Balık Ölümleri
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 00:47
Canlıdaki Belirtiler: Nedensiz ölümler
Akvaryum Kapasitesi (litre):120
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:Dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:YOK
Akvaryum Kapasitesi (litre):120
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:Dış filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:YOK
Merhabalar 120 lt lik bir akvaryuma sahip bir yakınım var , bu akvaryumda 1 çift greenteror vardı fakat fazlaca büyüdüklerinde daha küçük türlere geçiş yapmak greenterorleri rahat edebilecekleri bir yere vermek istedik. Akvaryuma birer adet dişi ver erkek olmak üzere 2 velifera, 2 kılıç, 2 balon moli yanlarına 6 adet tetrazon, 4 adet tül kuyruk zebra, 4 adet gurami, 15 kadar neon tetra, iki adet kırmızı göz tetra, 2 adet ismini bilmediğim çöpçü 1 adet cüce vatoz ekledik. Fakat bu balıklardan sürekli ölümler gerçekleşiyor. Önce kılıç dişisi gitti sonra 1 adet zebra ve 1 adet neon, 1 adet moli ve bir adet zebra. Bu şekilde her gün 1 veya iki türde ölümler gerçekleşiyor. Balık yükü fazla gibi görünebilir fakat akvaryumdaki balıklar damızlık boyda değil 4-5 cm civarı 6 kadar balık var gerisi 2-3 cm. Yem yemelerinde dış görünüşlerinde bir sorun yok. Akvaryumda kayalık dekor silis kum ve aquanic aq 700 dış filre var ısıtıcı sabit 25 derecede. Yardımlarınızı bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 00:54
Ölümlerin bir çok sebebi olabilir. Akvaryum yeni kurulmuşsa ve biyolojik döngü tam olarak oturmadan, canlılar eklenirse bu tür seri ölümler oluşabilir. Ayrıca akvaryuma canlı eklenirken farklı akvaryumlardan su ilave edilmişse bakteri çatışması sonucu ölümler olabilir. Nitrat zehirlenmesi ve ani sıcaklık değişimleri de ölümlere yol açabilir. Biraz daha detay verirseniz sorunun köküne inilebilir.Keyifli hobiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 01:21
120litre akvaryum 38 balık ölümler kaçınılmaz bence.Ustanın sölediklerine katılıyorum ve bence nitrata dayalıdır diye düşünüyrum. Balıklar tam doyduklarında tam da dıskı yapıcaklar ve o kadar balıgın dıskısıda nitratı ciddi oranda arttırıcak. Benim kişisel görüşüm en başta nitrat testi yaparak sorunu çözüme ulaştırmaya çalışman.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 01:33
Sevgili dostlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Fakat fark ettiyseniz akvaryumda dipte yüzen orta ksımda yüzen ve yüzeye yakın yüzen çeşitlilikte 38 balık var ve boyutları 2-3 cm. sadece 6 tane balıkta 4-5-6 cm 120 litrelik bir tankta her gün ölüm olacak bir yoğunluk değil bu. Green terorleri çıkarınca aynı suya ekledik bunları bakteri çatışması gibi bir durum varsa. Ben uzun yıllardır akvaryum hobisini gerçekleştiriyorum hiç görmedim bakteri çatışması diye bir durum. Bu durumda bahsettiğim şekilde 1-2 balık mı gider her gün? nasıl çözebiliriz bu işi, metilen mavisi tarzında bir şey iş görür mü? Recep bey yukarıda yazdığım dışında bir şey gelmedi aklıma mesela nasıl bir detay önemli olabilir. Aklınıza gelen bir şey varsa hemen bilgisni veriyim. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 13:52
Pet shop dan aldıysanız oturmamış balıklar olabilir. Toptancı gününe denk gelmiş olabilirsiniz ve balıklar oturmadan aldıysanız malesef alışana kadar böyle devam edecektir. Fakat yine de sayıda değişiklik yapabilir iseniz iyi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2014 22:59
Canlı doğuranlar eklenirken akvaryumda su değişimi felan oldu mu? Yeni su doldurduysanız ve bu su belirli bir süre oturmadan canlılar eklendiyse ölümler oluşabilir.Akvaryumcudan gelen su, ana tanka döküldüyse bahsettiğimiz durum olabilir.
Ölen balıkların yüzgeç diplerinde kızarıklık, vücutlarında farklı bir doku varsa bunlar ölüme yol açmış olabilir. Bakteri kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. İlk gün %50 su değişimi ve mikofish kullanılmalı, sonraki günler %40,%30,%20 şeklinde su değişimine devam edilmeli, akvaryum ısısını 28 dereceye çıkararak bu sıcaklıkta yaşam faaliyetlerini sürdüremeyen bakteriler varsa onlardan bir nebze olsun kurtulmuş olursunuz. Tankta, vatoz yoksa su değişimi sonrası kayatuzu kullanınız.Keyifli hobiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2014 12:33
Öncelikle geçmiş olsun, arkadaşlarında dediği gibi balık ölümlerinin çeşitli nedenleri olabilir. Akvaryumunuzu ne zaman kurdunuz ve ne zaman balık eklediniz içerisine, burada önemli olan kurulumdan sonra biyolojik döngünün oturmuş olmasıdır. Buda 1 2 günde yada 1 haftada oluşacak bir şey değildir. Sabırsız bir çok arkadaş suyu basıp 2.gün su düzenleyicilerle destek vermektedir ama yinede ben bunun çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bu işi yapıyorsan severek yapalım ve gerekli olan her şeyi yalım. 1 ay da oturuyorsa bu döngü 1 ay bekleyelim. Yoksa bir çok üzücü sonuçlarla karşılaşabiliyoruz. Neyse eğer ki suyu yeni koydunuz ve kısa süre de balık eklediyseniz bu bir neden olabilir. 120 litre olmasına rağmen 38 balık varmış sayı belki fazla belki değil, tartışılır ama akvaryum içinde hava taşı varmı yada suyunuzun yüzeyi hareketli mi ? Yeteri kadar oksijen sağlıyor mu? Su değişimleriniz ne sıklıkta ve ne kadar yapıyorsunuz, dinlenmiş su mu yoksa çeşme suyu mu kullanıyorsunuz.
Dediğim gibi bunların hepsi birer etken, bu noktalara dikkat ederek sorununuzu bulursunuz inş. Geçmiş olsun.
Dediğim gibi bunların hepsi birer etken, bu noktalara dikkat ederek sorununuzu bulursunuz inş. Geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2014 01:44
Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeleri için. Recep bey ben de sizinle aynı fikirdeydim ve yakınıma mikofsh ilacını nasıl uygulayacağını anlattım ve akvaryum ısısı şu an 28-29 civarında ölümler ilaç kullanımından itibaren azaldı. Sanırım bakteri ile ilgili bir şey. Balıklarda sağlıksız görünen hiçbir belirti olmadan öldüler tamamı çok istekli olarak yem yiyorlardı beni en çok şaşırtan bu oldu. Gökşen bey ben akvaryum kurulumunun nasıl olduğuyla ilgili bilgi sahibiyim, akvaryumda amerikan türleri vardı uzun zamandır. Aynı suya yüzde 30 su değişimi yaparak ve alıştırarak ekledik satın aldığımız yeni canlıları, ilk başlıkta yazmıştım. Aquanic aq 700 dış filtre kullanıyoruz filtrenin şelale aparatı suyun dışında, bu sebepten hava almaları konusunda bir sıkıntıları yok, bunu da belirtmiştim. Balıkları ekleyeli daha 1 hafta olmadı süreç uzun değil su değişimi sıklığını sormuşsunuz. Dinlenmiş su kullanıyoruz. Beni yargılamışsınız biraz bilinçsiz davrandığımı düşünmüşsünüz fakat siz ilk başlıkta verdiğim bilgileri okumamışsınız. 6 yıl gibi bir süredir tropheus türlerini beslemekteyim, küçük bir bitkili tankım var ve tropikal balıklar konusunda çok bilgili değilim bu sebepten yardımınıza başvurdum. Tekrar teşekkürler. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2014 10:04
[QUOTE=mrt_26] Herkese çok teşekkür ederim tavsiyeleri için. Recep bey ben de sizinle aynı fikirdeydim ve yakınıma mikofsh ilacını nasıl uygulayacağını anlattım ve akvaryum ısısı şu an 28-29 civarında ölümler ilaç kullanımından itibaren azaldı. Sanırım bakteri ile ilgili bir şey. Balıklarda sağlıksız görünen hiçbir belirti olmadan öldüler tamamı çok istekli olarak yem yiyorlardı beni en çok şaşırtan bu oldu. Gökşen bey ben akvaryum kurulumunun nasıl olduğuyla ilgili bilgi sahibiyim, akvaryumda amerikan türleri vardı uzun zamandır. Aynı suya yüzde 30 su değişimi yaparak ve alıştırarak ekledik satın aldığımız yeni canlıları, ilk başlıkta yazmıştım. Aquanic aq 700 dış filtre kullanıyoruz filtrenin şelale aparatı suyun dışında, bu sebepten hava almaları konusunda bir sıkıntıları yok, bunu da belirtmiştim. Balıkları ekleyeli daha 1 hafta olmadı süreç uzun değil su değişimi sıklığını sormuşsunuz. Dinlenmiş su kullanıyoruz. Beni yargılamışsınız biraz bilinçsiz davrandığımı düşünmüşsünüz fakat siz ilk başlıkta verdiğim bilgileri okumamışsınız. 6 yıl gibi bir süredir tropheus türlerini beslemekteyim, küçük bir bitkili tankım var ve tropikal balıklar konusunda çok bilgili değilim bu sebepten yardımınıza başvurdum. Tekrar teşekkürler. Saygılar.[/QUOTE]
Goksen 2014-12-23 13:31:26
Estafurullah, kimseyi yargılamak gibi bir düşüncem yok, "balıkları %30 su değişimi yaparak eklediğiniz" kısmını göremedim. Sadece filtrenin modelini yazmışınız bende internetten açıpta bakmadım nası bir filtre diye, sadece su yüzeyiniz dalgalanıyor mu oksijen olayından dolayı söyledim. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın, yardımcı olmaya çalıştım, kimseyi yargılamak için bir şey yazmadım, olası sebepleri yazmak istedim, sonuçta bu yorumları sadece siz ve biz okumuyoruz, aynı sorunu yaşayan, yeni başlayan, merak eden arkadaşlarımız var burada, sadece belki gözümüzden kaçan bir şeyler olmuştur diye yazmak istedim, kimseyi yargılamak gibi bir düşüncem yoktu, tekrar geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2014 22:01
İnşallah en az kayıpla, bu şikayetinizden kurtulursunuz.Keyifli hobiler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2014 23:42
Yok Egemen bey, bir çift greenteror vardı akvaryumda. Onları verip yerine tropical türler aldık. Green terorlerin çıktığı suya koyduk yeni aldığımız türleri. ilk iki gün hiç ölüm olmadı. Sonrasında başladı ölümler. Fakat balıkların ne vücutlarında ne de yeme tepkilerinde sıkıntı yoktu. Mikofish kullandık şimdilik durum iyi gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir