Balıklarımız ve biz


koray ulusoyÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 683
koray ulusoyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2011 14:05
Herkez balıklarına yeni arkadaş veya yeni bitki koymaya çalışıyor. Kimi üretmeye kimi hızlı büyütmeye kimi de sırf görsel zevk olsun diye bi çok düşman türü yan yana koyuyor.Kimisi soğuk su balığını sıcak suya kimisi tropik türleri soğuk suda besler. Küçük akvaryumlarda büyük balık besleyenleri söylemiyorum bile.
 Arkadaşlar bu tür davranışlar çok yanlış biran önce bu tutumunuzdan kurtulun. onlara değerli yada değersiz mal gözüyle bakmayın onlar bizim dostlarımız. kendi kişisel zevklerimiz veya çıkarlarlarımız için onlara zarar vermeyin!
Her hayvanın ruhu olduğuna inanırım . onlara uygun şartlarını sağladıktan sonra onlarla konuşun onlara dost gözüyle bakın aaa ne diyosun be kardeşim alt tarafı hayvan yemeni veririm biter mantığıyla balık besleyenlerin balıklarının ömürlerinin ne kadar kısa olduğunu görüyoruz. onların yalnız karınlarını değil ruhlarınıda doyurun. Bakın görün farkı sonra. Nasıl ahenkle yüzecekler sizi gördüklerinde ürkmek yerine nasıl heyacanlanacaklar .Çevrenize mutluluk saçacaklar. Emin olun böyle daha hızlı büyüecekler ,ürüyecekler ve daha uzun yaşayacaklar. Sadece bi hafta deneyini-içten yaparak- dediğimi sonra bana teşekkür edeceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonm3zÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/11/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 478
sonm3zÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2011 08:46
Zaten dediğin gibi olmalı dediğin gibi balık besliyorum 40tane yunus sarı prenses karışık besliyorum 2senedir 1tane bile kaybım yok hepsi çok canlı renklerde ve düzenli yavru alıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir