balıklarım kavga edıyor bilgi verirmısnız
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 10:57
Balık türlerinden pek anlamam ama 1.5 senedir bende olan ciklet balıklarım büyüdükleri için aralarında kavgalar çok oluyor ve ciklet türleri aralarında anlaşamıyorlarmı acaba diye düşünüyorum acaba balıkları azaltmammı gerekiyor bana bi bilgi verirmisiniz ne yapmam gerekiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 11:30
Merhabalar, öncelikle dekor konusunda çok zayıfız , resimler üzerinden konuşacak olursak taş ve kayaları bir yere yığın yapmaktansa akvaryum içerisine yaya bilir bu sayede balıklarınız kendine has yuvalar yapmasını sağlayabiliriz. Son olarak şu söylene bilir balıkları kendiniz büyütmüşsünüz dediğinize göre ben öyle anladım içlerinde dişi ve erkek oranı belirsiz olduğundan kavgalardan kaçamazsınız
Trop Ank 2014-09-29 11:31:11
Beğenenler: [T]166475,seckinkonuklar[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 14:05
Maaşallah 1.5 sene bakmışsın büyütmüşsün. Üsten suyu yükseltirsen öncelikle baya bir yüzme alanı artmış olur balıklara üstte baya bir boşluk var fazladan, birde o kayaları en sağa balıklar yığmadıysa o kayaları azaltıp, akvaryuma onlardan saklanacakları gibi yuvalar yapabilirsin (tabii bu bir espiri kendileri en sağa üst üste yığmamıştır kayaları diye düşünüyorum ) pek chicklet türden anlamam ama pek cevap yazanda olmamış, ben birşeyler yazayım dedim. Chicled bölümünde örnek akvaryumaları videoları izlemende fayda var, suyun bazı karelerde fazlaca sarı gözüküyor, buna sebep bir ilaçlama olabilir mantar ilacımı kullandın? kullanmadınsa o denli sararmanın başlıca sebepleri olur, nüfus fazla olunca su, filtreler çabuk kirlenir,nitrat artar, su gereginden fazla sararır, filtre bakımını biraz fazla kontrol etmende fayda var, ve su değişimi oranını biraz daha sık yapabilirsin gibi. Onun haricinde umarım chicled besleyicileri görüp sana tavsiyede bulunurlar diye umuyorum.
mesutok 2014-09-29 14:07:41
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 14:15
Mrehaba. Akvaryum çok kalabalık balık olduğunu düşünüyörüm üstelik yariya kadar su dolu, dekorda sıkıntı var gibi biraz farklı düzen yapabilirsiniz. Forumda çok güzel konular makaleler var biraz araştırmanız iyi olur fikir edinmenize yardimci olacaktır. Bu örnek resimdeki gibi tabana kum koyarsanız çok daha güzel görünüm olacaktır ve o kayalarda bu şekil gibi ortalara dizilirse balıkların saklanacak, kaçacak yuvalar için yer edinmiş olur . Daha çok bilgili hobicilerde size umarım yardımcı olacak, iyi günler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 14:45
Arkadaşlar herşeyi anlatmış katılıyorum iki arkadaşada dedikleri gibi gördüğüm kadarıyla hepsi mbuna türü bir yolunu bulur anlaşırlar sen kayaları akvaryumun boyutuna zemine eşit oranda dağıtırsan ve su eklersen ortada bir sorun kalmayağına inanıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 15:26
ben taşları sağ tarafa yaydım ki orada yuva yapmaları ıcın dusunmustum ama yayılması daha uygun olursa öyle yaparım balıklar daha rahat edıcekse.suyun sararmasını bı turlu engelleyemedım ben taşlardan kaynaklanıyor dıye dusnuyorum haftada 1 dip çekim yapıyorum suyun %50 sını değiştirip yapıyorum ona bı care bulamadım fotoda daha sarı gozukuyor orada gozuktuğu kadar sarı değil.evet erkek dişi olaylarını pek ayırt edemedığımden forumlarda okudum erkekler kendı aralarında fazla kavga yapıyormus ılk işim kayaları akvaryuma yayıp su ılave yapmak olucak.kum olayını fazla kum ve cakıl koymak ıstemedım temızlerken kumun altında cok pıslık kalıyor ve sararması ondanda olabılır dıye dusundum ondan kumu ve cakılı azaltmıstım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 15:48
Arkadaş mbuna demiş ama ben hiç mbuna göremedim. Yunus-Sarı prenses ve iceman gördüm. Bir arada yaşarlar ama sarı prenses daha kayalık bir yer isterken yunus daha bol yüzme alanı olan bir akvaryum ister. Akvaryum sürekli güneş ışığı altında kalıyorsa ondan da sararma olabilir suda. Kayaları yaymanızı öneririm. Su takviyesi yapın biraz dağa. Balık sayısı biraz fazla. Azaltabilirsen daha iyi olur. Azaltırken dişi erkek oranına dikkat et. Dişi sayısı erkekden daha fazla olsun sıkıntı olmaz.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 15:53
Her hafta %50 su değişimi fazla. Haftada veya iki haftada bir %10-%20 yetebilir. Filtre yetersiz olabilir. Biyolojik arıtma için dış filtre daha uygun olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2014 16:26
Sağdaki kayalar sanki aralarına girilmeyecek kadar sıkı yığılmış gibi geldi bana. Önemli olan kavga kovalamadaca taşların en ufak bir çarpmada yıkılmamsı, bazi arkadaşlar bunu önlemek için bir akvaryum silikonuyla taşların birleşme yerlerine birkaç damla silikon sürüp birbirine tutturuyorlar düşmemesi için şart değli bu ama akılnda olsun, akvaryum silikonu olarak sista akvaryum silikonu sullanılabilir. Silikon silikon tabancasına takılıp sıkılıyor. Ortam dar geliyorsa sayı fazlaysa bölge sahiplenme gibi sebeplerden kavgalar balıklar üreme olgunluğuna eriştikçe kavgalar artabiliyor chicled balıklarında az çok tahmin ettigim kadar.
mesutok 2014-09-29 16:45:44
Şu nasıl alt resim örnek olabilirmi kaya diziliminde sendeki türlere.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2014 12:29
bılgı veren herkeze teşekkür ederim su sevıyesı arttırıldı taşlar akvaryuma yayıldı ek olarak 3-4 tane daha aynı boyutta taş ılave edıldi.Kum ılavesı yapmadım hem dip çekiminde pislıklerın cekılmesı zor oluyor hemde akvaryumun tabanı kaldırmaz dıye dusundum ufak tefek ışıklandırmaya geçiçem son halının fotoğrafını yakında koyarım yorumlarınızı alırım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 04:38
En az 5 cm kalınlığında silis ince kum yap tabanı.İnce kumun biyolojik döngüye ve akvaryumda oluşacak zararlı bileşenlerin yok edilmesine ciddi derecede katkısı var.Artı olarak sürgülü buhar camı yapmalısın.Hem balık atlamalarına engel olur, hem buharlaşmadan kaynaklanan su eksilmelerine mani olur, artı olarakta suyun çabuk soğumasının önüne geçer.Biyolojik döngünün tamamlanması için her akvaryuma canlı bitki şart.Co2 desteği istemeyen kolay yetişen bitkilerden ekleyebilirsin.Yemleme düzenli olursa balıklar bitkilere zarar vermiyorlar.Ufak tefek yemeleride sindirim sistemlerine faydalıdır.
Kibele 2014-10-01 04:58:58
Son olarak baskın erkeklerin saldırılarından kurtulmak için diğer balıkların saklanabileceği sote yerler oluşturmalısın.Hatta kayaları öyle yerleştirki akvaryumu birkaç doğal bölgeye ayır.Akvaryumun külhan beyi bir bölgeyi tutar ve orada fazlaca vakit geçirir ki, bu durumda diğer bölgeler rahatsız edilen balıklar için can simidi olur.Kumda dip çekimini rahat yapabileceğin eğim oluştur.Mümkünse akvaryum arka tarafına biraz daha kum ekle.Öne doğru tatlı bir eğim olsun.Akıntıya göre akvaryumdaki atıklar bir bölgede toplanma eğilimi gösterirler.Bu bölgeler biraz çukurda kalsınki gelen dağılmasın.Böylece dipteki pisliklerin çekimi için tüm akvaryum tabanını taramak zorunda kalmazsın.Akıntının yönüne ve şiddetine göre atıkların toplanacağı bölge değişir.Ufak ve kolay ulaşılabilir bir alanda dip çekimini kısa sürede halledersin.Zaten biyolojik denge oturunca dipte çekecek birşey bulamazsın kolay kolay. Ben 2 metre x 65 cmlik akvaryumda 40 cm karelik bir alanda dip çekimi yapıyorum.Biyolojik döngü oturduğu için pek fazla bir atık birikmiyor zaten.
Kayaları görüş alanını fazla kısıtlamayacak şekilde dizayn etmelisin.Sivri tarafları akıntının geldiği yöne baksınki kenarları temiz kalabilsin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 09:10
sayın kibele verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.üzerine kapak olarak birşey uyduramadım ama dediğini gibi sürgülü cam mantıklı gelıyor ama maalıyetı ne olur onun araştırmasını yapıcam şimdilik streç gerdim üzerine(%25 i açık tabi) sıcaklığı bırazdaha dengelemeye çalışıyorum şuan işe yarıyor.kum olayına gireceğim silis ınce kum dediğiniz gibi duymuştum şu an için maddi durumlar el verdikçe yavaş yavaş yapacağım şuan için balıklar mutlu gözüküyorlar bi ıkıntı yok saklanma yerleri arttığı için fazla kavgada yaşamıyorlar inşallah yavaş yavaş daha güzel olucak ve yavru alabilirmiyim ona bakıcam nasipse :) akvaryumun şu ankı hali budur inşallah dahada güzel olucak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 09:44
[QUOTE=seckinkonuklar]ben taşları sağ tarafa yaydım ki orada yuva yapmaları ıcın dusunmustum ama yayılması daha uygun olursa öyle yaparım balıklar daha rahat edıcekse.suyun sararmasını bı turlu engelleyemedım ben taşlardan kaynaklanıyor dıye dusnuyorum haftada 1 dip çekim yapıyorum suyun %50 sını değiştirip yapıyorum ona bı care bulamadım fotoda daha sarı gozukuyor orada gozuktuğu kadar sarı değil.evet erkek dişi olaylarını pek ayırt edemedığımden forumlarda okudum erkekler kendı aralarında fazla kavga yapıyormus ılk işim kayaları akvaryuma yayıp su ılave yapmak olucak.kum olayını fazla kum ve cakıl koymak ıstemedım temızlerken kumun altında cok pıslık kalıyor ve sararması ondanda olabılır dıye dusundum ondan kumu ve cakılı azaltmıstım.[/QUOTE]
Camdan gelen gün ışığını engellemediğin sürece su hep sararacaktır. Yosun problemide oluşur zaman zaman.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2014 09:57
Kalın perde çekili akvaryuma gün ışığı gelmıyor.fotoda çok yansımış.akvaryumun yerini değiştirme gıbı bı ımkanım yok kalın perde hiç açılmıyor ama baktım olucak gibi değil tek çözüm panjur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir