Beyaz balon moli hasta


bsutcuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 17
bsutcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 07:47
  Günaydın arkadaslar ,
cumartesi günü evden cıkmadan balıkları cok az yemledim. Daha sonra eşime sordugumda saat 11 de yemledigini ögrendim . biz evden cıkarken saat 15 di . normalde aksam esim sabhları bende aksam 20/21 gibi az olcak sekilde yemlerdim.
pazar günü döndügümüzde saat 23 dü ve butun balıklarım iyi durumdayken tek moliler içindeki tek erkek olan beyaz molim dipte yukarı doğru dik duruyordu hemen havayı actım yukarı yuzeye cıktı yem verdim yemde yemeye basladı fakat dik sekilde durarak yapıyordu bunu normal yuzemiyordu.

hiç bir hastalık belirtisi beyaz benek vs. bir durum yoktu. Diger tüm balıklarda gayet saglıklı. Sabah uyandıgımda yine dipte duruyordu tüm balıklar yuzerken.

beni görünce hep toplanırlar hepsi geldi oda gelmeye calıstı ama oyle zorlanıyorki yuzerken fanusa akvaryumda su aldım ve sonra onu oraya ayırdım.

Sanırım yapabilecegim bir sey yok dimi arkadaslar. Neden bu duruma gelmiş olabilir ? suda bir sey olsa diger balıklarda etkilenmezmiydi?

lütfe yardım ederseniz diger balıklarıma bir sey olmadan önlem alayım.







  Yardımcı olacak kimse yokmu ????

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KralÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 340
KralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2011 15:49
Sanırım fazla yemlemeden olmuş.Bence biraz balıklara yem vermeyin en çok yemi muhtemelen o yemiş.Şimdide hareket etmekte zorlanıyordur.Yüksek ihtimal ölecektir ama siz ginede yemlemeyin bir süre belki kurtulabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bsutcuÇevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 17
bsutcuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2011 12:44
  molim yasıyor ve yuzusu düzeldi.  Biryerde okumustum yemine sarımsak ezip suyundan damlattım . Of nasıl yedi ama saldırdı resmen  şimdi cok iyi fanusa ayırmıstım onu simdi ana tanka geri aldım. Ama baska bir moli balıgım dişi bu tam beyninin oldugu yer gözüne dogru kanlanmıs içerden dısarı bir kanama görünmüyo dipte yatarken buldum sabah ne oluyo bu balıklara anlamadım diger balıklarda hiç kavga etmiyorlarki sorun ne olabilir bir bakteri olsa hepsi etkilenecek


Arkadaslar aksam sahura kaltıgımda bir baktım düzeldi dedigim beyaz erkek ve kafasında kanama olan diger molim ölmüş   erkek olan düzelmişti ne güzel yüzüyordu da neden öldü ki? bir fikri olan varmı arkadaslar ??

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KralÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 340
KralÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2011 00:49
[QUOTE=bsutcu]  molim yasıyor ve yuzusu düzeldi.  Biryerde okumustum yemine sarımsak ezip suyundan damlattım . Of nasıl yedi ama saldırdı resmen  şimdi cok iyi fanusa ayırmıstım onu simdi ana tanka geri aldım. Ama baska bir moli balıgım dişi bu tam beyninin oldugu yer gözüne dogru kanlanmıs içerden dısarı bir kanama görünmüyo dipte yatarken buldum sabah ne oluyo bu balıklara anlamadım diger balıklarda hiç kavga etmiyorlarki sorun ne olabilir bir bakteri olsa hepsi etkilenecek


Arkadaslar aksam sahura kaltıgımda bir baktım düzeldi dedigim beyaz erkek ve kafasında kanama olan diger molim ölmüş   erkek olan düzelmişti ne güzel yüzüyordu da neden öldü ki? bir fikri olan varmı arkadaslar ?? [/QUOTE]Geçmiş olsun yapacak birşey yok.Akvaryumun ve ekipmanların resimlerini foruma eklerseniz, belki bir yorum yapılabilir.Burdan sayfayı yazarsınız ekleme yaparsanız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir