Balıklarım ölüyor,nedenini çözemedim.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 09:38
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler: Sarı prenses yavrularının renkleri beyazlamaya başladı, sarı beyaz şerit şeklinde . Ölmeye başladılar.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 500 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: (Anubias,su mercimeği)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
pH: 7
sıcaklık: 24
amonyak,: 0 mg/l
nitrit: 0 mg/l
nitrat: 10 mg/l
Filitrasyon: Sump sistemi
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su düzenleyici kullandım: Aquatan-nitrivec-toxivec-kaya tuzu
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bu konu başlığında benim başka bir problemim vardı aslında, nitrat zehirlenmesi üzerine. Arkadaşlar sağolsunlar fikirlerini paylaştılar. Suyu düzelttim, yalnız balıklarımı büyük oranda kaybettim. 1 adet scr dişi damzılık boy, 1 adet yunus yavru kaldı. Son olarak 2 side gayet sağlıklı.
Suyun son durumunu görmek için 11 adet sarı prenses yavrusu ekledim, 2-4 cm boylarında. 3. günde ölümler başladı. Yukarıda da yazdığım gibi renkleri beyazladı. Sarı renkleri kaybolmaya başladı. Sarı- beyaz çizgili bir hal aldılar. Baziları öldü. Kalanlardan bazıları yem yiyor bazıları yemiyor. Ama SCR dişi ile yunus yavrusunda hiç problem yok.
Önceki durumda Nitrat çok yüksekti indirdim. Su değişmleri ile. Yukarıdaki ölçümlerede dikkat ederseniz suda sorun yok gibi ama balıklarım da hala bir sorun var. Hastalıkmı var, suda ağır metallermi var. Nasıl bir yöntem uygulamayalım. Su değişimi ne kadar faydalı olur. 120 litre su dinlendiriyorum suan. Değişim yapıcam ama faydası olacakmı, mikrop, parazit varsa kısmı su değişimi işe yararmı.
Yalnız dediğim gibi nitrat sorunu yaşadığım dönemde baya balık kaybettim, onlardan 2 tanesi hayatta kaldı ve suan gayet iyiler. Yeni koydugum balıklar ölmeye başladı. Unutmuşum, sarı prenseslerden önce 2 adet labio koydum tanka onlar aynı akşam gitti. Suda ne var arakadaşlar acil yardım edin. Ben çözemedim bu işi. Dikkat ettim balıkların derilerinde herhangi bişley göremedim(beyaz benek-dış parazit,v.b). Suda bişe var. Amonyak-amonyum-nitrit-nitrat sorunu da değil. Başka bişey. Bütün suyu boşaltmak istemiyorum. Yaparsak zaten hersey başa döner yeniden azot döngüsünü oturtmak zorunda kalırız.
Benzer bir durumla karşılaşmış , yada bu durumla ilgili bilgi ve deneyimleri olanlar lütfen bana yardımcı olsun. Acil desteklerinize ihtiyacım var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2012 10:56
Öncelikle geçmiş olsun. Meleklerimde buna benzer bir olay meydana gelmişti avuç içi kadar meleklerin siyah bantları beyazlaştı(ama tamamen solma şeklinde), yem yememeye başladılar. İlk önce nitrat diye düşündüm ama ölçüm sonucunda nitratın gayet iyi seviyede olduğunu gördüm.Daha sonra bir balığımın karnının şişmesi bana iç parazit uyarısını verdi ve sera bakto tabs kullandım bir hafta süreyle ve balıklarım iyileşti. Uzman bir akvarist arkadaş yardımcı olana kadar benim nacizane tavsiyem bol hava vererek günlük az miktarda dinlenmiş suyla su değişimi yapmanız. Ben hastalığı çözene kadar bunu uyguladım ve günlük 2-3 olan ölü balık sayısı 3-4 güne 1-2 ye düştü.Sıcaklığı biraz yükseltin bence 26-27 seviyesine çıkarın. Son olarak konu yavru olunca durum daha da hassaslaşıyor çünkü verdiğiniz yem bile etkiler biliyorsunuz. Tekrar geçmiş olsun, en kısa sürede problemi çözmeniz dileğiyle iyi hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2012 11:25
[QUOTE=kilicsever]Öncelikle geçmiş olsun. Meleklerimde buna benzer bir olay meydana gelmişti avuç içi kadar meleklerin siyah bantları beyazlaştı(ama tamamen solma şeklinde), yem yememeye başladılar. İlk önce nitrat diye düşündüm ama ölçüm sonucunda nitratın gayet iyi seviyede olduğunu gördüm.Daha sonra bir balığımın karnının şişmesi bana iç parazit uyarısını verdi ve sera bakto tabs kullandım bir hafta süreyle ve balıklarım iyileşti. Uzman bir akvarist arkadaş yardımcı olana kadar benim nacizane tavsiyem bol hava vererek günlük az miktarda dinlenmiş suyla su değişimi yapmanız. Ben hastalığı çözene kadar bunu uyguladım ve günlük 2-3 olan ölü balık sayısı 3-4 güne 1-2 ye düştü.Sıcaklığı biraz yükseltin bence 26-27 seviyesine çıkarın. Son olarak konu yavru olunca durum daha da hassaslaşıyor çünkü verdiğiniz yem bile etkiler biliyorsunuz. Tekrar geçmiş olsun, en kısa sürede problemi çözmeniz dileğiyle iyi hobiler...[/QUOTE]
beneraksar 2012-05-25 11:26:23
Renk konusunda bende de aynı durum mevcut. Ölümler devam ediyor. Ama şişkinlik gözlemleyemedim. Dediğim gibi akvaryumun en eski iki sakini hala turp gibiler. Su değişimi yapıcam ama, ilaç tedavisi yapsammı, sonrasındamı su değişimi yapsam bilemedim. Hoş ilaç tedvisi olarak ne yapacağım çünkü görünürde birşey yok. Su değişimiyle gözlemlemeye devam. Mevcut balıklarda da sıkıntı olsa anlıycam ama onlar gayet iyi durumda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2012 16:03
[QUOTE=aahmet74] ben ce sudaki yaraqrlı bakteriler ölmüş bence bakteri kültürü ekle ve balıklarına bi kaç gün yem verme[/QUOTE]
yararlı bakteriler ölse, azot döngüsü bozulmazmı. Döngüyü bu yararlı bakteriler sağlamıyormu. Test sonuçlarına göre döngüde problem yok. Yanlışsam düzeltin lütfen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir