Balıgıma Ne Oldu...:( :(
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2013 16:58
[QUOTE=egouard]
[QUOTE=BadWolf]Açıkça fikrimi şöyle söyleyeyim,tankınızda bulaşık teli olmadığı sürece balıkta bu tarz bir yara açılmasına neredeyse imkan yok...Bende defalarca elime balık adım,hatta filem olmadığı için ben balıkları hep elimle naklediyorum,şimdiye kadar bu yüzden ölen balığı bırakın,yaralanan yada hastalanan bir balığım bile olmadı...[/QUOTE]
[/QUOTE]
Alakası bile yok.Ağzında yavru taşıyan balık 20 gun gibi bir sure yem yemiyor.Yem yemeyen balık yorgun duşuyor.Birçok insan yeni doğum yapan balığı guclendirmek için ayrı akvaryuma ayırıp guçlendırıyor.Hayvan toparlayınca geri atıyor ve hicbir problem olmuyor.Sen 20 gun yem yemeden yaşa bakalım nasıl hastalanıyorsun vücut direncin nasıl duşuyor?
[/QUOTE]
Kusturma yöntemini savunan arkadaşların öne sürdükleri neden 20 gün yem yemeden duran balığın güçsüz düşmesi hastalanması oluyor. Bu türün 20 günlük kuluçka süresi akvaryum ortamına özel bir durum değildir doğal ortamlarında da bu balıkların kuluçka süresi aynı ne eksik ne fazla. Eğer gerçekten bu süreç balığı çok kötü yönde etkiliyor olsaydı türün devamını zora sokardı malawi halkının göldeki balıkları yakalayıp teker teker kusturduğunu da sanmıyorum. Sanılanın aksine kuluçka döneminde ağzı dolu dişi tamamen aç kalmaz normal zamandaki gibi olmasa da yem yer. Kusturma yöntemi doğal ve sağlıklı olmayan bir yöntemdir elinize aldığınız balığın mukoza tabakasına zarar vermeniz durumunda balık tüm dış etkenlere karşı savunmasız kalır ve hastalanma riski doğurur.
Akvaryumumuz bizim keyfimize göre değilde balıkların ihtiyacına göre ise dişi balığın normal bir kuluçka dönemi geçirmemesi için hiç bir neden yok.
1- Yeterli büyüklükte bir akvaryum ve uygun saklanma yerleri sağlanırsa dişi balık kuluçka döneminde diğer balıklar tarafından rahatsız edilmez genelde saklandığından fazla enerji harcamaz ve formdan düşmez. Yukarıda yazdığım gibi doğal ortamlarında üremeleri aynı şekildedir.
2- Dişi erkek oranı 1 erkeğe en az 3 dişi olarak ayarlanmalıdır. Dişi sayısının az olduğu durumlarda erkek balık yumurta alan dişiyi tekrar çiftleşmeye zorlar bu durum hem dişinin çok fazla enerji harcayıp zayıf düşmesine yada yumurtaların yutulmasına yada atılmasına neden olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir