ancak ne yazıkki kirli halinin resmini çekmeyi akıl unutmuşum. Son temizlediğim hali boş olan, iç filtreyide görebilirsiniz. Diğerleri geçen pazar çekildi.

Tankımın şu anki hali, balıkları koymaya kıyamıyorum, tekrar kirlenmesinden çekiniyorum.

Bu resimlerde yeni balıklarımı koyduğum ilk zamana yani 7 gün öncesine ait, bu tankın 5 günde nasıl iğrenç bir hal aldığına görseniz inanamazdınız :


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ahmet KonukÇevrim Dışı

Kayıt: 15/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 504
Ahmet KonukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 13:11

 Anladığım kadarı ile  selpak sı  suya dağılan pis görünümü oluşturan nesne alg oluşumu, bende dış filitremi temizleyip hortumunu temizlemeden takıp çalıştırdığımda aynı salınımı suya  karıştırıyor.Tabi yeni kurulmuş bir tankta bukadar çabuk alg oluşumu olurmu diyede aklıma gelmedi degil.

 Dış filitrenizi tekrardan gözden geçirin, balıklarınızın ölümüne yola açacak bir neden olarak görmüyorum.Ama durum degerlendirmesini iyi yapın, sorun belkide farklı bir nedendir.

 Kolay gelsin.

Donjuan_062006-9-3 13:13:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

strangerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/12/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 1663
strangerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 14:08
Bu arada o kayaların astronot akvaryumunda hiç gereği yok.Kandemir beyin dediği gibi bu bir alg ve tehlikeli bir alg değil.Ne tarz yem kullanıyorsunuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ghostmaskÇevrim Dışı

Kayıt: 11/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 29
ghostmaskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2006 20:56

aynısı bende oluyo alg selpak parçacıkları gibi giriş ve cıkış borularına yapışıyo boruları sıktıgın zaman akvaryumun içine dagılıyo ama şuhana kadar bi sorunla karşılaşmadım ayrıca akvaryumunuzdaki kayaları kaldırırsanız daha iyi olur astronotlara geniş alan saglamanız lazım ve 9 adet astronot akvaryumuz yeterli olmaz.Şimdilik yeterli olabilir ama sonra olmaz boyları 35cm olur astronotların şimdilik bakın ama büyüdüklerinde balıklarınızı eksiltin birde balıklarınızı tetra doraminle besleyin salıklı balıklar.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emre.znÇevrim Dışı

Kayıt: 13/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 66
emre.znÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2006 11:45

Tekrar Merhaba,

Pazar gününden beri çok sıkı takip ediyorumakvaryumumu, atman882 çok farkettirdi, hatta annem bir ara "Oğlum bu kavaryumda su yokmu" dedi uzaktan bakıp :P İnanılmaz etkili oldu. Şu an tertemiz bir akvaryumum var hatta bir arkadaşım çokkıskandı şu an oda aynı iç filtreden arıyor, benim aldığım yerde tek kalmıştı. Astronot besleyen ark. tavsiye ediyorum

Su değişimini bile 2 hafata bir ve daha az su kullanark yapacağım. Pislikleri soracak olursanız, içerdeki akım sayesinde hepsi tek bir noktada ve az sayıda toplanıyor. Pilli dip süpürgemle 2dakikada dip temizliği bitmiş oluyor.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir