Balıklarım suyun üstüne doğru çıkıyor
Yaklaşık 400 l akvaryumumda amerikan çikletleri besliyorum. Dışardan tetratec motorlu filtre sistemi var.
Balıklarım sürekli su yüzüne çıkmak istiyorlar. Sanki hava almaya çalışıyorlar. Havalandırma sistemimde var. Akvaryumun üst kapaklarını da açtım. Ne yapmam gerekiyor? Kısa sürede cevap atarsanız sevinirim. Bir kayıp şimdiden verdim.
Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
Akvaryumda acil dip çekim ve su değişimi yapın, su değerleriniz bozulmuş..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Muhtemelen sudaki dögünün bozulamsından kaynaklanan bir durum gibi...Düzenli olarak haftada 1 gün %25 dip çekimi ile suyu tazeleyin.Ekleyeceğiniz suyu ısıtarak akvaryumdaki suya sıcaklık oranı max. +1/-1c olmalıdır.Suyu ağzı açık olarak en az 2 gün dinlendirin, kloru uçması bakımından.Şimdi 2 gün arayla Su değişimden hemen sonra ışıkları kapalı tutarak kaya tuzu ve contra damlatın.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Balıklarınız sürekli su yüzeyine çıkıyor , çok hızlı nefes alıyor ve ters hareketler yaparak ölüyorlarsa akvaryumunuzda bakteri patlaması olmuş olma olasılığı çok yüksek. Bunun içinde sera baktopor türü bakteri ilaçları kullanıp çok miktarda su değiştirmeniz lazım. Ayrıca akvaryumun çevresini tamamen örtüp balıkları karanlık ortamda tedavi etmeniz lazım. Bir hafta boyunca her gün Dip çekimini balıkların maksimum dayanacağı düzeyde gerçekleştirmelisinizki sürekli değişen su değerleri ve karanlık bakterileri öldürsün.Ayrıca dip çekimi sırasında 5 sefer tuz kullanma akvaryumun tuz oranı iyice düşsün 6'ıncı seferde çok tuz kullan. Bu tedavide karanlık çok önemli çünkü ışık ortamında 1 bakteri 1-2 saat içinde milyonlarca artıyor. Kısaca su ve ışık ortamını değiştirmelisin. Bakteri patlamasında Calvuslar,lelopiler,tropheuslar çok etkilenirken leptosomalar daha az etkileniyor. Çünkü akvaryumun dibinde bakteri miktarı maksimum miktarda oluyor ve dip balıkları ilk ölüme maruz kalıyorlar. Yüzey balıkları ise bakteri patlamasından daha az etkileniyorlar. Ayrıca Dış motorun iç aparatlarını 3-4 ay temizlememekte sizdeki gibi çok yem yiyen balıkların bulunduğu akvaryumlarda bakteri patlamasına yol açıyor. Çok iştahlı balıkların bulunduğu akvaryumlarda dış motorlar mutlaka her ay temizlenmeli.
-Benim bildiğim kadarıyla nitrat patlamasında balıklar suyun dibinde halsiz dururlar ve sürekli hızlı nefes alırlar. Ayrıca suyun rengi hafif beyaz sarı arası bulutumsu olur.
-Bakteri patlamasında ise balıklar sürekli su yüzeyine çıkarlar ve hızlı nefes alırlar.Ayrıca anormal hareketler yaparak ölürler. Yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz.
Saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir