Balığımdaki gariplik.
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 13:05
Merhaba arkadaşlar. Japon balıklarımdan bir tanesinde bir gariplik var. İlk gördüğümde hasta olduğunu ve ölebileceğini düşündüm. Hareketlerinde bir sorun yok normal enerjisi yerinde ve yüzüyor ancak yüzmeyi bıraktığında hızlı bir şekilde suyun yüzeyine çıkıyor. Diğer balıklar gibi suda asılı kalmıyor. Sizce neden olabilir, tehlikesi var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2012 13:19
Yan asılı kalmıyor derken, tersmi dönüyor arada suda yanmı yatıyor, demek istiyorsunuz. Böyleyse öncelikle balığın kabız olduğunu düşünmek lazım. Bu balık cins olarak Ryukin balığımı. Kabız olduğunu düşünürsek öncelikle buna haşlanmış bezelye tanesinin kabuğunu soyup içini atıp yetirtmek lazım tüm balıklara balık başına birtane olacak şekilde atın yesin 3 günde bir verin tüm balıklara kabızlığı geçirir. Balık çok uzun şerit halinde dışkısını yapıyorsa boyunun yarısı yahut boyuna yakın bilinki aşırı yemlemeden kuru yemden kabızlık. Arada haşlanmış bezelye, haşlanmış ıspanak yaprağı, haşlanmış brokoli, haşlanmış kabak gibi sebze yemleriyle japonları desteklemek lazım. Bu kabız olan balığı bir gün aç bırakmaktada fayda var, yahut ayırıp bunu ayrı bir tankta, önce birgün tamamen aç bırakıp sonra sabah akşam bir taneolmak üzere bir kaç gün haşlanmış bezelye tanesiyle beslemeniz, bağırsaklarının boşalıp balığın kendini kurtarmasını sağlayacaktır. Tabii bunları balığın kesin kabız olduğunu düşünerek tavsiye ediyorum. Balığın yüzgeç uçlarınada bir bakın kuyruk uçlarına falan, uçlarda şeffaf süt renginde beyaz şerit halinde ucu kanlı erimeler varmı ? Yüzgeçler gödede beyaz benek parazitleri varmı (tuz tanesi büyüklüğünde beyaz noktaçıklar)?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 09:32
Resimde ortadaki turuncu balık. Balık küçük olduğu için ve pek fazla bilgim olmadığı için türünü tam olarak bilmiyorum. Haftada 1 gün balıklara ıspanak haşlayıp veriyorum. İlk gün su üstünde tam yan değil ama hafif eğimli bir şekilde asılı kalıyordu şimdi öyle birşey yok ancak hareket etmeyi bırakınca suyun yüzeyine doğru yükseliyor. Dışkısını inceledim normal şekilde. Yüzgeçler ve beyaz noktacıkları da görmedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 11:58
Hava kesesi patlamış muhtemelen.Kendiliğinde su üstüne yükseliyorsa.Bunun tedavisi yoktur.Vardırda daha doğrusu bizim ülkede yapacak babayiğit yoktur.Cerrahi müdahale gerektiren bir durum.Duruma göre 1 haftada yaşar 1 ayda yaşar 1 senede.Ama düzelmez.
Malesef japon balıklarının en zayıf noktası bu hava kesesi işi.İnsanı cidden üzüyor.Bakıyorsunuz balığın dış yüzeyinde hiçbirşey yok ama hayvan yüzemiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2012 12:31
Balığın dışkısında beyazlık yok, diyorsunuz, pullarıda kabarık değilse, üzerlerindede beyaz lekeler beyaz benekler yok diyorsanız, gözleri böyle durumlarda dışarı zorlanmış patlak gibi dolanıyorsa, sonra geçiyorsa kabızlık yine düşünülebilir, diğer turuncu balıkla karşılaştırabilirsiniz, sık sık bu aralar haşlanmış bezelye tanesi, haşlanmış ıspanak yaprağıyla besleyin bakalım düzelme hızı artacakmı. Yemi fazla veriyorsanız biraz yem oranınıda azaltın. Yemede su emdirerek şişirip temiz bir içme suyuyla, sonra atın yesinler ki yem balığın karnında şişmesin, hava kesesi damarlarına baskı yapmasın kabızlığa yol açmasın. Böyle bir denemelerle gözlemleyin bakalım balıklarınızı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 13:27
Dün akşam ıspanak partisi yaptım balıklara sabah kalktığımda durum normaldi. Hatta ıspanağı fazla abartmışım ki karnı biraz şiş görünüyordu bu sefer suyun yüzüne çıkmıyor dibe çöküyordu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2012 16:55
Tebrikler geçmiş olsun, Demekki kabız olmuş sürekli kuru yem yemekten, sebzeden bir zarar gelmez, haşlanmış bezelye tanesinide tavsiye ederim, renklendirici büyütücü, ve çiftleşmeye hazırlayıcı özellikleri var, ve iç orgganları onarıcı içinde b vitaminleri grubu olur. Fazla yeselerde birşe yolmaz, balık başına kabuğu soyulmuş birtane vermeniz yeterlidir. İki günde bir balıkları sebze ilede beslemek bayağı faydalı. Birçok balık sebze yiyor, örneğin tetrazonlar benim bezelyeyi severek yiyorlar kuru yemden daha çok seviyorlar, lepistesler yiyor. japonlar zaten bayılır. Size bezelyenin faydalarıyla ilgili bir link ekleyeyim okuyun.
mesutok 2012-01-09 16:56:05
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir