Betta


TunabayÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 206
TunabayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 21:45
15 lt tankta tek betta baktığım için hacmin küçüklüğünden dolayı forumda aldığım ağır eleştiriler olmuştu.15 lt bitkilendirilmiş 3tank,25 lt sadece anubias,çakıl ve kaya 1 boylandırma tankı ve bir üretim tankım var.Tank ne kadar ufak bakım o kadar kolay diye birşey yok aksine küçük tank daha fazla ilgi istiyor.Eğerki günlük %30-%50 dip çekimi ve su değişimi yapamayacaksanız hiç girişmeyin derim.Küçük tanklarda bakımı kolay bitkiler seçilmeli ve benim tecrübelerime göre(2tankta hagen kum bir tankta çakıl var)ufak tanklarda gövdeden kök veren,fazla ışık istemeyen bitkilerin bakımı çakıl,sıvı gübre takviyesiyle daha kolay oluyor.
Erkek-dişi aynı tankta bakılmaz diye birşey yok ama bence 15-20 litrede ateşle-barut olur.


[QUOTE=eray06] Peki bir sorum olacak aynı boylarda bir çift bettam var biri ddişi diğeri iste erkek görünüşleri çok sağlıklı dişim erkeği görünce dikine çizgiler oluşuyor erkek ise sürekli kur yapıyor ama köpük yok ? ndenni ne olabilir canlı yem desteği yapmak istiyorum yakınlarımda canlı yem bulabileceğim bi yer yok kendimde üretmem bu canlı yemlerin kurutulmuşlarını alsam faydası olur mu ? saygılar ...[/QUOTE]
Erkek kur yapıyor değilde kabararak korkutup uzaklaştırmaya çalışıyordur muhtemelen;dişideki dik çizgilerde stres ve korkudandır.Uzak tutun derim.
Sağlıklı balıklar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arfyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 08/11/2013
İl: Antalya
Mesaj: 139
arfyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 22:44
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Ben bitkileri dikip erkek beta ile başlayım. Bir tane yedek alıp hazır olunca dişi alıyım. Dediğiniz sorunlar baş gösterirse ayırıp çiftleşme zamanı yanına bırakıyım. Tabii çiftleşme zamanını anlaya bilirsem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir