Beyaz beneğe kesin çözüm. (Syf 2 anlatım)
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2015 00:40
[QUOTE=akyamaner]Son durum nedir? Kurtuldunuz issallah .[/QUOTE]
Balıklar hala hastalar ayrı bir tankta ısıtıcı bagladım 3 gundur ısıtıcılı ve ful hava motoru calısan akvaryumda duruyorlar su biyo icyto adlı ilaçlı ısıtıcıyı taktıktan sonra feci şekilde benek artışı gerçekleşti. Isıtıcı yokken yem attığımda yemiyorlar yada saldırmıyorlardı çok korkuyolardı fakat bugun yem yemeselerde saldırıyorlar 2.5 hafta oldu hala ölen kalan yok..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2015 09:43
Bu şekil dipten su değişimleriyle tedaviye devam et Can, Elinde mikofish ilacı varsa suya birkaç damlada mikofish damlat bakteriyel olumsuzluklar varsa onda yardımcı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2015 20:18
Merhabalar yaklaşık 2 hafta uğraşıp daha sonrasında umudumu kestiğim 11 balığımın 10 tanesini kurtarmış durumdayım bunu gerçekleştirmemde en büyük yardımı 'MesutOk' abimden gördüm beni yönlendirmeleri ve dediklerini harfiyen ne az ne fazla yaparak 1 hafta içerisinde hasarsız olarak kurtulduğumu belirtmek istiyorum. Bu lanet hastalığın çözümüne gelince dediklerimi harfiyen uygular kendiniz bişeyler katmaz yada eksiltmez tamamıyla uygularsanız kesinlikle çözebilirsiniz.
İlaçtan başlamak istiyorum Biyo İchythyo isimli ilacı kullandım ilk iki hafta contra icyto kullandım fakat hiçbir işe yaramadı ve bu ilaca geçtim hem balıkları dinçleştirdi hemde gelişip balıktan ayrılan benekleri anında yok etti. Bu ilacı satın almanız gerekli ben petshoptan 12 Tlye aldım ve yeterli geldi. İkinci olarak balıkları ayrı bir tanka almanız gerekmekte ve tank en fazla 30 litre su olmalı ki hem çabuk ısıtabilelim hemde ilaçtan tasarruf edelim. Üçüncü olarak bir hava motoru kesinlikle olmalı ve hiç durmadan çalıştırılmalı karantina tankımızda 2 ürün çalışacak ısıtıcı ve hava motoru filtre vs. çalışmaması gerekiyor yoksa ilacı emecektir boş çalıştırmanız yıne yeterli oksijeni sağlamayacağı için hava motoru tek seçenek.
Dördüncü bölüm ise 3 günde bir yaklaşık 10 - 15 lt su değişimi kesinlikle yapılmalı bu dipçekimi olmalı çünkü balıklardan ayrılan parazitler su dibine ççökecek ve kalıntı oluşturacak bunları temizlemeniz balığınıza daha temiz bir ortam daha hijyenik bir tedavi demektir. Isı konusuna gelirsek ısı 30-32 derece arası olmalı benim ısı değerlerim 32 derecede sabit durdu aynısını öneriyorum. Bazı konularda görüyorum beyaz benekli akvaryumda ışık açmamalı diye kesinlikle yanlış balıklarında ışığa ihtiyacı bulunmakta tabi ki normalde oldugu gibi 8 10 saat değil ama 2 3 saat ışıklandırma yapmanız iyiye götürecektir. Balıklarınız yem yemeyecektir büyük ihtimalle ama siz ne olursa olsun balıklarınızı az da olsa yemleyin çok acıktıklarında yiyorlar tecrübeyle sabittir. Son olarakta karantina tankınız kimsenin pek uğramadığı sürekli ışığı yanan bir oda olmamalıdır benim karantina tankımın olduğu oda sadece sabah 7 akşam 7 de girilen bir odaydı. Balıklara olabildiğince hareketsiz ve yavaş yaklaşmanızı tavsiye ediyorum hastalıktan dolayı aşırı derece agresif ve stresli olacakları için oradan oraya hızla yüzüp enerji kaybedecektirler. Evet sevgili akvaryum forum dostları beyaz benekten bu şekilde 1 haftada kesin bir şekilde kurtulmuş bulunmaktayım umarım yeterince açık ve net olmuştur herhangi bir sorunuz olduğunda sormaktan çekinmeyin her türlü yardımı yapmaya hazır durumdayım okuduğunuz için teşekkürler sağolun var olun.
Beğenenler: [T]182984,Karnolin[/T][T]213170,Avcoskar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]110924,İlkerAyas[/T]
+1: [T]164923,allcoolizm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2015 09:44
Geçmiş olsun senin adına sevindik, hayırlı sağlıklı hobiler, beyaz beneği gördüğünüz ana tanka direk uygulamak daha etkilidir, çünkü ayırdığın yerde tedavi edersin balığı sonra ana tanka ekleyince ana tankta kalan parazitler geri balıkları istila eder bir süre sonra, senin belki ana tankında balık kalmamışsa ayırdığında bir canlı kalmamışsa, ana akvaryumdaki beyaz benek parazitleri beslenecekleri bir canlı olmadığı için 4 gün içinde kendiliğinden ölmüşlerdir. Ama ana akvaryumda bir canlı kaldıysa onunla beslenip, sonra tedavi edip eklediğin balıklara yeniden geçebilirlerdi. Tebrikler sıkıntıdan kurtuldun sonuçta umarım birdaha karşılaşmazsın, mümkün olduğunca yeni balık alma alırsanda bu yaptığın tedavi gibi karantinada yeni balıkları tedavi et paraziten arındır sonra ekle. Birde ısı önemli kışın akvaryum ısısını bir ısıtıcıyla sabit tutmakta fayda var, ve su değişimlerinde akvaryuma eklenen suyu akvarumdaki suyla aynı ısıya getirip eklemek lazım.
mesutok 2015-05-07 09:54:00
Bir yeni alına balığı dezenfekte etme yöntemi ama ihtiyaç yoksa mümkün olduğunca akvrayumculardan yeni balık almamakta fayda var özellikle lepisteslerde bir bakter uyuşmazlığı durumu olurmuş evdeki başka akvaryumdan alınıp bir başka akvaryuma salınan lepiste canlı doğuran yani o bile öteki tanka eklendiğinde ya ölebiliyor yahut oradakileri öldürebilme ihtimali yüksekmiş:
Bir akvaryuma yeni bir balığı eklemeden önce, YENİ ALINAN BALIKLARI DEZENFEKTE ETMEK (ZİYA ERKUŞ tarifi)
İthal getirttiğim, akvaryumcudan aldığım yada hobiciden aldığım, tankıma ilk kez girecek balıklar için, paylaşacağım dediğim, balıklara uyguladığım yöntem ise şöyle :
1. Gelen balıkları poşetleri ile girecekleri tanka bırakıyorum ve yarım saat bekliyorum. Tank sıcaklığı ile geldikleri su sıcaklığı eşitleniyor.
2. Yarım saatin sonunda, balıkları bir kovaya kendi suları ile açıyorum.
3. 2 adet ayrı kap hazırlıyorum. Bu kap 5 litrelik su şişesinin ağız kısmı kesilmiş hali.
4. Kaplara koyacağım tanktan 4'er litre su dolduruyorum.
5. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisinde 1 adet PERMASOL eritiyorum.
6. Tanktan aldığım çay bardağının 2/3'ü su içerisnide 5 ml MİKOFİSH eritiyorum.
7. Çay bardaklarının birini bir kaba, diğerini diğer kaba boşaltıyor ve kapları pipetle karıştırıyorum.
8. Kaplar hazır olduktan sonra, balıkları kendi sularından kepçe ile ÖNCE PERMASOL lü suya alıyorum. 30 saniye banyo yaptırdıktan sonra yine kepçe ile alıp MİKOFİSH li suya koyuyorum. 30 saniye de orada banyo yaptırdıktan sonra, kepçe ile alıp, tanka koyuyorum.
Bütün yaptığım yukarıdaki işlemlerdir. PERMASOL balığın vücudundaki tüm bakteriyi sıfırlıyor ve dezenfekte ediyor. Tankınıza giren balık, sıfır bakteri ile girmiş oluyor. MİKOFİSH ise vücudunda yolculuğunda meydana gelen olumsuzlukları tedavi etmiş oluyor.
Sıfır bakteri ile tanka giren balık, stresede girmiyor. Bundan sonrasında ise dikkat edilmesi gereken konu, su değerlerinin stabil tutulması, yemlemenin çok çok az yapılması, ışıkların ilk 2 gün yemlemeden yemlemeye açılması ve balıkları strese sokacak durumların yaratılmamasıdır. 3. gün itibariyle balık tanka adapte olup,sağlıkla yaşamına devam ediyor.
Bu uyguladığım yöntem ile gelen ithal balıklarımdan( her ithalatta en az 50 trio geliyor), 1 tane bile kayıp vermedim. Adaptasyondan, bakteri çakışmasından dolayı meydana gelen bir hastalıktan balık kaybetmedim.
Beğenenler: [T]182157,Thebus[/T][T]155342,supremum53[/T][T]106203,kubilay-28[/T][T]213786,Aeran[/T]
Teşekkür Edenler: [T]106203,kubilay-28[/T]
+1: [T]164923,allcoolizm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2015 14:30
Tekrardan yardımların için çok teşekkür ediyorum abi sen olmasaydın belkide 11 balığımın hepsini kaybedecektim çok teşekkürler :))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 02:55
KULANDIĞIN İLACIN İSİ VE RESMİ VARMI ?
Canlıdaki Belirtiler:KAYA VE KUMA SURTUNME YUZGECLERINI SILK ME VE UFAK NOKTA HALINDA BEYAZ BENEK
Akvaryum Kapasitesi (litre):350 LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:TROPHEUS İSONGA 12 ADET
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:DIŞ VE İÇ FİLTRE
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ISIYI YÜKSELTİP 30 DERECE YAPTIM VE 50 LT 1 YEMEK KASIGI KAYA TUZU EKLEDIM %20 DIPCEKIMI VE DINLENMIS SU EKLEDIM
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.)HAFTALIK %30 SU DEĞİŞİMİ
Canlıdaki Belirtiler:KAYA VE KUMA SURTUNME YUZGECLERINI SILK ME VE UFAK NOKTA HALINDA BEYAZ BENEK
Akvaryum Kapasitesi (litre):350 LT
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:TROPHEUS İSONGA 12 ADET
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:DIŞ VE İÇ FİLTRE
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ISIYI YÜKSELTİP 30 DERECE YAPTIM VE 50 LT 1 YEMEK KASIGI KAYA TUZU EKLEDIM %20 DIPCEKIMI VE DINLENMIS SU EKLEDIM
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.)HAFTALIK %30 SU DEĞİŞİMİ
:BALIKLAR TANKA GIRELI1 HAFTA OLDU VE BENIM ALDIGIM KISIDEDE 1 HAFTA KADAR DURMUS YANI BALIK 1 AY ICINDE 3 TANE EL DEGISTIRDI
ISI DEISIMLERI MUKOZALARINA ZARAR VERDI VE BEYAZ BENEK OLDU DIE DUSUNUYORUM YEM YEMELERI COK IYI
BEN BALIKLARI ALIRKEN VUCUTLARINDA VE YUZGECLERINDE DAYAK YARASI GIBI GORUNN YARALAR VARDI ONUDA ERKEGIN YAPTIGINI DUSUNUYORDUM TOPARLARIM UGRASIRIM SIKINTI OLMAZ DIEREKTEN ALDIM
BU HASTALIK DAHA ONCE HIC KARSIMA CIKMADI 10 SENEDIR UGRASIORUM BUNN 4 SENESI TROPHEUS BESLIORUM
SUAN BALIKLARIN 5 6 TANESINDE NOKTA KADAR BEYAZ BENEK VAR BI KAC BENEK HALINDE VE 1TANESIDE PULDOKTU 1 ADET ODA SURTUNMEDEN DOLAYI GALIBA
BU BALIKLARI OLDURURMU
TEDAVI TAVSIYELERINIZI ALMAK ISTIYORUM
TAVSIYE EDENLER LUTFEN KOPYALA YAPISTIR OLMASIN TECRUBELİ KİŞİLER YAPSIN
İLAÇKULANMA TARAFTARI DEGILIM CUNKU BU TUN SU DUZENIMI 0 LAR AMA ILLADA ILAC OLMADAN GECMIOSA MECBUREN KULANICAM TECRUBELI ARKADASLAR ABILER YORUMLARINIZI BEKLIORUM TEŞEKURLER
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 09:02
Beyaz benek paraziti için ilaç bu:
mesutok 2015-05-09 16:23:48
Parazit balık üzerinde tuz tanesi gibi gözükür beyaz, aşağıdaki resimlerdeki gibi.
kuyruklardaki yaralar beyaz erime şeklindemiydi uçlardan: Bunun için Biyo Mikofish kullanılabilir.
Mikofish ilacı:
Beyaz benek geçmemişse sadece hava taşı ısıtıcı kullanarak ana tankta bir çok balıkta varsa su seviyeyi düşürün sonra biraz taze su ekleyin fazla yükseltmeden iyice balıkların rahat yüzeceği bir yükseklik yeterli orada ilaçlarla tedavi edin hava taşı çalışsın sadece ve ısıtıcı olsun tedavi boyunca, bu arada filtreleride kapalı tutmayın 5 gün kadar çünkü kullanayacaksınız bozulacaktır içindekiler tekrar çalıştırınca zehirlenme yapmasın, filtre malzemelerin yıkın çeşme suyunda serin odada kurusun 5 gün kadar tedavi bitince takar çalıştırırısınız. Biraz sabır lazım geçeene kadar su değişimleriyle devam etmek lazım tedaviye Canın yaptığı gibi. Tedacviden sonra su seviyenizide yükseltirsiniz, su seviyesini alçak tutmamızın sebebi fazla ilaç masrafı yapmayın diye yoksa bir tanka bile ilaç uygularsınız ama ilaç maliyeti artar diye düşünyorum. Çok özetle söylersek suyu açık mavi bir tona getirin metilen damlatarak akıntılı yere,
sonrasında bu tonu yakalayınca yeterlidir bundan sonra 3 gün su değişimi yapmayın,
aynı anda balıklarınızdaki yüzgeç yıpranmaları gödedeki kanlı yaralar içinde bu suya mikofishte ekleyin buda iksiri güçlendirecek ama mikofishi az tutun 50 litre akvaryum suyuna 5 damla gibi düşünün amacımız yaralı yerlere bakteriler bulamasın diye biraz bu antibakteriyel ilacın suda gezinmesi. 3 gün sonra dipten bir su çekimi yapıp geçmemişse bu kez suyun eski mavimsi tonunu yakalayacak kadar az bir metilen damlatın birazda mikofish yine bir 3 gün daha bekleyin. Çok özetle böyle bir yol izleyebilirsiniz. Tabiki bu nakiller yıpranmalar balığı dediğiniz gibi hasta eder ilgili tedaviyi yaparsanız geçecektir diye düşünüyorum.
Altta imzamda bir tedavi edilebilmiş balık hastalıkları linki var oradanda "yüzgeç erime" ve "beyaz benek paraziti" tedavi başlıklı konuları okuyabilirsiniz.
Teşekkür Edenler: [T]232754,n0mad34[/T]
+1: [T]164923,allcoolizm[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 15:47
bu tedavı akvaryumdaki butun faydalı bakterılerıde oldurck galıba bıde tropheus adaptasyonu zordur bunu tekrar adapte etcez yanı bayabı uzun sure gerekcek 20 gun gıbı bu beyaz benekler balıkları olume goturrmu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 16:46
http://foto.akvaryum.com/fotolar/141523/25_13110_maxisol-001.jpg elimde bu ilaç var ve ana tankta tedavi dusunuyorum dış filtremi kaptıp temizlicem iç filttremin sungerını cıkarıp kulanıcam bu ilaç uygunmudur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2015 17:16
evet contra olarakta biliniyor ben bu ilacı yumurta kustururken ayırdıgım kaba bı kkac damla kulanıodum yumurtalarda mantarlasma olmasın dıe
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2015 17:00
Kullanmayın derim bio icythyo almanızı söylemiştim konuyu detaylı okursanız zaten herşey var açık açık anlatım yaptım extra bişeye gerek yok olması gerekenler harfiyen yazıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir