Beraber Yapalım 100x36x60(h)


TC-ERHNÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2014
İl: Ankara
Mesaj: 3
TC-ERHNÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2014 15:44
Sayın Arkadaşlar,

Elimdeki en büyük akvaryum olan 100x36x60 boyutlarındaki yaklaşık 200 litrelik akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirmeyi istiyorum.

Formu haftalardır okuyorum fakat, benim gibi yeni başlayanlara rehberlik edecek bir makale malesef göremedim. Yabancı sitelerde oldukça fazla mevcut fakat ülkemizdeki olanaklarla dışardaki ülkelerdeki olanaklar farklı.

Ben siz arkadaşların eşliğinde bu akvaryumu tuzlu su akvaryumuna çevirme isteğindeyim, tabi bilgi ve resim paylaşımları ile.

Sizlerin öneri ve görüşlerini bekliyorum.

Başlangıç için pecula düşünüyorum tabi akvaryumun oturması için planladığım süreç 6 ay, neden bu kadar uzun muhtemel taşınma planım. 1 ay içerisinde taşınacağım ama taşınmadan önce başlamayı düşünüyorum. Kalan 5 ay ise yeni yere adaptasyon.

Elimde EHEIM 250 Classic ve LifeTech 850 dış filtreler mevcut bunları kullanabilir miyim? Tabii iç malzeme revizyonu ile.

Aydınlatma sizlerin önerileri ile gelişecek.

Yaşayan kaya yerine elimdeki kayaları kültür ile canlandırmayı düşünüyorum. Bu doğrultuda öncelikle kayaların canlanması, olarak yorum, malzeme önerileri vb. hertürlü görüşlerinizi bekliyorum.

Not aynı zamanda Marineland PF0350B askı filtre siparişi verdim. 

Forumun maliyet olarak en ucuzu fakat en kaliteli tuzlu su akvaryumunu hazırlamak için her türlü görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,




Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mygegalÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 157
mygegalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2014 10:24
Merhaba Kardesim ben yaklasik 1 aydir bas bas bagiriyorum burada 20 tane konu acmisimdir ayni baslik adi altinda Hemde benimle beraber gelin kuralim diye ama biriside bana sunu soyle Boyle yap demedi herkez link onerdi makale onerdi cart dedi Curt dedi biride demiyoki bu Adam deniz akvaryumu hakkinda hic birsey bilmiyo nasil yapacak bunlari bana diyorlarki atiyorum suyu tuzluya cevir biride demiyoki sukadar Tuzla sukadar suyu karisdir falan filan herkez ustu kapali konusuyor herkez herkezi kendi gibi professional Saniyor neyse isyani geceyim aslinda yazilcak cok sey varda. Ben sana Kendi Basima kurdugum akvaryumu soyliyim kardes ordan yola cikarsin 180 litre akvaryumum var gittim Hazir bakterili deniz suyu aldim litresi 40 Cent mantiklica bi dusundum 180 litre Tatli suya para verecem tuzuna para vercem ki kovasi Burda 100 euro ayrica bakteri kulturu falan bana 200 euroyu buluyodu bende litresi 40 centten 200 litre Hazir su aldim haa bu arada 6 ay filan bekle diyorlar ya hikaye bugun 3 uncu haftam herseyim kurulu icinde baligimda var cok saglikli anemonlarimda var herseyim var Hazir suyun faydasi ondan sonra dalga motoru alman lazim tunze doc 9004 veya 7 sini alabilirsin 200 litre icin bitane Protein skimmer bu cok onemli cunku nitrit nitrat bunun sayesinde gidecek ve en onemlisi canli kaya ben 20 Kilo aldim saniirm sanada 22 Kilo filan yeter bence canli kaya almani oneririm cunku icinden cok guzel bitkiler cikiyor kotu olarak sadece deniz yildizi ve yengec cikti bende ve 5 Kilo Kadar da Mercan kirigi zemin icin


kurulum: ilk basda canli kayalara desen verdim sonra yarisina Kadar su doldurdum sonra Mercan kirigini doktum intde filan ilk basdda Mercan kirigini yani kumu dokun diyorlar ama almanyadaki butun professinaller once kayayi koymamizi soyluyo cunku kumun uzerine tasi koyarsan suyu koyunca kaya kayar ama bu sekilde imkansiz ondan sonra suyu tamamladim Hazir suyun faydasi Adam bana direk balikda koyabilirsin dedi ama baliklarin ole Bilir dedi cunku nitrit cok fazla oluyo 2 hafta nitritin gitmesini bekledim extra bakteri kulturu aldim nitrisi yesinler diye sonra akvaryuma temizlik ekibi koydum pislikleri yesinler diye 2 hafta sonunda nihayet nitrit gitti sonra iki tane agac aldim adini tam bilmiyorum :) Mercan sonra anemon ve 2 palyaco baligi bugun 3.haftam okadar saglikli hersey hatta icinde ufak bocekler cikti (saglikli akvaryumlarda cikan bit gibi bocekler ) baliklarin onlari yemesi filan acayip birsey :) insallah detayli yardimci olabilmisimdir ama yinede kafana takilan ne varsa cok rahat sorabilirsin en ayrintisina Kadar anlatirim ustu kapali gecmem :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 11:21
Öncelıkle hayırlı olsun,umarım sorunsuz bir kurulum gerçekleştirirsiniz.Sorduğunuz sorulara baktığımda kurulum öncesi pek bir araştırma yapmamışsınız gibi geldi bana.Neden diye soracak olursanız,dış filtre ile ilgili sorular bende bu kanıyı yarattı.Güney arkadaşımızın isyanına ithafen şunları söylemek istiyorum,forum armut piş ağzıma düş yöntemiyle çalışmamaktadır.Sabit bir konumuz var bununla alakalı.Tuzu suyla karıştırmayı bile birilerine sorarak yapacaksanız bu hobide sizi zor günler bekliyor demektir.Tecrübe ve deneyimlerinize saygı duyuyorum lakin,yanlış yönlendirme ve bilgilendirme konusunda hassas davranmanınızı rica edeceğim.Askı filtre ve dış filtre kullanımına gerek yoktur.Sistem sumplu mu olacak sumpsuz mu?Marine tank mı olacak reef mi bunlara karar verdiniz mi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mygegalÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Yurtdisi
Mesaj: 157
mygegalÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 17:39
Iyi hos diyorsunuzda zaten bilgisi olan bi insan gelipte burda soru sormaz.Bilmedigi icin danisir herkez akvaryumcu dogmuyor herkezin verdiği bilgi ustu kapali kimse yalin halde konuşmuyor.Bilmeyen adam ne yapacak?
Sabit konumuz var diyorsunuz ama sadece bu hobiyi yapanlarin dilinden yazmissiniz 0 dan bilgisi olmayan bir insana yol gosterici sekilde konu acin yalin bir sekilde evet suyu tuza karistirmayi bende bilmiyordum bu ayip birsey degil ama simdi biliyorum tek sorun ayrintili anlatimli konu veya tez in olmamasi.

[QUOTE=GETz READY] Öncelıkle hayırlı olsun,umarım sorunsuz bir kurulum gerçekleştirirsiniz.Sorduğunuz sorulara baktığımda kurulum öncesi pek bir araştırma yapmamışsınız gibi geldi bana.Neden diye soracak olursanız,dış filtre ile ilgili sorular bende bu kanıyı yarattı.Güney arkadaşımızın isyanına ithafen şunları söylemek istiyorum,forum armut piş ağzıma düş yöntemiyle çalışmamaktadır.Sabit bir konumuz var bununla alakalı.Tuzu suyla karıştırmayı bile birilerine sorarak yapacaksanız bu hobide sizi zor günler bekliyor demektir.Tecrübe ve deneyimlerinize saygı duyuyorum lakin,yanlış yönlendirme ve bilgilendirme konusunda hassas davranmanınızı rica edeceğim.Askı filtre ve dış filtre kullanımına gerek yoktur.Sistem sumplu mu olacak sumpsuz mu?Marine tank mı olacak reef mi bunlara karar verdiniz mi?[/QUOTE] GETz READY2014-01-09 17:52:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 17:54
0 dan başlayacak arkadaşlara önerimiz ise sabit konuyu okuduysanız''Niyet ettim tuzlusuya başlamaya demeden önce lütfen araştırma yapınız ve bilgi sahibi olunuz.''şeklindedir.Hergün burada aynı şeyleri tekrar tekrar anlatarak hobiye bir şeyler kazandırmamız mümkün değildir.1.sınıfı sürekli tekrar eder durumdayız.Ve malesefe en ufak bir ilerlememiz söz konusu değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenksel2001Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 416
cenksel2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2014 12:59
http://www.akvaryum.com/Forum/deniz_hakkinda_her_sey_k627732.asp buyur arkadaşım anlamadığın yer varsa yine yardımcı oluruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugorur2000Çevrim Dışı

Kayıt: 16/09/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 31
ugorur2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2014 15:49

Merhaba,
ben bir yol haritası çıkarmış bunuda zamanında paylaşmıştım istersniz bir göz atın belki faydalı olur.

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_deniz_akvaryumum_k721305.asp

Ayrıca tankımın son video görünümünüde (geçen ayki bu ay yine eklenenler oldu) bu linkten göre bilirsin :)GETz READY2014-01-10 15:57:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir