Bence Müthiş Yem Oldu


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 21:45
Bu gün, tropikal spirulina pul ve granür, tetra vegatable, dainichi color fx ve seranın bitkisel granül yemini yani 5 değişik yemi suyla şişirdim. Bilen bilir, koyu bir kına kıvamına getirdim ve bu karışımdan önce misketler yaptım, misketlere bastırarak da tablet yem formatına soktum. Cama da yapışan, balıkların deli gibi yediği bana göre son derece besleyici bir yem elde ettim. Aşamaları fotograflamak isterdim ama malüm ramazan. Üşendim. 
Sizce doğru mu olmuş?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 22:10
Ekstra özellikleri olan bir yem olmadığı kesin. Ancak özellikle elimizde kalan ufalanmış parçaları değerlendirmek için güzel bir yöntem. Belki sarımsak suyu, bezelye ve haşlanmış havuç püresi ile  zenginleştirilebilir. Saygılar... KILIÇ2011-08-18 22:10:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

olcay14Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 47
olcay14Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 22:11
Bunları sıra ile öğün olarak vermektense neden böyle bir uygulama yaptınız?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 22:36
[QUOTE=olcay14]Bunları sıra ile öğün olarak vermektense neden böyle bir uygulama yaptınız? [/QUOTE]

Kompleks bir şey olsun istedim. Her tankın önünde ilaç kutuları, yem kapları vs vs hengameyi önlemek içindi çıkış yolum. Bir de arkadaşımızın dediği gibi elde kalan yemleri değerlendirmek. Bir tür kolaylık. Ama aslen balıkların bu yemi severek yemesi. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FistanÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2009
İl: Izmir
Mesaj: 232
FistanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2011 23:52

Bu şekilde yem yapılmaz.

suyla temas ettikten sonra şişirilen yemlerde bakteri oluşumunu tetiklersiniz ve yararlı proteinleri yok edersiniz.

Yaptığınız işlem elinizdeki yemleri bir çöpe dönüştürmüş sadece.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 00:04
Bu açıdan bakmamıştım. Haklı olabilirsiniz.Ancak akvaryum suyundaki bakterilerle çeşme suyundaki bakteri olasılığı arasında ciddi fark vardır diye düşünüyorum. Yani akvaryum ortamında olsa kesinlikle doğru ancak, çeşme suyu ile ıslanıp, uygun bir ortamda muhafaza edilse ne olur acaba. Tabi benimkiler sadece olasılık. Konu hakkında bilgi sahibi değilim. Ama bu konuyu bilen bir arkadaş da aydınlatabilirse sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 01:31
[QUOTE=Fistan]

Bu şekilde yem yapılmaz.

suyla temas ettikten sonra şişirilen yemlerde bakteri oluşumunu tetiklersiniz ve yararlı proteinleri yok edersiniz.

Yaptığınız işlem elinizdeki yemleri bir çöpe dönüştürmüş sadece.

[/QUOTE]

Bunu neye göre söylediniz. Kimyager misiniz? Ya da ne?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onul2Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 277
Onul2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 01:48
[QUOTE=emirsultan] [QUOTE=Fistan]

Bu şekilde yem yapılmaz.

suyla temas ettikten sonra şişirilen yemlerde bakteri oluşumunu tetiklersiniz ve yararlı proteinleri yok edersiniz.

Yaptığınız işlem elinizdeki yemleri bir çöpe dönüştürmüş sadece.

[/QUOTE]

Bunu neye göre söylediniz. Kimyager misiniz? Ya da ne?
[/QUOTE]

Kimyager olmaya gerek yok bazı şeyler için tecrube edinmiş olabilir tıpkı benim gibi.
Bende zamanında denedim ama o karıştırdığınız yemler 2.gün bakteriler oluşmaya başlayıp küf benzeri şeyler kaplamaya başlıyacak.
Derin dondurucuda dondurmanız gerekir o şekildede eskisi kadar yararlı bir yem olmaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmraÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 795
AmraÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 03:24
[QUOTE=Onul2] [QUOTE=emirsultan] [QUOTE=Fistan]

Bu şekilde yem yapılmaz.

suyla temas ettikten sonra şişirilen yemlerde bakteri oluşumunu tetiklersiniz ve yararlı proteinleri yok edersiniz.

Yaptığınız işlem elinizdeki yemleri bir çöpe dönüştürmüş sadece.

[/QUOTE]

Bunu neye göre söylediniz. Kimyager misiniz? Ya da ne?
[/QUOTE]

Kimyager olmaya gerek yok bazı şeyler için tecrube edinmiş olabilir tıpkı benim gibi.
Bende zamanında denedim ama o karıştırdığınız yemler 2.gün bakteriler oluşmaya başlayıp küf benzeri şeyler kaplamaya başlıyacak.
Derin dondurucuda dondurmanız gerekir o şekildede eskisi kadar yararlı bir yem olmaz.
[/QUOTE]

Abiye aynen katılıyorum 24 saat içinde işi bitiyo yemlerin deneme ile sabit.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 08:12
    Arkadaş için söylemiyorum ama biz Türk'lerin kanında neden maceracılık var neden her şeye bir kestirme bir kısayol arıyoruz bunu bir türlü çözemedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 08:17
Yemlerin kuru olarak hazırlanma nedeni; nemden arınması ve üstünde bakteri, mantar vb oluşumların engellenerek yemin uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Siz onu nemle buluşturur ve hemen kullanmazsanız birkaç saat içerisinde bozulmaya başlayacaktır. Bakterileri sudan beklemeyin. Onlar her yerdeler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 10:17
Emir bey, Dainichi'nin sitesine girip inceleme yapma şansınız olursa, yemlerin ıslatılarak bekletilmemesi gerektiğini önemle belirtiyorlar. Dainichi gibi firmaların yemlerinin en büyük özelliği yemlerin içindeki besinleri doğadan kendileri çıkartmaları ve hemen hazırlayıp tüketiciye en verimli şekilde ulaştırmalarıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 17:41
Yemleri hap büyüklüğünde yaptım. Bildiğimiz tablet yem ebatlarında. Bu gün 2. günü. Ki burası nemli bir yer olmasına rağmen söylenen gibi küflenme, bozulma vs yok çok şükür.
Ayrıca bu tablet yemler ya da diğer yemler yapılırken de kıvam aşamasında mutlaka su kullanıyorlardır. Bahtiyar beyin dediği gibi dainichinin sitesini incelemedim. İncelemeyi de düşünmüyorum. Balıklar deli gibi tüketiyorlar yemi. Karışımda kullandığım yemler de premium markalar ve türler. Bakalım netice ne olacak. Bozulma vs olmazsa hobiye devam ettiğim sürece kullanacağım bir yöntem olacak inş. 
Yorum ve fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.


[QUOTE=unotim123]Yemlerin kuru olarak hazırlanma nedeni; nemden arınması ve üstünde bakteri, mantar vb oluşumların engellenerek yemin uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Siz onu nemle buluşturur ve hemen kullanmazsanız birkaç saat içerisinde bozulmaya başlayacaktır. Bakterileri sudan beklemeyin. Onlar her yerdeler.[/QUOTE]

Onur bey yemler bize elbette kuru olarak geliyor. Ama ıslak oldukları bir süreç de vardır yapımları aşamasında. Sizce de öyle değil midir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 18:34
[QUOTE=emirsultan]Yemleri hap büyüklüğünde yaptım. Bildiğimiz tablet yem ebatlarında. Bu gün 2. günü. Ki burası nemli bir yer olmasına rağmen söylenen gibi küflenme, bozulma vs yok çok şükür.
Ayrıca bu tablet yemler ya da diğer yemler yapılırken de kıvam aşamasında mutlaka su kullanıyorlardır. Bahtiyar beyin dediği gibi dainichinin sitesini incelemedim. İncelemeyi de düşünmüyorum. Balıklar deli gibi tüketiyorlar yemi. Karışımda kullandığım yemler de premium markalar ve türler. Bakalım netice ne olacak. Bozulma vs olmazsa hobiye devam ettiğim sürece kullanacağım bir yöntem olacak inş. 
Yorum ve fikirlerinizi belirttiğiniz için teşekkür ederim.


[QUOTE=unotim123]Yemlerin kuru olarak hazırlanma nedeni; nemden arınması ve üstünde bakteri, mantar vb oluşumların engellenerek yemin uzun ömürlü olmasını sağlamaktır. Siz onu nemle buluşturur ve hemen kullanmazsanız birkaç saat içerisinde bozulmaya başlayacaktır. Bakterileri sudan beklemeyin. Onlar her yerdeler.[/QUOTE]

Onur bey yemler bize elbette kuru olarak geliyor. Ama ıslak oldukları bir süreç de vardır yapımları aşamasında. Sizce de öyle değil midir?
[/QUOTE]
 
Tercih tabiki sizin, bizler sadece konunuzla ilgili bildiklerimiz ve tecrübe ettiklerimizi aktarmaya çalıştık. Umarım herşey dediğiniz gibi olur ve balıklarınız en sağlıklı şekilde büyür.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir