Bettama Bir Çare
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:06
Canlıdaki Belirtiler:
Akvaryum Kapasitesi (litre):20 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Toplamda 4 adet dişi betta bulunuyor(3 tanesi bugün eklendi)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 26 derecede sabit
Filitrasyon: Filtreleme yapılmıyor
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Bettam sürekli olarak hareketsiz şekilde duruyor, bazen canı isteyince hızlı hızlı yüzüp tekrar eski yerine dönüyor. Kuyruk ve finlerinde kısılma var. Yaklaşık 2-3 haftadır bu şekilde duruyor. Yeme karşı ilgisi ne var ne yok, belirsiz şekilde bazen çok iştahlı bazen ilgisiz. Tabanda kuyruk kısımı havada olacak şekilde duruyor, yan yatıyor bazende. Yüzerkende kuyruğunu açmıyor, yan yüzgeçleri ile yüzüyor gibi sanki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:08
Öncelikle benim bildiğim beslemesemde 20 litre gibi bir akvaryumda birtane bette besleniyor çünkü birbirini öldürüyorlar diye biliyorum. Labirenttiler bölümünü inceleyebilirsiniz forumda sizin bettalar orada bulunuyor. Onun haricinde yüzgeçlerinde kuyruklarda erime kısalma varsa buna yüzgeç erimesi çürümesi hastalığı deniliyor. Size bir link ekleyeceğim orada "Yüzgeç erimesi" başlığı altındaki konuları okuyabilirsiniz üşenmezseniz ve uygun bulursanız kolayınıza gelen konudaki tedaviyi aynen uygulayabilirsiniz.
mesutok 2015-03-16 15:09:50
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:10
Merhaba
kuyruk erimesi olmuş olabilir mikrofish kullanmanızı düzenli olarak %10 oranın da su değişimi yapmanızı önericeğim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:12
[QUOTE=mesutok]Öncelikle benim bildiğim beslemesemde 20 litre gibi bir akvaryumda birtane bette besleniyor çünkü birbirini öldürüyorlar diye biliyorum. Labirenttiler bölümünü inceleyebilirsiniz forumda sizin bettalar orada bulunuyor. Onun haricinde yüzgeçlerinde kuyruklarda erime kısalma varsa buna yüzgeç erimesi çürümesi hastalığı deniliyor. Size bir link ekleyeceğim orada "Yüzgeç erimesi" başlığı altındaki konuları okuyabilirsiniz üşenmezseniz ve uygun bulursanız kolayınıza gelen konudaki tedaviyi aynen uygulayabilirsiniz.
[/QUOTE] Dişiler için birarada beslemek sorun olmuyor deniyor genelde. Erkek bettalarda dediğiniz durum görülüyor, bettaların üçünü bugün ekledim hiç birbirlerine saldırma gibi bir girişimleri olmadı. Kuyruk ve yüzgeçlerde erime yok gibi ancak yinede tam emin değilim. Birazdan bir resim eklemeye çalışacağım. Sanırım daha net anlaşılır durum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:18
o zaman o tankda sitres var erkekler tek yerde tutmak doğru değil betta üretmiş biri olarak yazıyorum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 15:29
[QUOTE=muzafferbosna]o zaman o tankda sitres var erkekler tek yerde tutmak doğru değil betta üretmiş biri olarak yazıyorum [/QUOTE]Resimleri ekledim, erkek değil 4 adet dişi bulunuyor akvaryumda.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 16:45
Resimler net değli ama sondan 3 resim biraz net uclarında balığın kuyruğunun rengi gitmişmi ve süt rengindemi çürüme gibimi resimdeki gibi. Size örnek resimler ekledim. Böyle tatsız durumlarda akvaryum zaten çok darda öncelikle akvaryum suyunun yarısından fazla su taze su ile değiştirilebilir sudaki olumsuzlukları yarı yarıya düşümek için, eklenecek su klorsuz ve akvaryum suyuyla aynı ısıda olmalıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 16:49
[QUOTE=mesutok]Resimler net değli ama sondan 3 resim biraz net uclarında balığın kuyruğunun rengi gitmişmi ve süt rengindemi çürüme gibimi resimdeki gibi. Size örnek resimler ekledim. Böyle tatsız durumlarda akvaryum zaten çok darda öncelikle akvaryum suyunun yarısından fazla su taze su ile değiştirilebilir sudaki olumsuzlukları yarı yarıya düşümek için, eklenecek su klorsuz ve akvaryum suyuyla aynı ısıda olmalıdır.[/QUOTE]Uçlarında bahsettiğiniz gibi beyazlama var. Biraz önce ayrı bir kaba su alarak metilen mavisi ve tuz ekledim 15 dk kadar beklettim, tekrar akvaryuma geri aldım. İlaçsız şekilde çözmek istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 16:55
İlaçsız şekilde çok zor. Öncelikle su kalitesi çok düşmüz balıklar zehirleniyor, akvaryumdan yüzde 60 kadar su değişimi yaparsanız sudaki olumsuzluklar öncelkile yüzde 60 incelecek, sonra mikofish ilacıyla açık sarı yapın suyu 3 gün yüzsünler o suda. Mikofish balığın kuyruğundaki et yiyen bakterileri öldürecek balıklar sonra kendini onarmaya başlayacak. Size mikofsih kullanımını basitce anlatan bir konu ekleyeceğim. Okuyun hepsini üşenmeden birkaç sayfadan oluşuyor. Su değişiminden kormayın ufak akvaryumlarda yeterki klorsuz olsun ve akvaryumla aynı ısıda olsun, 5 günde bir yüzde 50 su değişimi yapabilirsiniz 50 litre altı akvaryumlarda ben 5 senedir yaparım. 5 sene önce aldığım balıklar yaşıyor 5 yaşındalar, tetra türü balıklar.
mesutok 2015-03-16 16:57:13
Bu linki dikkatlice okuyun:
metilen mavisi ve 5 günde bir yüzde 50 su değişimleriyle önüne geçemiyorsanız mikofish ilacından faydalanın illa o marka şart değil bir başka yüzgeç çürümesi ve erimesi ilacıda olur. örneğin Deepfix baktodur gibi. Sera baktopur 800 L gibi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:00
[QUOTE=mesutok]İlaçsız şekilde çok zor. Öncelikle su kalitesi çok düşmüz balıklar zehirleniyor, akvaryumdan yüzde 60 kadar su değişimi yaparsanız sudaki olumsuzluklar öncelkile yüzde 60 incelecek, sonra mikofish ilacıyla açık sarı yapın suyu 3 gün yüzsünler o suda. Mikofish balığın kuyruğundaki et yiyen bakterileri öldürecek balıklar sonra kendini onarmaya başlayacak. Size mikofsih kullanımını basitce anlatan bir konu ekleyeceğim. Okuyun hepsini üşenmeden birkaç sayfadan oluşuyor. Su değişiminden kormayın ufak akvaryumlarda yeterki klorsuz olsun ve akvaryumla aynı ısıda olsun, 5 günde bir yüzde 50 su değişimi yapabilirsiniz 50 litre altı akvaryumlarda ben 5 senedir yaparım. 5 sene önce aldığım balıklar yaşıyor 5 yaşındalar, tetra türü balıklar.
Bu linki dikkatlice okuyun:
metilen mavisi ve 5 günde bir yüzde 50 su değişimleriyle önüne geçemiyorsanız mikofish ilacından faydalanın illa o marka şart değil bir başka yüzgeç çürümesi ve erimesi ilacıda olur. örneğin Deepfix baktodur gibi. Sera baktopur 800 L gibi.
[/QUOTE] Akvaryum henüz 2-3 günlük, daha önce plastik saklama kabında bakıyordum. Akvaryumla ilgili oluşan bir durum değil yani. Diğer 3 adet dişi bettayıda bugün ekledim. Metilen mavisi ve tuzuda ilk defa bugün uyguladım. Dediğiniz ilacı bu şekilde akvaryumda kullanmak diğer balıklara zarar verebilir gibi geliyor. Tuz ve metilen sizce yeterli olur mu? Ne sıklıkla yapmak lazım bu uygulamayı?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:08
Şimdi akvaryum 2-3 günlük diyorsunuz, yeni suda faydalı bakteriler olmaz amonyağı devre dışı bırakacak nittirifikasyon bakterileri yaklaşık 3. haftada faydalı şekilde çoğalmaya başlarlar ilk hafta amonyak oldukça yüksek olur ardından nitritte öyle amonyak balıklar için en yakıcı öldürücü madde ilk günler birde nüfus fazla ve yemleme çok aşırıysa bu tür yanmalar erimeler olabilir siz 2 günde bir 1/4 su değişimi yahut birkereye mahsus yüzde 50 sonra 3 günde 1/4 ile devam edin mantık kurun, iyileşme olur erimeler durursa balık kendini onarır bu arada metilen mavisi açık mavi yapacak kadar suda kullanabilirsiniz 3 gün kadar, dış parazitlerde etkili daha çok metilen mavisi ama geçmezse, mikofish ilacını kullanmayı düşünün, tuzu önermiyorum tuz daha yakıcı olacaktır diye ben düşünüyorum yüzgeç erimesinde, ilaç kullanırken be tuzu tercih etmiyorum. Metilen şöyle kullana bilirsiniz suyu açık mavi yapacak kadar 4-5 damla damlatırsınız 2 gün su değişimi yapmazsınız yaparsanız açık maviliği koruyacak kadar bir iki damla daha eklersini bu maviliği suda 4 gün koruyun ve su değişimi yapın.
mesutok 2015-03-16 17:09:04
Metilen tonlaması.
Yeni bir akvaryum kurulup ilk su eklendiğinde:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:12
[QUOTE=mesutok]Şimdi akvaryum 2-3 günlük diyorsunuz, yeni suda faydalı bakteriler olmaz amonyağı devre dışı bırakacak nittirifikasyon bakterileri yaklaşık 3. haftada faydalı şekilde çoğalmaya başlarlar ilk hafta amonyak oldukça yüksek olur ardından nitritte öyle amonyak balıklar için en yakıcı öldürücü madde ilk günler birde nüfus fazla ve yemleme çok aşırıysa bu tür yanmalar erimeler olabilir siz 2 günde bir 1/4 su değişimi yahut birkereye mahsus yüzde 50 sonra 3 günde 1/4 ile devam edin mantık kurun, iyileşme olur erimeler durursa balık kendini onarır bu arada metilen mavisi açık mavi yapacak kadar suda kullanabilirsiniz 3 gün kadar, dış parazitlerde etkili daha çok metilen mavisi ama geçmezse, mikofish ilacını kullanmayı düşünün, tuzu önermiyorum tuz daha yakıcı olacaktır diye ben düşünüyorum yüzgeç erimesinde, ilaç kullanırken be tuzu tercih etmiyorum. Metilen şöyle kullana bilirsiniz suyu açık mavi yapacak kadar 4-5 damla damlatırsınız 2 gün su değişimi yapmazsınız yaparsanız açık maviliği koruyacak kadar bir iki damla daha eklersini bu maviliği suda 4 gün koruyun ve su değişimi yapın.
Metilen tonlaması.
Yeni bir akvaryum kurulup ilk su eklendiğinde:
[/QUOTE]Anladım, bu durumda metileni biraz daha artırıp 1-2 gün beklemek en mantıklısı sanırım. Eğer düzelme olmaz ise dediğiniz gibi ilaç kullanmam gerekecek. Diğer balıklara zararı olmaz değil mi o ilacın?Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:17
Ayırma imkanı yoksa başka akvaryuma mecburen ana tanka uyguluyoruz ben senelerce içinde çok uygulamışım ayırma imkanım olmadığı dönemlerde, ölen balığım olmadı sağlıklı balıklarda bir zararını görmedim, ama ölürsede bunu göze almıştım. 15 senelik hobi hayatımda ana tanka uyguladığım dönemlerde sağlıklı balıklara zararı olduğunu görmedim kullandığım ilaçlaın. Sizde ya göze alacaksınız olumsuz sonuçları, yada ayırıp sadece hasta balığı ayrı yerde tedavi edeceksiniz.
mesutok 2015-03-16 17:18:23
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2015 17:20
[QUOTE=mesutok]Ayırma imkanı yoksa başka akvaryuma mecburen ana tanka uyguluyoruz ben senelerce içinde çok uygulamışım ayırma imkanım olmadığı dönemlerde, ölen balığım olmadı sağlıklı balıklarda bir zararını görmedim, ama ölürsede bunu göze almıştım. 15 senelik hobi hayatımda ana tanka uyguladığım dönemlerde sağlıklı balıklara zararı olduğunu görmedim kullandığım ilaçlaın. Sizde ya göze alacaksınız olumsuz sonuçları, yada ayırıp sadece hasta balığı ayrı yerde tedavi edeceksiniz.
[/QUOTE]anladım, teşekkür ederim yardımınız için. Bugün akşam bir kere daha uygulayacağım tuz olayını eğer fayda etmezse biraz olsun yarın ilaç için hazırlık yaparım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir