Balık nakli nasıl yapılır?
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2007 23:26
[QUOTE=reis][QUOTE=JaCobSEn__]
Uğur abi yine herkesin örnek alması gereken örnek bir makale yazmışsın. Bir ara bu yöntemi öğrenmek için yanına uğrayayım ( bahanem çok güzel yanlız ). Birde aklıma gelmişken balık satışı yapan aklı selim akvaryumcuların bazıları bu tip paketlemelerde balığı koyduktan sonra kendi nefesleri ile gereken havayı dolduruyorlar. Yani oksijeni bırakın direk karbondioksit. Eline emeğine sağlık abi yenilerini makalelerini bekliyoruz
Saygılar.
[/QUOTE
Sahimi? Bu dediğini yapan akvaryumcular varmı?
Yeni makaleler gelecek yakındır,çalışmalar devam ediyor.
[/QUOTE]
Tabiki abi zaten yazdım ya ''aklı selimler'' diyerekten, adam direk ağzından çıkan havayı üflüyor sonrası allah kerim, balığı sattı parasını aldıya gerisine karışmıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Kasım 2007 11:49
[QUOTE=reis]
Semihsungur 2007-11-08 11:50:33
Balıklarınız geldi,(poşet veya kova pet vs. ile)Öncelikle balıkları bir kovanın içine almalıyız.Az miktarda oksijen verebiliriz, yavaş yavaş balıkları atacağınız akvaryumun suyudan balıkların bulunduğu kovaya dökmeliyiz,bu işlemi yaparken çok yavaş davranmalı ve akvaryum suyundan kovaya ne kadar su ilave ettikse o kadarını kovadan almalıyız. Bu yöntemi yaklaşık 45 dakika(türlere göre değişir.) uygulamalıyız.Kovadaki su ile akvaryum suyu eşit değerlere gelince balıklarınızı akvaryuma bırakabilirsiniz.Akvaryuma aldığınız balıklara 1-2 gün yem vermeyiniz.Aç kalmaları adaptasyon için iyi olacaktır,bu süre bittiğinde balıklarınızı ilk 2-3 gün sadece bitkisel ağırlıklı yemleyiniz.Daha sonra normal yemlemeye başlayabilirsiniz.
[/QUOTE]
Üstad, bunu tam olarak bilmiyordum işte. Benim için de burası önemli idi. Gerçi artık balık getirtmeme gerek yok şehir dışından, ama aklımızda olsun. Ben şehir dışından gelen yavru yunusları direk akvaryuma atmış ve yemlemiştim. Gerçi attığım akvaryumda onların boyunda sp ler vardı daha büyükleri değil. Allahtan bir hasar yada kayıp olmadı o zaman. Bundan sonra daha dikkatli olmaya çalışırım. Bu bilgilendirici makale için çok teşekkürler. Selamlar saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Kasım 2007 22:15
Teşekkürler arkadaşlar,paylaşımlar ve makaleler devam edecek yakında malavi üretimi ile alakalı kapsamlı bir makale sunacağım sizlere.Çalışmaları devam ediyor.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2007 15:35
Arkadaşlar bende 8 aylık 8 adet callus var.Bunların nakli ayrı birşey gerektiriyormu?Çok hassas bir balık türü olduğundan ne yapmam gerek? ishak 2007-11-18 15:36:18
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 11:41
uğur bey paylaşım için teşekkürler yazınızı okuduktan sonra aklıma takılan bir konuyu sormak istedim. balıkları göndermeden önce 2-3 gün aç bekletiyoruz 1 gün kargoda beklerse, geldikten sonra 2-3 gün yem vermeden beklersek ortalama 5-6 gün balıklar aç kalacak peki bu süre bütün türler için düşünecek olursak herhangi bir olumsuzluk meydana getirirmi? teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 20:55
[QUOTE=turbulance]uğur bey paylaşım için teşekkürler yazınızı okuduktan sonra aklıma takılan bir konuyu sormak istedim. balıkları göndermeden önce 2-3 gün aç bekletiyoruz 1 gün kargoda beklerse, geldikten sonra 2-3 gün yem vermeden beklersek ortalama 5-6 gün balıklar aç kalacak peki bu süre bütün türler için düşünecek olursak herhangi bir olumsuzluk meydana getirirmi? teşekkürler[/QUOTE]
Veyis bey:İthal gelen balıklarda zaten buna benzer bir yöntemle geliyor.Özellikle malaviler için söyliyebilirimki,hiç sıkıntı olmaz.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 19:40
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var bu konu açılalı çok uzun bir süre olmuş ama buradan sormak daha mantıklı geldi.Cüce vatozları nakil ederken oksijen basamıyoruz.Öğrendiğime göre vatozlarda oksijen balığı yaktığı söyleniyor.Peki vatozlar uzun yola nasıl hazırlanır.Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 19:42
[QUOTE=email]Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var bu konu açılalı çok uzun bir süre olmuş ama buradan sormak daha mantıklı geldi.Cüce vatozları nakil ederken oksijen basamıyoruz.Öğrendiğime göre vatozlarda oksijen balığı yaktığı söyleniyor.Peki vatozlar uzun yola nasıl hazırlanır.Saygılar.[/QUOTE]
Cüce vatoz nakli için oksijen çok az basılırsa yeterli olur.Fazla oksijen balıkları yakacaktır.Gidecekleri mesafe çok uzun değilse hiç oksijen basmasanızda olur.
Saygılar....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 19:45
İşin gerçeği bir arkadaşıma 60 adet cüce vatoz yavrusu aldım Antalyaya gönderecektim oksijen basılmadığını öğrendiğim için 20 şerli 3 poşet yaptım ama 10 saat dayanamışlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 19:47
[QUOTE=email]İşin gerçeği bir arkadaşıma 60 adet cüce vatoz yavrusu aldım Antalyaya gönderecektim oksijen basılmadığını öğrendiğim için 20 şerli 3 poşet yaptım ama 10 saat dayanamışlar.[/QUOTE]
Peki balıkları yollamadan önce aç bıraktınızmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2007 19:52
Cüce vatoz yavruları bu konuda çok hassas oluyorlar.Ben üretimhanemin içinde belli bir boya gelmeden cüce yavrularının akvaryumunu değiştirmiyorum,kayıplar kaçınılmaz oluyor.Birde cüce yavruları soğuğa diğer balıklar kadar dayanamıyorlar.
Geçmiş olsun.Kaybettiğiniz balıklar için üzüldüm.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir