Bettamda Kuyruk Erimesi Mi Var ?


mehmetsah1nÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2024
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 16
mehmetsah1nÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 3 Saat 17 Dakika önce
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Su değerlerinizi ölçme imkanınız var mı?[/QUOTE]
maalesef yok.

[QUOTE=Neothauma ]Evet , kuyruk erimesi var ve ilaç kullanmanız bir fayda etmeyecek. Ancak bu sizin hatanız değil. Bu gibi hemen her konuda şunu söylüyorum; halfmoon gibi uzun ve geniş kuyruklu betaların formu uzun vadede sürdürülebilir değil. Özellikle sizinki gibi dekorlu akvaryumlarda bir süre sonra erimeler , yırtılmalar , parçalanmalar oluyor. Çok ciddi olmadığı sürece bir süre sonra duruyor, fakat balığın kuyrukları ve yüzgeçleri parçalı bir yapıda oluyor. Bu görüntü sizi rahatsız etmiyorsa balık için herhangi bir sorun olmuyor. Öylece yaşamına devam ediyor. [/QUOTE]
dediğiniz doğrudur ancak kimse balığında öyle bir görüntü olmasını istemez. yani sağlıklı düzgün bir kuyruk varken neden böyle bir kuyrukla yaşasın ki. ancak ilaç neden etki etmez onu anlayamadım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Neothauma Çevrimiçi

Kıdemli Akvarist
[B]14943,1[/B]
Kayıt: 30/06/2007
İl: Yurtdisi
Mesaj: 3495
Neothauma Çevrimiçi
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 2 Saat 15 Dakika önce
Şöyle izah edeyim. Betalar genelde 5-6 aylık olduklarında genç yetişkin formlarına ulaşıyorlar. Şov amacıyla üretilen uzun gösterişli kuyruklu betaların formlarına korumak için mümkün olduğunca stabil şartlarda bakmak gerekir. Bunun için genelde boş , ufak hacimli tanklarda bakılır, sık sık su değişimi yapılır. Ancak bir süre sonra yaşlılıktan veya dekorlu akvaryumda bakılmaktan kuyruklar deforme olmaya başlıyor. Dekorlu akvaryumlarda bu süreç daha hızlı oluyor. Yani ilaç kullanırsanız belki bir süreliğine eski formuna kavuşur ya da erimeyi durdurursunuz. Ama bu süre çok uzun olmuyor , tekrar parçalanmalar başlıyor. O yüzden böyle sorunlar yaşamamak için halfmoon plakat, plakat gibi kısa kuyruklu varyeteleri tercih ediyorum, tavsiye ediyorum.

Teşekkür Edenler: [T]249068,mehmetsah1n[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir