Balık Yemi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kullanılabilecek Besinler
:
|
Kırmızı biber :İçerdiği beta karoten ile hem bağışıklık sistemini
güçlendirir hemde balığın derisinin güçlenmesini sağlar.Ayrıca bu sebze
balığın kırmızı renk kazanmasında da etkilidir.Sarı renk katmak içinde sarı
biber kullanabilirsiniz. |
|
Havuç :Sindirim sistemine faydalı olduğu
gibi,turuncu renklendirmede de etkilidir. |
|
Bezelye :Sindirimi
kolaylaştırır. |
|
Ispanak
:Sindirimi kolaylaştırır.Gözlerin sağlığında etkilidir.Balığın
derisinin canlılık kazanmasını sağlar. |
|
Sarımsak
:A, B, C, P vitaminleri içerir.Sindirim sistemindeki mikropları
öldürür.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Sindirimi kolaylaştırır. |
|
Greyfurt :Mükemmel bir vitamin kaynağıdır. |
|
Dana/Kuzu yüreği :Protein bakımından çok zengindirler. |
|
Karides
:Protein
bakımından zengin olan bu canlı ayrıca beyaz ve krem rengi kazandırmada
yardımcıdır. |
|
İç midye :Besin çeşitliliği sağlamak için
protein bakımından zengin olan bu canlı yem olarak kullanılabilir. |
|
Hazır yemler :Balığınızın yemediği fakat besın
bakımından çok faydalı olan yemleri bu karışımın içinde kullanarak balığınıza
yedirebilirsiniz. |
Kullanım Şekilleri :
Kırmızı biber :Haşlanmış,sapı ve
çekirdekleri çıkarılmış,kabuğu soyulmuş şekilde.
Havuç :Temizlenmiş ve
haşlanmış şekilde.
Bezelye :Haşlanmış iç bezelye.
Ispanak :Haşlanmış şekilde.
Sarımsak :Kabukları soyulmuş çiğ
şekilde
Greyfurt :Kabukları ve posası
soyulmuş,tanecikler şeklinde.
Dana/Kuzu yüreği :Yağ ve sinirleri
alınmış çiğ şekilde.
Karides :Kabuğu çıkarılmış çiğ
şekilde.
İç midye :Temizlenmiş,çiğ
şekilde.
Hazır yemler :Arzu ettiğiniz hazır
yemi karışıma ilave edebilirsiniz.
Yemin Yapımı :
Yukarıda ki malzemelerden ihtiyacınıza uygun olanları belirledikten sonra
kullanım şekillerinde verildiği gibi hazırlıyorsunuz.Hazırladığınız
malzemelerin tamamını mutfak robotunda bulamaç hale getiriyorsunuz.Bu işlemi
yaparken tüm malzemelerin iyice karışmasına ve büyük parça kalmamasına özen
gösteriniz.Sırada hazırlanan bulamacı dondurma işlemi var.Daha sonradan donmuş
kalıbın kabından rahat cıkması için aliminyum folyaya sarıp dondurabılırsınız.
Bu karisim baliklariniz icin mukemmel olacak
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emre beyle zaten bu konuda fikirleştik.Eren kardeşim sadece 1 siteye bakarak balıklar hakkında her şeyi öğrenemezsin.Yukarıdaki linkte güvenilir kaynaklar ve görsel kanıtlar mevcut.Yunuslar etçildir.Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emre beyle zaten bu konuda fikirleştik.Eren kardeşim sadece 1 siteye bakarak balıklar hakkında her şeyi öğrenemezsin.Yukarıdaki linkte güvenilir kaynaklar ve görsel kanıtlar mevcut.Yunuslar etçildir.Saygılar...
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kullanılabilecek Besinler
:
|
Kırmızı biber :İçerdiği beta karoten ile hem bağışıklık sistemini
güçlendirir hemde balığın derisinin güçlenmesini sağlar.Ayrıca bu sebze
balığın kırmızı renk kazanmasında da etkilidir.Sarı renk katmak içinde sarı
biber kullanabilirsiniz. |
|
Havuç :Sindirim sistemine faydalı olduğu
gibi,turuncu renklendirmede de etkilidir. |
|
Bezelye :Sindirimi
kolaylaştırır. |
|
Ispanak
:Sindirimi kolaylaştırır.Gözlerin sağlığında etkilidir.Balığın
derisinin canlılık kazanmasını sağlar. |
|
Sarımsak
:A, B, C, P vitaminleri içerir.Sindirim sistemindeki mikropları
öldürür.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Sindirimi kolaylaştırır. |
|
Greyfurt :Mükemmel bir vitamin kaynağıdır. |
|
Dana/Kuzu yüreği :Protein bakımından çok zengindirler. |
|
Karides
:Protein
bakımından zengin olan bu canlı ayrıca beyaz ve krem rengi kazandırmada
yardımcıdır. |
|
İç midye :Besin çeşitliliği sağlamak için
protein bakımından zengin olan bu canlı yem olarak kullanılabilir. |
|
Hazır yemler :Balığınızın yemediği fakat besın
bakımından çok faydalı olan yemleri bu karışımın içinde kullanarak balığınıza
yedirebilirsiniz. |
Kullanım Şekilleri :
Kırmızı biber :Haşlanmış,sapı ve
çekirdekleri çıkarılmış,kabuğu soyulmuş şekilde.
Havuç :Temizlenmiş ve
haşlanmış şekilde.
Bezelye :Haşlanmış iç bezelye.
Ispanak :Haşlanmış şekilde.
Sarımsak :Kabukları soyulmuş çiğ
şekilde
Greyfurt :Kabukları ve posası
soyulmuş,tanecikler şeklinde.
Dana/Kuzu yüreği :Yağ ve sinirleri
alınmış çiğ şekilde.
Karides :Kabuğu çıkarılmış çiğ
şekilde.
İç midye :Temizlenmiş,çiğ
şekilde.
Hazır yemler :Arzu ettiğiniz hazır
yemi karışıma ilave edebilirsiniz.
Yemin Yapımı :
Yukarıda ki malzemelerden ihtiyacınıza uygun olanları belirledikten sonra
kullanım şekillerinde verildiği gibi hazırlıyorsunuz.Hazırladığınız
malzemelerin tamamını mutfak robotunda bulamaç hale getiriyorsunuz.Bu işlemi
yaparken tüm malzemelerin iyice karışmasına ve büyük parça kalmamasına özen
gösteriniz.Sırada hazırlanan bulamacı dondurma işlemi var.Daha sonradan donmuş
kalıbın kabından rahat cıkması için aliminyum folyaya sarıp dondurabılırsınız.
Bu karisim baliklariniz icin mukemmel olacak
[/QUOTE]Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki dondurduktan sonra nasıl kullanabiliriz yemi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir